Hieman helpompi hengittää

TPS-HPK 0-4 (0-1,0-0,0-3)

Kolmannen erän rynnistys ratkaisi kolme pistettä HPK:lle. Mika Järviselle kauden kolmas nollapeli. Maaliteossa onnistuivat Johan Larsson, Ville Järveläinen, Antti Aarnio sekä Teemu Rautiainen.

Turun reissulta saatiin mitä haluttiin, kolme pistettä. HPK oli joka osa-alueella turkulaisia edellä ja halusi voittaa. Ilman panosta pelannut TPS väläytteli ajoittain, lähinnä HPK:n virheiden seurauksena.HPK:n maalissa pelannut Mika Järvinen oli kuitenkin ohittamaton, torjuen muun muassa Camilo Miettisen läpiajon ja muutaman avopaikan toisessa erässä.

Kerho kuskin paikalle

Kerho siirtyi johtoon Johan Larssonin siniviivakudilla ajassa 5.39. Maali oli ruotsalaispuolustajalle kauden kahdeksas. TPS-vahti Ville Hostikka ei ollut tilanteessa valppaimmillaan.

Toisessa erässä HPK oli siirtyä kahden maalin johtoon. Ville Järveläinen laittoi pelivälineen komeasti reppuun, mutta päätuomari Tero Toivola oli ehtinyt puhaltaa pelin poikki. Onneksi tuomarivirhe ei kuitenkaan ratkaissut ottelua.

– Mopo olisi voinut lähteä keulimaan, sen tasoisia virheitä sattui esimerkiksi päätuomari Tero Toivolalle. On enemmänkin surullista kuin mitään muuta, että sellaisia maaleja ruvetaan hylkäämään, Ari-Pekka Selin jyrisi ottelun jälkeen.

Ilotulitus kolmannen erän alkuun

Ville Järveläinen otti vahingon takaisin ajassa 41.33. Otto Paajanen tarjoili kulmasta hienosti Järveläiselle, joka yllätti Hostikan etukulmasta. Maali oli Järveläiselle SM-liigauran ensimmäinen. Lopullinen ratkaisu nähtiin reilu minuutti myöhemmin. Juho Mielonen ampui viivalta ja maalin edessä häärinyt antti Aarnio ohjasi tilanteeksi 0-3.

Loppuerä oli pelailua. TPS ei saanut kehiteltyä kirivaihdetta ja HPK kaunisteli lukemia viimeisellä minuutilla Teemu Rautiaisen osumalla. Näin ollen Kerholle tärkeät kolme pistettä jataistelu kuuden joukkoon sijoittumisesta helpottui. Joukkue on nyt samoissa pisteissä viidentenä olevan KalPan kanssa.

Runkosarjan viimeinen kotipeli pelataan lauantaina Lukkoa vastaan klo 17.00. Be there!