Hotsi, Kirka, hymyilevä huoltaja ja pirusti tunnetta! Avointa peliä kausiennakko!

Vanhan sanonnan mukaan katsomosta löytyy parhaat asiantuntijat. Päätin kerätä samaan tikkuaskiin muutaman, kenellä on oranssit kalsarit jalassa yötä päivää. Ei tarvinnut se tikkuaski edes raapaisupintaa kun huomasin, että nyt ollaan liekeissä. Minä syötin kysymyksiä ja aina joku ampui yläpesään. Nyt painetaan tämän asiantuntijaryhmän fiilikset tulevasta kaudesta eetteriin.

Mukana tässä täysistunnossa tällä kertaa: Sikakatsomon ääni ja tunne, Jari Roitto (JR), yhteistyökumppanien äänitorvena KHTT:n Jukka Uotila (JU), Rinkelinmäen kehittynein luistelija -palkinnon pokannut Peter Petro (PP), HPK:n kannattajien puolesta mekkalaa pitää Tero Kivistö (TK) ja raadin täydentää kaupungin urheilutoimituksen grand old man Timo Lainesalo (TL), Hämeen Sanomista.

Viime kaudella nuoret tähdet valaisivat Liigan, minkä asian uskot olevan tällä kaudella Liigan majakka ja magneetti?

(TK) Hmm.. Pahan laittoi heti kärkeen! Tasainen ja viihdyttävä, näistä aineksista on yleisöä puoleensa vetävä magneetti tehty. Ja itse fyysisen pelin ja lauantaitanssien ystävänä toivon, että Liigassa myös sattuisi ja tapahtuisi kauden mittaan kaikenlaista. Kukaan tuskin kaipaa patrikmoision kaltaisten pelaajien hönöilyjä ja ”kovuutta”, mutta kovia ja puhtaita pommeja sekä muutamia valsseja ilman, että kurinpidossa heitetään noppaa jokaisen taklauksen jälkeen tai ilman, että joku kukkakuvioisista hatuista tykkäävä vetää totaalisesti herneet ja on paniikissa kieltämässä taklaamista koko jääkiekossa, olisi hieno nähdä. Tunnetta perkele!

 (TL) Olisiko nyt kokemuksen vuoro? Mielenkiintoisia pelaajia palannut Liigaan, Kapanen ja Aaltonen mainitakseni… ja onhan noita muitakin.

 (PP) Jos junnut viime kaudella niin papat nyt! Pistepörssin kärkisijoilla ei tällä kaudella alle parikymppiset juhli. Vahvat paluumuuttajat Kapanen, Aaltonen, Bäckström ja kumppanit tulevat varmasti tuomaan väkeä lehtereille kuten myös Jukureiden ensivierailut Liigapaikkakunnille. Uskon vahvasti että tulevalla kaudella nähdään yleisömäärien nousua sekä ennätystasaista vääntöä aina runkosarjan loppuun asti.

 (JU) En usko että uutta viisasten kiveä löytyy liigan magneetiksi. Toivotaan, että sama linja jatkuu ja omia nuoria nousee useista eri joukkueista parrasvaloihin. Toivotaan, että viime kausi rohkaisee valmennusporrasta vielä ennakkoluulottomammin peluuttamaan omia nuoria kasvatteja.

 (JR) Liigahan on edelleen eurooppalainen huippusarja, ja haasteet elinvoimaisuuden säilyttämiseksi on isot. Nuoret tähdet viime kaudella oli jopa ehkä liian hyviä tuolla kokemuksella. Tai sitten olivat hyvin poikkeukselliset nuoret kyseessä. Toivon jälkimmäistä vaihtoehtoa, sillä toinen vaihtoehtovastaus kertoisi myös omalta osaltaan Liigan nykytasosta jotain. Mikä sitten olisi tulevan kauden väriläiskät? Se on varma, että julkisessa mediassa “räjähtää” keskustelu kaukaloväkivallasta sen jälkeen, kun on ollut pari kovempaa yhteenottoa kaukalossa ilman hanskoja. Toivottavasti liigan taitotaso olisi se toinen väriläiskä valtakunnallisella tasolla. Sehän on myös itsestään selvää, että ennen joulua jompikumpi iltapäivälehti tekee ison jutun yllättäjä-HPK:sta.

Millainen tuntuma on omasta oranssista hetki ennen kauden alkua?

(JR) Odottavan positiivinen, näyttää lupaavalta. Playoff -porukka!

 (JU) Tuntuma on todella mukava, odotan innolla kauden alkua. Rosteri on pitkästä aikaa erittäin mielenkiintoinen, porukka alkaa olemaan mukavasti paketissa, ainakin vähintään kolmen ketjun osalta. Harjoituspelit alkoivat vähän mollivoittoisesti tuloksien kannalta, mutta peli on ollut mielestäni koko ajan hyvällä mallilla. Ja niitä voittojakin on sitten saatu, oli niillä merkitystä tai ei. Jokainen urheilija kuitenkin poistuu kentältä mieluimmin voittajana, joten kaikella on jonkinlainen merkitys.

 (PP) Erittäin kova luotto on joukkueeseen. Treenipelit nyt ei mikään paras tason mittari ole, mutta jos lappeenrantalaisetkin saadaan näyttämään tertuilta banaaneja 0-8 vierasvoitolla, niin kertoohan se nyt tulevasta jotain. Uskon vahvasti että nyt HPK:lla on niin rautaiset ja motivoituneet ravurit oranssien vaunujen edessä ja suitset sellaisen velhon käsissä että vain taivas on rajana. (TK) Viime kausi oli kaikessa yksinkertaisuudessaan niin huono, että voiko tässä muuta olla kuin erittäin hyvä tuntuma? Ei voi. Uusien tekijöiden myötä organisaation ympärillä pyörii aidosti positiivinen ilmapiiri, joka välittyy aina Jatkoajan keskustelupalstalle asti! En ole vielä päässyt tapaamaan henkilöä, jolta ei löytyisi luottoa ja jonka mielestä tämä laiva ei olisi menossa oikeaan suuntaan. Mikäli tällainen oman elämänsä mustasusi jostain kolosta löytyy, lähden kanssasi mielelläni kahville. Lisäksi joukkue on täynnä mielenkiintoisia pelaajia ja harjoituspelit ovat osoittaneet, että kansa mitä todennäköisemmin tulee viihtymään Rinkelinmäen lehtereillä alkavalla kaudella, joten hyvillä mielin mennään kohti alkavaa kiekkokautta!

 (TL) Hyvä kutina Kerhosta. On sarjan musta hevonen, joka tapauksessa selvästi aktiivisempi – parempi ja paremmin rakennettu – kuin viime kaudella. Molaripelistä on paljon kiinni.

Ketä HPK:n uutta pelaajaa seuraat suurimmalla mielenkiinnolla?

(TL) Oula Palve on hyvin mielenkiintoinen pelaaja. Mestiksen pörssihai pelaa Liigassa ja odotukset ovat ainakin kohtuulliset.

 (TK) Uusia ja mielenkiintoisia pelaajia on saapunut joukkueeseen sen verran, että on mahdotonta nostaa esille vain yhtä tiettyä. Luonnollisesti jokaista uutta pelaajaa tulee seurattua mielenkiinnolla, mutta luetellaan nyt kolme mielenkiintoisinta. Näiden lisäksi erityisesti maalivahtiosasto on suurennuslasin alla. Niko Kapasen paluuta on odoteltu jo jokunen vuosikymmen ja jossain vaiheessa ehdin heittämään ns. kirveen kaivoon, mutta tulihan se paluu sieltä! Juho Keränen on saamieni varmojen tietojen mukaan pelaaja, joka taklaa. Ja kovaa muuten taklaakin! Minä tykkään, luultavasti kaikki muutkin tykkää ja todennäköisesti Keränen tulee olemaan yksi yleisön suosikeista. Kirill Tulupovista olen niin innoissani, että yritän malttaa mieleni kirjoituksen kanssa, jotta minua ei leimata pelkäksi kirkuvaksi fanipojaksi. Varmasti me kaikki haluamme nähdä, että Kerhon maalille ei enää kävellä silloin kun huvittaa ja että koiruuksista joutuu hieman maksamaan. Toivottavasti Kirka vastaa huutoon ja täyttää tämän pitkään tyhjänä olleen tyhjiön, jonka Tuukka Mäkelä aikoinaan jätti!

(PP) Kapasen Nikon ehdottomasti. Miestä on odotettu kotiin niin monta vuotta. Mielenkiintoista nähdä millaiset kuviot mies Rinkulan jäälle jättää.

(JU) Tässä se dilemma meillä onkin! Jo ”perinteisesti”, niitä uusia seurattavia riittää, kun porukka uusiutuu varsin isolla kädellä joka vuosi. Kapasen esityksiä erityisesti varmastikin kaikki hämeenlinnalaiset seuraavat ja odottavat, mutta on monta muutakin nimeä, joita tulee mielenkiinnolla seurattua. Cornet, Lahti, Palve, ym. En oikeastaan haluaisikaan nimetä yhtä henkilöä, mieluimmin seuraan mielenkiinnolla, kuinka erityisesti ykkös- ja kakkosketjun peli hitsautuu yhteen. Jos nimi täytyy mainita, niin nostetaan Philippe Cornet sieltä ykköseksi.

 (JR) Ulkomaan apuja tietysti, nyt on ainakin hehkutettu taustojen tutkimista etukäteen. Sen lisäksi meillä on monta todella mielenkiintoista kotimaista nimeä, Paajasen Otto /EHT-taso, nuorien pakkiemme (Tuulola/Nikkilä) eteenpäinmeno, paluumuuttajat Kapanen ja Turtiainen nykykunto, Palveen viime kauden dominointi Mestiksessä/ nyt Liigakausi jne.

Mikä on HPK:n sijoitus runkosarjassa?

(JR) Playoff-pelejä keväällä, eli ainakin 10. mutta voi olla jopa kotiedulla puolivälieriin oikeuttava sijoituskin.  

 (JU) Kuudes.

 (PP) Kuudes.

 (TL) Sanotaan vaikka kahdeksas.

 (TK) Olen melko varma, tai oikeastaan täysin varma, että HPK sijoittuu tasaisessa runkosarjassa lopulta kuudenneksi pistemäärällä 95. Tämän jälkeen kaikki on mahdollista, varmuuden vuoksi olen varannut itselleni eturivin paikan torilta 27.4.2017.

Kuka HPK:n pelaajista ottaa sen suuren loikan tällä kaudella, nousee ns. otsikkoihin ja ottaa joukkuetta reppuselkään?

(TK) Hyökkääjistä Sakari Manninen tulee ottamaan todella ison stepin eteenpäin. On näyttänyt treenipeleissä, että peli-ilo on kohdillaan ja jos, tai siis kun Kapanen – Manninen kaksikko löytää kaukalossa toisensa, tulee meillä olemaan oikein mainio pari. Puolustajista isoimman stepin tulee ottamaan ilman muuta Petteri Nikkilä. Alku näytti siltä, että mikään ei ole muuttunut, mutta parin vaikeahkon harjoitusottelun jälkeen on nostanut tasoaan ja kun on alkuun päässyt, niin antaa mennä vaan!

 (TL) Sakari Manninen nousee tällä kaudella maajoukkueeseenkin. Oli hyvä viime kaudella, nyt vielä parempi.

 (PP) Maalivahti Emil Larmi tulee ottamaan ykkösen paikan heti alkukaudesta ja ottaa HPK:lle Sakari Mannisen ohella monta tärkeää pistettä.

 (JR) Kapanen, Manninen johtaa ja Paajanen säestää. Larmi voi yllättää.

 (JU) Tätäkin viittaa toivoisi useamman kaverin kantavan. Lähdetään siitä, että nuo ”vanhat herrat” osasto syrjäytetään tässä kohtaa, koska he eivät enää suuria loikkia voi ottaa. Odotusarvot ovat jo valmiiksi korkealla. Eli lähdetään siitä, että sen täytyy olla joku 90-luvun nuoria. Otto Paajasta on jo odoteltu jonkun aikaa, koska se iso loikka tulee. Vaikka viime kaudella olikin meidän paras pistemies virallisissa tilastoissa. Sakari Manninen näytti viime kaudella, että hänestä siihen myös on. Ja miksei myös Cornet. Toivotaan, että se on oma poika Otto, joka sen homman nyt hoitaa. Mikäpä sen mukavampaa olisikaan.

Kuka voittaa liigan pistepörssin?

(JU) Heitetään Jani Lajunen.

(TL) HIFK:n Aaltonen, jos on parhaimmillaan ja viitsii.

 (JR) Se Kärppiin tullut ruotsalainen ylivoima spesialisti Olausson tai halutessaan J-M Aaltonen HIFK.

 (TK) Lukon Aaron Gagnon on vahvoilla tässä kilpailussa. Taustapelissä vilkuilee Jani Tuppurainen.

 (PP) Onhan se nyt selvääkin selvempi asia, että Sakari Mannisen kausi on alkamassa!

Paras HPK:lainen samassa pörssissä?

(JR) Sakari Manninen

 (TL) Janne Lahti tai Sakari Manninen

 (JU) Sakari Manninen tai Philippe Cornet. Otetaan Cornet, toivotaan että meidän ulkomaalaisvahvistus täyttää tällä kertaa odotukset.

 (TK) Niko Kapasen uskon olevan korkeimmalla, mutta Sakari Manninen on erittäin vahva haastaja. Mustana hevosena on vielä mainittava Oula Palve.

Anna vinkki ketä pelaajaa (tai asiaa) kannattaa satunnaisen vierailijan hallille tullessaan seurata?

(JU) Maalivahtipeli. Sen mukana joko noustaan tai kaadutaan. Lawson on seurattava kaveri, pelityyli on välillä erikoinen, hyvä myös kaikessa muussa kuin torjunta hommissa. Hyvänä hetkenä erinomainen, mutta muutama harmittavan helppo on mennyt sisään harjoituspeleissä. Toivotaan, että ne vähenevät kun pelit alkaa. Toisaalta Larmi on myös esittänyt hyviä otteita, toivottavasti pelipaikasta tulee oikeata kisailua.

 (TK) Pelaajia onkin tullut jo muutama lueteltua ja tähän voisi luetella loput, mutta kannattaa seurata joukkueen pelaamista noin yleensä hieman tarkemmin. Viime vuosiin verrattuna kaukalossa voi jopa tapahtua jotain järkevää ja peli tulee varmasti olemaan viihdyttävää. Pelin ulkopuolisista asioista, ehdottomasti seurantaan Rinkelinmäen legendaarinen kannattajayhteisö, HPK Kannattajat ry. Katsomotoiminta on mennyt joka vuosi tasaisesti eteenpäin ja niin se menee myös tänä vuonna. Mikäli kipinä syttyy, haluat pitää hauskaa ja mietit uskallatko tai voitko tulla mukaan, niin vastaus on simppeli: Kyllä voit, kaikki vauvasta vaariin ja mummoon ovat erittäin tervetulleita kannattajakatsomoon!

 (TL) Niitähän riittää. Kapanen, Lahti, Manninen, Lehtivuori, Cornet, Keränen, Paajanen, Palve, Nikkilä, Lehtivuori… Hallin hotsiakin voi mainostaa vieraille.

(JR) Väriä kentällä: Tulupov, Taitoa kentällä: Manninen ja Kapanen

 (PP) Satunnaisen vierailijan kannattaa lepuuttaa silmiään HPK:n huoltaja Kari Järvisen jäntevässä sekä kelohonkamaisen vakaassa työskentelyssä varamailarivistön välittömässä läheisyydessä. Jos Karin nassulla ei ennen peliä, pelin aikana tai sen jälkeen hymyä näy. Olet katsonut väärää miestä! Tällä huoltajaveteraanilla on aina pikku jäynä mielessä!

Avointa peliä – Marko Syrjälä

[db-video id=1w3glvey]

14.09.2016 18:00

Jaa artikkeli: