Historiallinen voitto Pelicansista Tallinnassa

Pelicans – HPK 3-4 VL (1-0, 1-1, 1-2)

HPK ja Pelicans taistelivat Hämeen Herruudesta Tallinnassa. Vauhdikkaan ja tasaisen ottelun vei lopulta voittolaukauskilpailussa Hämeenlinnan Pallokerho.

Liiga Goes Tallinna

HPK aloitti ottelun vahvasti, mutta vahvasta rynnäköstä huolimatta kiekkoa ei saatu Pelicans-vahti Janne Juvosen selän taakse. Ajassa 7.01 Markus Niemeläinen sai kaksiminuuttisen poikittaisesta mailasta. Jäähyn myötä Pelicans pääsi peliin paremmin mukaan ja pelin painopiste siirtyi hämeenlinnalaisten päätyyn. Pelicans pääsi avauserässä toistamiseen ylivoimalle ajassa 12.30, mutta avausmaali nähtiin kuitenkin tasakentällisin ajassa 17.22. Pelicansin toimesta, kun Jordan Rowley laukoi siniviivan tuntumasta eikä HPK:n maalilla pelanneella Emil Larmilla ollut juuri mahdollisuuksia torjua.

Aloituskiekko

Toinen erä käyntiin jäähyillen

Pelicansin avausmaalin tehnyt Rowley sai avauserän lopussa kaksiminuuttisen ja HPK pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla, mutta ylivoima katkesi jo reilun minuutin jälkeen Ville Viitaluoman kampitukseen. Välittömästi Viitaluoman kaksiminuuttisen jälkeen Pelicans pääsi ottelussa jo neljännen kerran ylivoimalle. Kiekko liikkui vaarallisesti mieheltä toiselle, mutta Roope Elimäen tolppalaukausta lähemmäksi maalia Pelicans ei päässyt.

Emil Larmi vippasi kiekon katsomoon ajassa 27.18 ja tällä kertaa Tallinan ottelun isäntäjoukkue onnistui ylivoimalla. Jesse Saarinen ja Antti Tyrväinen pelasi avopaikan Jesse Mankiselle, joka ei erehtynyt vaan tinttasi taululle lukemiksi 2-0. Avauskymppi oli vahvasti Pelicansin hallintaa, mutta erän puolivälin jälkeen HPK pääsi ottelussa toisen kerran ylivoimalle, mutta hyvästä yrityksestä huolimatta ja Juvosen loistavien torjuntojen myötä ero säilyi kahdessa maalissa. Kaivattu kavennu nähtiin lopulta ajassa 36.31 Ville Viitaluoman toimesta. Juho Keränen tarjoili ja Vili painoi kiekon b-pisteiden välistä tarkalla laukauksella yläpönttöön.

Tasoitustakin päästiin vielä hakemaan ylivoimalla, mutta tästä ei paljoa jäänyt jälkipolville kerrottavaa.

Rinnalle ja melkein kolme pistettä taskuun

Kolmanteen erään HPK tuli ensimmäisen erän tavoin vahvasti, mutta tällä kertaa kiekko myös löysi tiensä Pelicansin maaliin. Tasoitus nähtiin ajassa 45.41 Joonas Lehtivuoren toimesta. Tasoituksesta ei ehinyt kulua edes minuuttia, kun Rowley otti illan toisen kaksiminuuttisen. Tallinnaan matkanneet kannattajat ja Sairion kisakatsomo saivat aihetta iloon ajassa 47.48, kun Teemu Turunen vei hämeenlinnalaiset ottelussa ensimmäisen kerran johtoon.

HPK-Pelicans

Viimeiselle vitosella lähdettiin johtoasemassa ja lopullista niittiä päästiin hakemaan ylivoimalla Libor Sulakin kaksiminuuttisen myötä. Ylivoima oli kuitenkin vaisua ja kun HPK:lle ei kelvannut, niin Pelicansille kelpaa. Jesse Saarinen toi lahtelaiset tasoihin ajassa 57.26. Enempää maaleja ei varsinaisella peliajalla nähty, joten ottelussa tarjoiltiin viihdettä koko rahan edestä.

Jatkoajan Pelicans pääsi aloittamaan ylivoimalla, mutta urheasti pelannut HPK:n alivoima hoiti alivoiman ilman takaiskuja. Jatkoaika oli maaliton hyvistä tilanteista huolimatta, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan voittolaukauskilpailusta.

Ainoa onnistuja oli Kristian Vesalainen, jonka veivien myötä Janne Juvosella menee hetki löytää ulos Lasnamäen pimenevästä illasta.

Liiga Goes Tallinna

Vamos!

Liiga Goes Tallinna

HPK pelaa alkavalla viikolla tiistaina Oulussa ja torstaina Kuopiossa. Kotiottelu HIFK:ta vastaan on vuorossa lauantaina.

Liput lauantain HPK-HIFK -matsiin tästä!

Seuraava kotiottelu
HPK-HIFK
la 3.2. klo 17.00

#illallahallille

28.01.2018 11:15

Jaa artikkeli: