Harjoituspelikausi vauhtiin Sibiriä vastaan

HPK-Sibir 2-4 (0-2, 1-0, 1-2)

HPK aloitti harjoituspelikautensa ottelulla KHL-joukkue Sibiriä vastaan. Varsin tasaväkinen kamppailu päättyi lopulta venäläisten voittoon. HPK:n maaleista vastasivat Eero Somervuori ja Philippe Cornet.

DSC_3660

Joukkueiden lähtökohdat lauantain otteluun olivat varsin erilaiset. Siinä missä Sibir oli tehnyt jääharjoittelua jo kuukauden päivät, oli HPK ottanut tuntumaa jäähän vasta kuluneen viikon. Sibir pelasi edellisenä päivänä harjoitusottelun Ilvestä vastaan ja kuritti tamperelaisia peräti 1-7.

Ottelu Hämeenlinnassa oli tasaväkinen ja ensimmäisessä erässä HPK:lla oli muutama maukas maalipaikka ja etenkin paluumuuttaja Janne Lahti pääsi pariinkin kertaan yrittämään Aleksander Salakin ohittamista. Lähimpänä maalintekoa kerholaisista oli kuitenkin Oskari Manninen, jonka siniviivalaukaus kilahti tolppaan.

Ensimmäisen erän maaleista vastasi kuitenkin Sibir. Ensin Oleg Gubin oli unohdettu maalin eteen vapaaksi ja sen jälkeen Evgeniy Artyuhin karkasi läpiajoon Kerho-puolustukselta. Varsin mallikkaasti läpi ottelun torjunut Nathan Lawson ei mahtanut maaleille mitään. Lawsonin pelistä silmiin pistävää oli aktiivinen osallistuminen peliin ja hieno mailatyöskentely.

Valot sammuu, Kerho syttyy

Ottelun toinen erä oli HPK:n parhainta jaksoa ja se hallitsi erää miltei alusta loppuun. Erän alkupuoliskolla Ritari Areenan sähköt tekivät tepposensa kesän jäljiltä ja päätti sammuttaa valot koko hallista HPK:n pyörittäessä ylivoimaa. Viiden minuutin ylimääräisen tauon jälkeen valot saatiin kuitekin jälleen päälle ja peli pääsi jatkumaan.

HPK sai lopulta kavennuksen aikaan erän lopulla, kun läpi ottelun Kerhon parhaimmistoa ollut hyökkäysketju Somervuori-Paajanen-Lahti sai kiekon maaliin. Otto Paajanen kiepautti pelivälineen maalille, josta Eero Somervuori ohjasi sen verkon perille. Lehtereille näytti, että kiekko olisi mennyt maaliin Somervuoren luistimesta mutta potkua siinä ei ollut, joten maali hyväksyttiin.

Kolmanteen erään lähdettiin Sibirin yhden maalin johdossa. Hieman ennen erän puoltaväliä Sibir pääsi pyörittämään ylivoimaa, mikä tuotti lopulta tulosta. Dmitriy Vorbev syötti läpi alivoimaneliön kiekon Konstantiv Okuloville, joka pääsi siirtämään kiekon tyhjään maaliin.

HPK pääsi ottelun ja etenkin kolmannen erän aikana useaan kertaan ylivoimalle ja kertaalleen myös kahden miehen ylivoimalle. Pitkään näytti, että sinänsä mallikas pyöritys ei tuota tulosta, kunnes reilut neljä minuuttia ennen päätössummeria HPK pääsi jälleen miesylivoimalle ja otti Lawsonin pois maalistaan. Lopulta Philippe Cornet ohjasi Joonas Lehtivuoren laukauksen maaliin.

DSC_3641

Kavennuksen jälkeen HPK sai edelleen mahdollisuuksia tasoitukseen Sibirin jäähyjen ansiosta mutta ylivoima ei enää tuottanut tulosta. Kertaalleen Otto Paajasta rikottiin rankkarin arvoisesti mutta miehen yritys päättyi harhautusten jälkeen tolppaan.

Lopullisen niitin ottelulle sivalsi Maxim Shalunov HPK:n yrittäessä tasoitusta ilman maalivahtia.

Kausi saatiin siis startattua vihdoin harjoituspelien muodossa ja yli 2000 katsojaa näki ensimmäiseksi harjoituspeliksi varsin pirteän kotijoukkueen. Tästä on hyvä jatkaa seuraaviin koitoksiin puolentoista viikon päästä, kun HPK kohtaa Ilveksen kahdesti, ensin 18.8 Tampereella ja heti perään 20.8 Ritari Areenalla.

06.08.2016 20:26