HIFK:lle voitto viimeisestä kotiharjoituspelistä

HIFK vei nimiinsä HPK:n kotikenraaliharjoituksen Pohjantähti Areenassa maalein 2-3 (1-2,1-0,0-1). HPK pelasi kuitenkin lupauksia herättävän ottelun ja paransi jälleen edellisestä pelistä, vaikka lopputulos jäi vielä piippuun.

Kuva: Teemu Hannula

Kerho sai otteluun onnettoman alun, kun Ilari Melartin laukoma kiekko kimposi pahasti Kristian Vesalaisesta ja jäi pomppimaan maalin eteen, josta Petteri Lindbohm siirsi vieraat johtoon heti ottelun aluksi. HPK pyrki rakentelemaan hyökkäyksiään kontrolloidusti rauhallisilla lähdöillä. Joukkueen tasoitusmaali kuitenkin tuli nopeammasta oman pään käännöstä, kun Markus Nenonen pelasi Artturi Toivolan ja Teemu Rautiaisen pienellä siirrolla 2-1-hyökkäykseen. Toivola tarjoili Rautiaiselle loistavan maalipaikan, eikä Rautiainen erehtynyt. HIFK siirtyi erän lopussa vielä johtoon, kun Iiro Pakarinen löi Eetu Koivistoisen laukauksesta kimmonneen kiekon ylivoimalla maaliin.

Toisessa erässä HPK tuli tasoihin näppärän päätypelin seurauksena. Juuso Ketola pelasi kiekon maalin taakse, josta Danick Martel antoi salamannopean syötön maalin eteen Heikki Huttuselle, joka ampui kiekon suoraan maaliin. Maali jäi erän ainokaiseksi ja loppuerää värittikin aikamoinen jäähysuma, vaikka peli sinänsä olikin siistiä. Erän loppuun HPK:lle tarjoutui mahdollisuus myös siirtyä johtoon kahdenkin miehen ylivoimalla, mutta kiekkoa ei enää HIFK-maaliin saatu.

Kolmannessa erässä maalipaikkoja alkoi olla puolin ja toisin jo hieman vähemmän. HIFK:n voittomaali tuli erän loppupuolella nopeasta hyökkäyksestä, jossa Juha Jääskä ampui napakalla laukauksella voittomaalin vieraille. HPK onnistui vielä luomaan maalipaikkoja tasoitukseen, mutta tällä kertaa voitto jäi vieraille.

HPK:n yhteistyöseura FPS:n hyökkääjä Samuli Aaltonen haastattelussa HPK-HIFK -ottelun jälkeen.

Seuraavan kerran HPK esiintyy huomenna viimeisessä harjoitusottelussaan Porissa. Ensi viikolla onkin tosi kyseessä, kun Liigan runkosarja vihdoin käynnistyy. Irtolipunmyynti käynnistyy ensimmäiseen Liigan kotiotteluun kuluvan viikon perjantaina.

06.09.2023 22:19