HIFK parempi sunnuntai-kahinassa

HPK-HIFK 3-5 (1-2, 0-2, 2-1)

HPK ja HIFK kohtasivat toistamiseen toisensa kahden päivän sisään. HPK voitti edellisillan kohtaamisen mutta nyt oli stadilaisten vuoro poistua kentältä voittajana.

20160131, HÄMEENLINNA, HPK vs. HIFK,  HPK:N OTTO PAAJANEN (7) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

HPK lähti otteluun ennakkoluulottomasti ja pirteällä jalalla karvaten rohkeasti ylhäältä ja pyrkien aiheuttamaan HIFK-pakeille kiirettä. Ensiminuuteilla suunnitelma tuottikin tulosta ja HPK:lla oli muutama paikka HIFK-päädyssä. Paras paikka avautui Otto Paajaselle mutta miehen rystylaukaus epäonnistui pahasti. Myös HIFK pääsi maalipaikoille mutta Robert Leinon yritys lähietäisyydeltä karkasi miltei kilometrin yli maalin.

HPK:n hyvä vaihe päättyi, kun Paajaselle tuomittiin hyökkäyspään rangaistus. HIFK pyöritti peliä mallikkaasti ja lopulta Tomas Zaborsky siirsi kiekon maaliviivalta maaliin Tommi Taimin laukauksen jäljiltä.  Zaborskyn maalin jälkeen HIFK oli lähellä lisätä johtoaan mutta tällä kertaa tolppa pelasti HPK:n

20160131, HÄMEENLINNA, HPK vs. HIFK,  HPK:N JERE MYLLYNIEMI (38) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

HPK tasoitti ottelun heti erän puolivälin jälkeen, kun se nousi hyökkäykseen. Waltteri Hopponen lähetti laidasta maalille ohjattavaksi tarkoitetun laukauksen. Juhani Jasu oli mailoineen välissä ja kiekko painui ohi Ville Husson.

HIFK siirtyi nopeasti kuitenkin uudestaan johtoon, kun Teemu Ramstedt nousi hyökkäysalueelle ja laukoi ranteella kohti maalia. Laukaus muutti hieman suuntaansa ja heilahti Jere Myllyniemen maalin ylänurkkaan.

Tehokas HIFK karkaa tavoittamattomiin

Toisessa erässä HIFK iski kaksi lähes identtistä maalia. Molemmissa tilanteissa kiekko pelattiin maalin eteen, josta se saatiin siirtää puolustuksen keskeltä aina maaliin asti. Ensimmäisestä maalista vastasi Jasse Ikonen ja toisen viimeisteli Robert Leino. Maalien lisäksi kertaalleen Henri Auvinen siivosi kiekon maaliviivalta Myllyniemen pomputtelun jälkeen mutta muuten HIFK:n tilanteet olivat vähissä.

HPK laukoi toisen erän aikana 16 kertaa kohti Husson vartioimaa maalia mutta mies hoiteli tilanteet eleettömästi. Erän parhaat paikat syntyivät Juha Koivistolle ja Vojtech Polakille. Koiviston laukaus kilahti tolppaan ja Polakin ranne painui Husson räpylänpohjalle.

Kolmannen erän alkuun HIFK siirtyi jo 1-5 johtoon, kun Zaporsky pyöräytti kiekon maaliin vain 43 sekunnin kohdalla.

Zaporskyn maalin jälkeen HPK:lla oli vuori kiivettävänään tullakseen peliin takaisin mukaan. HPK sai kavennusmaalin aikaan erän puolivälissä ylivoimalla. Kiekko pelattiin Jasun ja Hopposen kautta Koivistolle, joka napautti pelivälineen ykkösellä HIFK-maalin ylänurkkaan.

20160131, HÄMEENLINNA, HPK vs. HIFK,  HPK:N JUHA KOIVISTO (12) TEKEE 3-5 MAALIN . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

Koiviston maalin jälkeen ottelun loppu pelattiin miltei yksin HIFK-päädyssä ja HPK:lle tarjottiin kahden miehen ylivoimakin. Juuri, kun toinen HIFK-jäähy oli päättynyt laukoi Otto Paajanen ottelun loppulukemat 3-5:een lämärillään.