HPK ei kestänyt prässiä – KalPalle helpohko voitto

KalPa – HPK 4-1 (2-0, 0-0, 2-1)

HPK lähti Kuopioon hakemaan kauden ensimmäistä täyttä pistepottiaan, mutta sen pisteiden metsästys kuihtui nopeasti kasaan. Kuopiossa nimittäin odottikin hyvin liikkuva KalPa, joka luisteli HPK:n lähes aseettomaksi. Muutamia yksittäisiä hetkiä lukuunottamatta vierailijoiden peli oli melkoista tervan juontia.

Energinen kotijoukkue

HPK:n osalta ottelu ei olisi voinut huonommin alkaa, kun jo vajaan minuutin pelin jälkeen kotijoukkue niittasi itsensä johtoon.

Maaliin johtanut tilanne sai alkunsa HPK:n hyökkäyssiniseltä, kun Michael Joly menetti kiekon KalPan painostuksen alla. Irtokiekon nappasi itselleen Miika Pitkänen, joka karkasi muutamalla terävällä potkulla läpiajoon. Perässä luistellut HPK -puolustaja Arto Laatikainen jäi sen verran potkussa jälkeen, että hänen ainoa mahdollisuus oli rikkoa tilanteessa. Tästä tuomittiin KalPalle rangaistuslaukaus, jota ampumaan asettui Pitkänen itse. Pitkänen kaarteli kiekon kanssa muutaman kerran ja harhautti kämmenen puolelle, josta hän nosti kiekon maalin kattoon ohi HPK -maalilla torjuneen Eetu Laurikaisen.

HPK:n ja Jolyn puolustukseksi on kuitenkin sanottava, että kiekon riisto tapahtui, kun KalPa -pelaaja kaatoi kanadalaisen keinoin, josta olisi voinut jopa jäähyn viheltää.

Vajaa kolmeminuuttia edellisestä ja taas HPK:n päässä soi. Tällä kertaa HPK -puolustaja Mario Grman puolusti löysästi puolustusalueen kulmauksessa Kasper Puutiota vastaan, joka kiersi kiekon kanssa HPK -maalin taitse. Puutio syötti kiekon takatolpalla seisseelle Kasper Simontaipaleelle, jolla oli helppo työ siirtää isännät jo kahden maalin johtoon. Tilanteessa myös löysää puolustamista esitti toistamiseen Mario Grman, joka lähinnä tyytyi katsomaan vierestä kuinka maali tehdään.

HPK:n paras maalipaikka tuli pelikellon näyttäessä aikaa 17.00. Oliver Kiljunen karvaa kiekon hyökkäyssinisellä ja KalPan puolustuksen huolimattomuuden johdosta. Kiljunen spurttasi puolittaiseen läpiajoon ja lähtikin ampumaan terävästi. Laukaus ohittikin jo Eero Kilpeläisen, mutta ei osunut maalipuiden väliin vaan kimposi tolppasta ulos.

KalPa jatkaa otetaan

Jos ensimmäisen erän alku oli HPK:lle vaikea, niin samaa linjaa jatkoi ottelun toinen erä.

Erää oli takana vajaa minuutti, kun ottelun avausmaalin tehnyt Pitkänen pääsi yrittämään maalin edustalta jo illan toista täysosumaa, mutta tällä kertaa vierailijoiden onneksi laukaus suuntautui ohi maalin.

KalPan painostaminen jatkui aina erän sekä samalla ottelun puoliväliin asti, mutta Aapeli Räsänen rikkoi tuon rytmin, kun hän koukkasi Joel Janatuisen kumoon jäähyn arvoisesti.

HPK:n ylivoima oli alkukauden otteluita mukaillen melkoista tervan juontia, mutta pienen hässäkän se sai aikaiseksi aivan ylivoiman viimeisillä sekunneilla. Tämän hässäkän seurauksena kiekkoa pelattiin yläkolmion kautta Markus Nenoselle, joka ampui kiekon tulisesti tolppaan.

Ylivoiman seurauksena HPK sai itseään hivutettua hieman pelirytmiin mukaan ja hetken näyttikin jo, että suunta alkaa kääntymään, mutta se suunta katkesi, kun pirteästi pelissä esiintynyt Oliver Kiljunen otti rangaistuksen pelin viivyttämisestä heitettyään kiekon katsomon puolelle.

KalPan ylivoima oli suoraviivaista, mutta tulosta se ei aikaan saannut, sillä jos HPK:n peli on muuten yskähdellyt, niin alivoima on ollut Liigassa alkukauden parasta.

KalPan ylivoima luonnollisesti loi sille hieman sitä kuuluisaa momenttumia ja se saikin erän loppupuolella hyvän paikan siirtyä jo ratkaisevaan kolmen maalin johtoon. KalPan hyökkääjät karvasivat kiekon HPK:n vaihtoaition tuntumassa ja käänsivät peliä nopeasti. HPK:n hieman ylihyökätessä se loi paikan KalPalle iskeä kolmella yhtä vastaan. Henri Knuutinen ja Juuso Könönen kiekottelivat paikan takatolapalle Sami Tavernierille, mutta tämän nosto jäi hyvin venyneen Eetu Laurikaisen varusteisiin.

Ottelun toiselle erätauolle lähdettiin siis lukemissa 2-0.

Kosmetiikkaa oleva erä

Ottelun viimeinen erä tarjosi samaa kuin edeltäjänsä. HPK näennäisesti yritti, mutta KalPa määräsi kaapin paikan.

Erän alkuun KalPa kirjaimellisesti ratkaisi ottelun, kun se teki kaksi nopeaa maalia. Ensimmäisen se iski ajassa 44.44, kun Petteri Nurmi antoi heikoin avauksen oman maalin takaa joka katkaistiin. Tämän seurauksena KalPa sai päätypelin kautta luotua viivaan tilaa, jonka Miika Pitkänen käytti hyväkseen. Pitkänen nousi kiekon kanssa b-pisteen kaarta pitkin aina siniviivalle asti, antoi viivan myötäisen poikittaissyötön Gabe Bastille, joka lämäsi kiekon HPK -maalin yläkulmaan.

Kauaa ei kerennyt aikaa kulua edellisestä, kun jälleen helisi. Kolmikko Könönen, Tavernier, Mäenpää pelasivat KalPalta hyvin yhteen hyökkäysalueella ja päättivätkin upean syöttökuvionsa maaliin. Peli jo 4-0 KalPalle, kun peliä oli pelattuna reilu 46 -minuuttia.

KalPan jo ratkaistua ottelun otti se hieman suurinta sykettään alas ja se antoikin mahdollisuuksia HPK:lle, joka sanalla sanoen oli ollut heikko lähes koko ottelun.

HPK kavensikin ottelun lukemiin 4-1, kun Michael Joly ampui kiekon ylivoimalla ohi Eero Kilpeläisen ajassa 51.29. HPK pelasi ylivoimaansa jälleen yläkolmion kautta, josta Ryan Johnston jakoi kiekkoa Jolylle b-pisteen kaarrelle. Osumassa hyvää maalineduspelaamista esitti Tommi Tikka, joka pääsi häiritsemään juuri sopivasta, että Eero Kilpeläinen ei aivan ehtinyt Jolyn laukaukseen mukaan.

Ottelun loppua kohden tosiaan HPK sai muutamia hyviäkin paikkoja KalPan maalille joista parhaimpana Arto Laatikaisen paikka aivan b-pisteiden välistä, mutta heittäytyvät KalPa -pelaajat blokkasivat tämänkin laukauksen.

Näin ollen HPK:lta jäi kauden ensimmäinen varsinaisen peliajan voitto saamatta ja ottelusta merkattiin KalPalle voittolukemaksi 4-1.

29.09.2021 21:20

Jaa artikkeli: