HPK.fi kysyi – Korpela vastasi

HPK nappasi keskiviikkona upeat kotipisteet Patajoukkueen nenän edestä. Viikko jatkuu perjantaina Tampereella Tapparan vieraana ja huipentuu supertärkeään kotiotteluun Pelicansia vastaan lauantaina Rinkelinmäellä.

HPK:ssa on nähty pelaajaliikennettä menneinä viikkoina, kun Timo Niemi suuntasi Jokereiden miehistöön ja Jere Karjalainen taisteli verta valuen jo keskiviikkona oranssissa paidassa. Myös kaksi lainapelaajaa on nähty paikkaamassa loukkaantumisia, kun Markus Hännikäinen ja Aleksi Rekola pelasivat HPK:ssa. Hännikäinen pelaa myös perjantaina Kerho-paidassa.

Moni on ehtinyt ihmetellä viime aikoina Jokerit-yhteyttä sekä omien junioreiden mahdollisuutta pelata HPK:n liigamiehistössä. Risto Korpela vastasi kysymyksiin perjantaiaamuna.

– Olemme tehneet Jokereiden kanssa erittäin onnistuneen pelaajavaihdon, jossa molemmille nuorille pelaajille, Karjalaiselle ja Niemelle haettiin lisää peliaikaa. Näen myös, että ennen kaikkea Markus Hännikäinen on ollut hyvä apu meille lainapestinsä aikana loukkaantuneiden pelaajien korvaajana.

– HPK jatkaa kuitenkin strategiansa mukaisesti omien nuorten tuomista Liigaan. Haluamme tarjota mahdollisuuden, mutta koko ajan täytyy pitää mielessä, että tämä on kilpaurheilua ja meidän täytyy olla joka ilta valmiita taistelemaan pisteistä. Tammikuussa meillä oli yhdessä ottelussa 10 HPK-kasvattia pelaavassa kokoonpanossa. Se on hurja määrä tämän päivän Liigassa! Muualla pelaavilla Kerho-kasvateilla on sopimuksia edustamiinsa seuroihin ja niitäkin täytyy kunnioittaa.

HPK:n A-Nuoret taistelevat omasta playoffpaikastaan kynsin hampain. Korpela haluaa antaa rauhaa myös A-Nuorille.

– Heillä on oma projektinsa sekä tietysti tiukka paikka. Rosteri ei ole A-Nuorillakaan leveä. He pelasivat viime viikonloppuna kolme sarjaottelua Helsingin turnauksessa. A-Nuorten pärjääminen ja playoffpaikka ovat tärkeitä HPK:lle. Meidän täytyy katsoa tarkasti kokonaisuutta pelaajasiirroissa. Omat juniorit saavat varmasti mahdollisuutensa, kun sen aika on.

Huhu lähes 85-vuotiaan seuran toimimisesta farmijoukkueena saa Korpelan hymyilemään.

– Ei HPK:sta ole tulossa kenenkään farmijoukkuetta, olen sen jo aiemminkin sanonut. Se ei todellakaan ole meidän suunnitelmissa, eikä HPK:hon ole oltu yhteydessä asian tiimoilta.

HPK pelaa siis perjantaina Tapparan vieraana ja lauantaina supertärkeän ottelun kotona, kun Pelicans saapuu Ritari-areenalle. Korpela toivoo koko Oranssin Alueen taistelevan yhdessä pelaajien kanssa playoff-paikan eteen.

– Nyt pelataan herkullisia pelejä, joista ei panosta puutu! Jokainen piste vie meitä lähemmäksi kevään ratkaisupelejä. Tervetuloa mukaan taisteluun!

HPK-Pelicans
La 1.2. klo 17.00 Ritari-areenassa

HPK

31.01.2014 10:56

Jaa artikkeli: