HIFK teki kepposet ja vei Kerhon karkit

HPK – HIFK 0-5 (0-1, 0-3, 0-1)

Lauantai-illan Halloween-huumassa Hämeenlinnassa kohtasivat paikallinen Pallokerho ja Helsingin IFK. Vierailijat tulivat otteluun kovalla sykkeellä ja kotijoukkueella olikin täysi työ pysyä vauhdissa mukana. Toisen erän mustaakin mustempi alku koitui lopulta HPK:n kohtaloksi ja täysi pistepotti matkasi maamme pääkaupunkiin lukemin 0-5.

20151031, HÄMEENLINNA, HPK vs. HIFK, HPK:N JONI TUULOLA (36) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Alussa vauhtia ja vaarallisia tilanteita

Ottelu alkoi fyysisissä merkeissä, molempien joukkueiden ryskytellessä laitoja mukavaan tahtiin. Pientä naamanhiromistakin nähtiin, mutta otteet säilyät muuten siisteinä. Ajassa 5.06 iski vierasjoukkue IFK. Daniel Grillfors lähetti lepakkokiekon maalia kohti ja Jasse Ikonen ohjasi taidolla tai tuurilla kiekon ohi Jere Myllyniemen.

Pari minuuttia maalista HIFK-pakki Joonas Järvinen lähetti näyttävän keskityksen poikki kentän, mutta kiekko seilasi lopulta katsomoon asti ja häkki heilahti. HPK:n ylivoima oli lähellä tuottaa tulosta, kun Martti Järventien veto lirahti Ville Hussolta maaliviivan tuntimaan, mutta selälleen kaatuenkin mies pystyi estämään maalin synnyn.

HPK oli vielä lähellä tasoitusta, kun Henrik “Peter” Forsberg hassutti HIFK-puolustusta hämylämyllä, mutta Husso veti jälleen pidemmän korren. Myös HIFK pyöritteli ajoittain vaarallisesti kuvioitaan HPK:n päädyssä, mutta Myllyniemi ja Kerhon puolustus kestivät ilman takaiskuja ja erätauolle lähdettiin vieraiden 0-1 johdossa.

Katastrofi kakkoserän alkuun

Toinen erä ehti hädintuskin alkaa, kun HIFK maalasi uudemman kerran. Mika Partanen käveli kiekollisena omalta siniviivalta hyökkäysalueelle ja latasi b-pisteiden välistä parhaalta laukaisusektorilta kiekon napakasti reppuun. Erä ehti vanheta vain 24 sekuntia.

Tätä takaiskumaalia ei ehditty sadatella paria minuuttia kauempaa, kun taas kolahti väärässä päässä. Juasse Ikonen katkoi HPK-hyökkäyksen keskialueella, purjehti alueelle ja passasi maalin eteen Kerho-legenda Timo Nykoppin pojalle Thomas Nykoppille, joka ei erehtynyt vaan siirsi limpun vastustamattomasti maaliverkkoon.

Lisää kylmää vettä Kerhon niskaan kaadettiin vain 13 sekuntia tästä, kun Yohann Auvitu tirvaisi reboundista lukemat jo nollaan neljään. Tämä riitti myös Kerho-vahti Myllyniemelle ja veräjän suulle luisteli Kristian Järvinen.

20151031, HÄMEENLINNA, HPK vs. HIFK, HIFKIN ROOPE HINTZ (10) JUHLI 0-4 MAALIA. Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Seuraavaa tilastomerkintää saatiin odotella aina erän puolenvälin yli, jolloin Lauri Taipalus napautti Kerhon neloskentän työmyyrän Henri Auvisen pelivälinettä sellaisella voimalla, että mailansa katkesi ja jäähyboksi kutsui. Pallokerhon ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta erinomaisista maalipaikoista huolimatta.

Myös vierasjoukkue pääsi yrittämään lisäosumaa ylivoimalla Juha Koiviston kampitusjäähyn ajaksi, mutta Kerhon aktiivinen alivoima kesti mainiosti stadilaisten lähentelyt ja erätauolle lähdettiin kutkuttavassa 0-4 tilanteessa.

Kiri ei vaan lähde

Pallokerho tuli kolmanteen erään vimmatusti hakemaan kavennusta ja onnistuikin luomaan ajoittain painetta HIFK:n päätyyn. Kun kiekkoa ei maaliin saakka saatu toimitettua, seuraavasta maalista vastasi jälleen vierasjoukkue. Ajassa 48.12 oli asialla jälleen Thomas Nykopp, joka iski illan toisen osumansa ranteella etuyläpeltiin Martti Järventien estelyistä huolimatta.

20151031, HÄMEENLINNA, HPK vs. HIFK, HPK:N KRISTIAN JÄRVINEN (31) TORJUI RANKKARIN . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Kuusi minuuttia ennen päätössummeria HIFK-kapteeni Arttu Luttinen pääsi istumaan kaksiminuuttista poikittaisesta mailasta ja HPK:n etsikkoaika koitti. Juhani Jasu onnistuiki jo ohittamaan Ville Husson, mutta kiekko lipui veskarin haarojen välistä lopulta maalin ohitse.

IFK:n illan sankari, 2+2 tehot saalistanut Thomas Nykopp pääsi vielä yrittämään hattutemppua rangaistuslaukauksesta, mutta Kristian Järvinen ei antautunut. Järviselle merkittiin lopulta 10 torjuntaa ja yksi päästetty maali. Ottelu siis 0-5 vieraiden nimiin.

20151031, HÄMEENLINNA, HPK vs. HIFK, PETER PETRO . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Uutta matoa koukkuun asetellaan seuraavaksi maaottelutauon jälkeen 12.11., kun vastaan luistelee Turun Palloseura.

Ottelun tilastot löytyvät tästä.

HPK:n otteluraportit tarjoaa:

Pallomeri.net – kaikki urheilu-uutiset samasta paikasta!

 

31.10.2015 19:33

Jaa artikkeli: