Hippoksen vauhtiajot

JYP-HPK 5-4 (3-2,1-1,1-1)

Jyväskylässä nähtiin erikoinen kiekko-ottelu. Verkko heilui molemmissa päissä ja vauhtia oli kuin Monzassa. JYP oli lopulta maalin verran parempi.

HPK:n valmennusjohto teki ennen ottelua yllättävän ratkaisun ja laittoi Frans Tuohimaan maaliin. Muutoin Kerhon kokoonpanossa ei ollut merkittäviä muutoksia.

Ottelu käynnistyi erikoisesti. JYPin Jussi Halme otti jäähyn ajassa 1.16 ja heti seuraavassa aloituksessa kotijoukkueen Miika Lahden maila osui Ville Viitaluomaa kasvoihin. Lahdelle tuomittiin 2+2 minuutin rangaistus ja Viitaluoma lähti koppiin paikattavaksi.

Kerho pääsi pelaamaan viidellä kolmea vastaan peräti minuutin ja 52 sekuntia. HPK:n ylivoima pyöri mallikkkaasti ja lopulta verkko heilui Tuomas Tarkin selän takana. Jesse Saarinen syötti tarkasti Ville Järveläiselle, joka napautti pelivälineen komeasti ylänurkkaan. Saarisen lisäksi syöttöpiste kirjattiin Juha Kiilholmalle. Maali oli Järveläiselle kauden kolmas.

Viitaluoma palasi kentälle vielä ensimmäisessä erässä.

Grönholm maalin makuun

JYP selvisi vähitellen alkushokista ja paine siirtyi Kerho-päätyyn. 1-1-tasoitus syntyi ajassa 10.00. Anssi Löfman pääsi ohjaamaan kiekon lähietäisyydeltä ohi Tuohimaan.

Kotijoukkueen 2-1-johtomaali syntyi juuri, kun HPK oli selvittänyt Joonas Vihkon kaksiminuuttisen. Brian Salcido pääsi lataamaan Eric Perrinin maukkaasta syötöstä verkot tötterölle.

Kerho nousi kuitenkin tasoihin vain paria minuuttia myöhemmin. Jyri Niemi ampui siniviivalta ja maalin edessä oli ohjaamassa kukapa muu, kuin Ossi-Petteri Grönholm! Kiekko upeasti ilmasta sisään ja OPG:lle kauden avausmaali tärkeään paikkaan.

Aleksi Laakson uinahdus tuotti JYPille 3-2-maalin ajassa 18.51. Laakso syötti karmaisevan harhasyötön suoraan Ossi Louhivaaran lapaan. Max Wärnillä oli helppo työ laukoa jyväskyläläiset taukojohtoon.

Vihkolle kauden yhdeksäs osuma

HPK pääsi ylivoimalle toisen erän alkajaisiksi, mutta ei onnistunut tasoittamaan.

Tuohimaa pelasti Markus Nenosen läpiajon, mutta hetkeä myöhemmin verkko heilui HPK:n kenttäpäädyssä. Kristian Näkyvä ampui siniviivalta JYPin kahden maalin karkumatkalle ajassa 26.25.

Kerho nousi maalin päähän Jyrki Välivaaran jäähyn aikana. Jesse Saarinen yritti vanhanaikaista, mutta yritys vaihtuikin mainioksi syötöksi täysin vapaaksi jääneelle Joonas Vihkolle, joka ampui suoraan syötöstä yläreppuun. Maali oli Vihkon kauden yhdeksäs.

HPK oli lähellä tasoitusta hetkeä myöhemmin. Ossi-Petteri Grönholmin siniviivalaukaus kilahti epäonnisesti tolppaan.

Toinen erä oli kokonaisuutena hyvää pelaamista HPK:lta, mutta erätauolle siirryttiin isäntien maalin johdossa.

Viimeisen minuutin painostus ei tuottanut tasoitusta

Kolmas erä alkoi ankeimmalla mahdollisella tavalla. Jere Karjalainen passitettiin kampituksesta jäähylle ja JYP iski ylivoimalla välittömästi. Jani Tuppurainen ohjasi Brian Salcidon siniviivakudin yläriman kautta sisään ajassa 42.06.

Erä jatkui tasaisissa merkeissä. HPK sai luotua yksittäisiä harppuunahyökkäyksiä, mutta maalitolppien väliin kiekko ei löytänyt.

Juha Koivisto nosti kuitenkin Kerhon peliin mukaan vielä kerran. Koivisto porhalsi hyökkäysalueelle ja laukoi puolustajan jaloista kiekon alakulmaan. Syöttöpisteet osumaan Aleksi Laaksolle ja Teemu Rinkiselle. Henkisesti tärkeä kavennus syntyi ajassa 49.34.

Ottelun loppuminuutit tarjosivat jännitettävää koko rahan edestä.

HPK otti maalivahdin pois kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Hetkeä myöhemmin Pasi Arvonen otti aikalisän ja Kerho valmistautui viimeiseen rynnistykseen. Kun vielä JYPin Miika Lahti passitettiin jäähylle, koitti Kerholle todellinen etsikkoaika.

Kiekkoa ei saatu maaliin kuudella neljää vastaan. Paras paikka aukesi vain muutama sekunti ennen summeria. Jere Sallinen syötti Jesse Saariselle maalin eteen, mutta Tuomas Tarkki pystyi pysäyttämään Saarisen rystypuolen yrityksen. Näin pisteet jäivät harmittavasti Jyväskylään lukemin 5-4.

HPK pelaa lauantaina elintärkeän kotiottelun Rauman Lukkoa vastaan. Kiekko tippuu jäähän Rinkelinmäellä klo 17.00. Kaikki paikalle!

07.02.2014 21:51