Härkäviikon avauksesta tuhnu, IFK parempi 2-0

2-0 (0-0, 0-0, 2-0)

Valmentajien kommentit artikkelin lopussa.

Neljän ottelun viikko käynnistettiin Helsingissä, Stadissa, Hesassa, miten kukakin sen haluaa muotoilla. Vastustaja kuitenkin oli IFK. Viimeksi käytiin Nordiksella helmikuussa ja silloin haettiin mukaan kaksi pistettä voittomaalikilpailun kautta. Paljon on muutoksia tullut tämän jälkeen. Kotijoukkue, kuten myös HPK on saanut kokoonpanoon muutoksia Jokereiden KHL:stä vetäytymisen vuoksi ja sarjataulukossa ennen illan ottelua oltiin sijoilla 4. ja 5. Ottelun voittaja olisi illan jälkeen sijalla 4. IFK taisteli eilen kotona KooKoota vastaan ja Pallokerho sai lepäillä, joten mielenkiintoiset oli asetelmat lähtöön.

Tiukkaa oli tänäänkin. Ensimmäinen maali nähtiin vasta päätöserässä, ikävä kyllä sen maalin iski IFK ja kyseinen maali oli myös ottelun voittomaali. Tyhjiin IFK vielä kaunisteli lukemia toisella osumalla, eikä Kerhon hanskaan jäänyt tästä illasta muuta kuin kokemusta.

Ylivoimat 1-1, maalit 0-0

Miro Ruokosen 300. Liigaottelu lähti käyntiin suht tunnustellen, kumpikaan ei alkuminuuteilla saanut järisyttäviä maalipaikkoja mutta ehkä aavistuksen oli kotijoukkue edellä. Tämän seurauksena nappasi Otto Latvala kakkosen huitomisesta, ajassa 4.57 ja Kerho pääsi testaamaan alivoimansa toimivuutta tänään. Ja toimihan se! Vaikka IFK kiekkoa alueella jonkin aikaa piti ja pyöritti, ei Eetu Laurikaiselle hiki päässyt tulemaan ja nollilla jatkettiin Latvalan hypätessä takaisin askiin.

Kotijoukkue nappasi hallinnan hienokseltaan itselleen jäähyn aikana ja Kerho joutui kyykistelemään isomman edessä. Vaan maasta se pienikin ponnistaa ja hiljalleen tajusi kotijoukkuekin ettei tätä tänään viedä pelkillä nimillä selässä. Ajassa 10.28 tuomittiin Iiro Pakariselle kakkonen estämisestä ja Kerho pääsi koittamaan ylivoimaa, hyvin pyöritetyn siirretyn rangaistuksen päätteeksi. Mutta ei lähtenyt Kerhonkaan ylivoima uomilleen ja IFK selvisi paineesta ilman takaiskua.

Jäähyn jälkeen taisteltiin tarkasti jokaisesta sentistä, molempien hakiessa toisen virhettä. Ajassa 18.27 hiljeni Nordiksen yleisö kun kiekko oli Michael Garteigin selän takana, mutta tuomarit halusi nähdä maalin videolta ja lopulta se tuomittiinkin Aleksi Mustosen potkumaaliksi ja erä vietiin loppuun maalittomana tasapelinä. Avauserässä Garteig torjui kahdeksan kutia ja Eetu Laurikainen toisessa päädyssä kuusi laukausta.

Kuva: Juuso Pellava

Nollilla mennään

Ei lähtenyt toinen erä oranssien merkeissä, ajassa 22.32 Artturi Toivolalle kakkonen kiinnipitämisestä ja heti alkuun alivoimalle. Tämä erikoistilanne tuntui tosin sopivan Kerholle, kotijoukkue ei saanut mitään aikaiseksi ja parhaat maalipaikat syntyi Kerholle. Ensin Antti Pihlström koitti syöttää ohjuria Miro Ruokoselle, syötön mennessä vähän pitkäksi, ja hetkeä myöhemmin koitti Tommi Tikka nostaa ranteella etuyläseen, laihoin tuloksi sekin.

Jäähyn päätyttyä nousi Kerho kuskin pukille hetkeksi. Kotijoukkueen Samuel Jardine piti kiekkoa hetken liian kauan itsellään oman maalin takana ja Oliver Kiljunen pääsi onnistuneesti karvaustöihin. Kiljunen näki Henri Kannisen maalin edessä vapaana, mutta Henen rystyveiviin pääsi Michael Garteig mukaan ja vieläkin jatkettiin maalittomana peliä eteenpäin.

Jos erän alku meni Kerholle, nousi nyt IFK mukaan pelikellon kerätessä enemmän aikalukuja mittariinsa. Mitään merkittävää paikkaa ei kumpikaan saanut rakennettua mutta IFK kuitenkin sai päätettyä enemmän hyökkäyksiään laukaukseen.

Kerholaisittain sykähdyttävimmät hetket koettiin vasta erän loppuminuuteilla. Kun ottelua oli pelattu noin 36 minuuttia, väläytti Kerhon ykkösketju vaarallisuuttaan ja Garteig joutui venymään äärimmilleen Aleksi Mustosen laukoessa viimeisen yrityksen kohti IFK-maalia. Tässäkin IFK-veskari oli parempi ja lukemat pysyivät muuttumattomina.

Ajassa 37.11 puhallettiin Antti Pihlströmille huitomisesta kakkonen ja kolmatta kertaa pääsi kotijoukkue hakemaan avausmaalia ylivoimalla. Mutta ei onnistunut vieläkään ja Kerhon alivoima oli timanttia Laurikaisen johdolla. Lopulta toisenkin erän jälkeen jatkettiin avausmaalin hakemista ja erätauolle poistuttiin nollilla. Toisessa erässä Michael Garteig torjui kahdeksan, ja Eetu Laurikainen 12 laukausta.

IFk avaa hanat ja jättää Kerhon nollille

Päätöserään tuli IFK vahvemmin ja vei peliä avausminuutit. Ajassa 43.12 paine toi tulosta ja kotijoukkue meni Yohann Auvitun maalilla 1-0 johtoon, syöttöpisteille Jere Innala ja Eetu Koivistoinen. Maalin jälkeen jatkoi IFK kovaa painettaan ja kiekkokontrollia, HPK joutui altavastaajan asemaan ja odotti vastustajan virhettä johon iskeä.

Muutamaan minuuttiin ei virhettä tullut ja Kerho oli paineen alla. Vasta kun seitsemisen minuuttia oli pelattu kolmatta erää, sai HPK pientä pyöritystä aikaiseksi Garteigin maalille mutta maalia ei tehty ja avausmaalin metsästys jatkui.

Peli jatkui tasaisena, eikä äärettömästi kirjoitettavaa/tapahtumia ottelussa nähty. Kaksi hyvää joiukkuetta kun taistelee pisteistä runkosarjan lopussa, jää kirjoittajatkin vain matkustajiksi. Viitisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua, oli Jere Innala lähtenyt kaukaloon kalaan. Jere kalasteli jäähyä Kerholle kompuroiden omiin ja vastustajankin tavaroihin, mutta tuomarit eivät tähän langenneet ja käskivät Innalan nousta ylös. Kerho selvisi tästä ja tasoitusta lähdettiin hakemaan rytinällä.

Eetu Laurikainen luisteli vaihtoon ajassa 58.33 ja aikalisä saatiin käytettyä 59.09. HPK sai ilman maalivahtia pelatessaan parikin laukausta kohti Garteigia, mutta tulos jäi koko illalta laihaksi eikä maalia saatu tehtyä. Lopullisen niitin tyhjään Kerhon nuottaan iski Iiro Pakarinen kellon pysähtyessä aikaan 59.25. Syötöille Koivistoinen  ja Auvitu. Tästä ei noussut enää edes hämäläinen kiekkojoukkue ja kotimatkalle lähdettiin nollan pisteen kera, ilman yhtäkään tehtyä maalia. Kolmannessa erässä Garteig venyi kiekon eteen kahdeksan kertaa ja Eetu Laurikainen torjui viisi laukausta.

Huomenna kausi jatkuu Kouvolassa, KooKoon vieraana. Avaushaasteena on tehdä maali ja sen jälkeen voidaan napsia kotimatkalle kaikki pisteetkin. Kotona kohdataan perjantaina Ässät, ja lauantaina Sport.

08.03.2022 22:34