Harjoituskausi startattu – Tappara niisti Kerhoa isällisesti

1-5 (1-1, 0-3, 0-1)

Elokuun ensimmäinen harjoitusottelu alkoi minuutin hiljaisella hetkellä maanantaina menehtyneen HPK-kasvatti Toni Saarisen muistoa kunnioittaen. Ja kun ottelu saatiin käyntiin, näki 910 (HPK kiittää!) paikalle saapunutta silmäparia yhteensä kuusi maalia alkuillan aikana. Kerholaisten epäonneksi vierailija, Tappara teki näistä kuudesta viisi, Kerhon jäädessä yhteen osumaan. HPK oli kuitenkin oli se joukkue, joka maalihanat avasi ensimmäisessä erässä. Uusi kanukkivahvistus Michael Joly veivasi läpiajosta Kerhon ainokaisen rystyllä ohi Tapparan maalia vartioineen Kari Piiroisen, syöttöpisteet nappasivat Joona Monto ja Valtteri Jeskanen. Vieraiden maalit tekivät tänään Anton Levtchi, Lassi Vanhatalo, Samuel Salonen ja Patrik Virta kahdesti. Tappara oli kiekollisesti loppupeleissä vähän edellä ja maalipaikoissaan kliinisempi. Avauserässä Kerho oli hyvin mukana ja pienellä tuurilla olisi maalejakin voinut olla enemmän. Toisessa erässä Tappara ratkaisi ottelun iskemällä kiekon kolmesti Lebedeffin ohi. Kerhon maalilla Daniel Lebedeff torjui 26 kertaa ja toisessa päässä Kari Piiroinen 22 laukausta.

Joly avaa harjoituskauden maalihanat

Harjoituskausi kaudelle 2021-2022 lähti käyntiin kotiottelulla Tapparaa vastaan. Kuten odottaa saattaa, viikon jäillä olon jälkeen vauhtia riitti alusta asti mutta syötöt ei “ihan kaikki” lapoihin napsahdellut. Pari ensimmäistä minuuttia paineltiin päädystä päätyyn ja kiekosta taisteltiin keskialueen tuntumassa. Ensimmäinen torjunta nähtiin vajaan kolmen minuutin jälkeen, ja sen esitti Kerhon maalia vartioinut Daniel Lebedeff.

Digitaalit pysähtyi ensimmäisen kerran maalin muodossa aikaan 3.54. Valtteri Jeskanen antoi kiekon Joona Montolle, joka päästi loistavalla läpisyötöllä Michael Jolyn läpiajoon. Kanukkilaituri ei avaustontistaan erehtynyt vaan vispasi kiekon rystyltä yläpeltiin ohi Kari Piiroisen ja Kerho siirtyi 1-0 johtoon.

Maalin jälkeen ei kummassakaan päässä nähty mitään älyttömiä vaarapaikkoja. Muutaman kerran Kerhon puolustus vähän aukesi ja Tappara oli kiekollisena Lebedeffin edessä mutta nämä maalivahti hoiteli eikä Tappara päässyt tasoihin. Lopulta ajassa 15.00 löysi kiekko myös Kerhon häkkiin, tämäkin maali tuli läpiajosta ja maalintekijänä tamperelaislaituri Anton Levtchi. Tapparan tasoituksen jälkeen puhallettiin myös ottelun avausjäähy, Kerhon Artturi Toivolan saadessa korkeasta mailasta kakkosen. Alivoimalla Kerho ei hätään joutunut ja Tappara pidettiin kurissa. Jäähyn jälkeen karkasi Levtchi toistamiseen läpiajoon ja Arttu Pellin rikkoessa Levtchiä, vihellettiin Tapparalle rankkari. Levtchi koitti harhauttaa Lebedeffin sivuun forsbergmaisella harhautuksella, mutta ujutus jäi piippuun ja kerhoveskan oli helppo työ ottaa patjalla kiekko kiinni. Erässä Daniel Lebedeff ehti kiekon tiellä 10 kertaa ja toisessa päässä Piiroinen merkkautti kuusi torjuntaa.

Tamperelainen diesel hörähtää käyntiin

Tappara niisti Kerhoa toisessa erässä iskemällä maalit paikoistaan kovalla prosentilla. Vaikka torjunnat erässä meni tasan 10-10, runnoi vieraat kiekon kolmesti Lebedeffin selän taakse. Ensin Tapparan siirsi johtoon (1-2) Lassi Vanhatalo hyvällä laukauksella Arttu Pellin jaloista 23.07. Tämän jälkeen Vanhatalo sai ajassa 26.05 koukkaamisesta jäähyn ja Kerholle tarjottiin paikkaa tulla tasoihin ylivoimalla. Michael Joly tuntui olevan pelipäällä ja haki laukauksillaan tasoitusta, mutta paras maalipaikka tuli alivoimaiselle vierasjoukkueelle. Tyler Morley ja Petteri Puhakka karkasivat kahdella yhtä vastaan-hyökkäykseen, Morleyn syöttö jäi kuitenkin vähän taakse eikä Puhakka saanut lisättyä Tapparan johtoa tästä tilanteesta.

Erän ja ottelun ylitettyä puolivälin, helähti Lebedeffin takana kolmannen kerran. Waltteri Merelän laukauksen Lebedeff sai torjuttua mutta irtokiekkoon ehti ensimmäisenä Patrik Virta joka napautti pelivälineen rysään ja Tappara siirtyi kahden maalin karkumatkalle.

Maalipaikoissa Kerho oli vähän niissä kuuluisissa telineissä, kun taas Tappara rankoi kovalla prosentilla. Erän kolmannen osuman vieraat tinttasivat ajassa 38.00, maalintekijänä Samuel Salonen, syöttöpisteet keräsivät Petteri Puhakka ja Kyle Platzer. Maalia edelsi Tapparan pidempi pyöritys, eikä Kerho saanut tilannetta purettua. Epäonnen soturina oli viimeisenä Santtu Hakanen jonka purkuyritys napsahti suoraan Platzerin lapaan ja tämä siirsi kiekon Puhakan kautta Saloselle, joka laukoi Tapparan illan neljännen osuman.

Tappara kiekollisesti varmempi loppuun asti

Kolmas erä meni myöskin pääosin vieraiden määrätessä tanssin tahdin. Harjoitusottelu on aina harjoitusottelu eikä tuloksella ole niinkään merkitystä, vaikkakin voittaminen näissäkin on keskimääräisesti mukavempaa kuin häviäminen. Tappara oli päätöserässä vahvempi kiekon kanssa ja sai pidettyä muutaman pidemmän pyörityksen Kerhon päädyssä. Kerhon maalipaikat jäi vastaiskuihin eikä niitäkään montaa erässä siunaantunut.

Erä alkoi Philippe Cornetin saadessa koukkaamisesta boksia heti 40.25. Eikä Tappara jättänyt tätä ylivoimaa käyttämättä, heti 40.58 teki Patrik Virta ylivoimalla illan toisen osumansa ja tämäkin osaltaan tappoi Kerhon peli-iloa. Cornetin jäähy ja Virran maali jäi erän ainoiksi tilastomerkinnöiksi eikä tämän jälkeen ottelu tarjonnut enää mitään isompia tähtihetkiä. Peli pyöri vahvasti Lebedeffin ristikon alla, Kerhon puolustaessa ja Tapparan pitäessä kiekkoa. Toiseen päätyyn ei pidempiä myllerryksiä saatu aiheutettua ja lopulta summerin soidessa oli loppunumerot selkeät HPK yksi ja Tappara viisi.

Myös viimeisen erän torjunnat menivät tasan 6-6, koko ottelussa merkattiin Daniel Lebedeffille yhteensä 26 torjuntaa ja virkaveli Kari Piiroiselle toisessa päässä 22 torjuntaa.

Harjoituskausi on kuitenkin saatu käyntiin. Seuraavan kerran Kerho pelaa ottelun ensi viikon keskiviikkona Forssassa, vastassa kotijoukkue FPS. Kotona, Pohjantähti areenassa mitellään perjantaina 27. elokuuta, silloin vastaan luistelee SaiPa Lappeenrannasta. Silloin pistetään tonni rikki yleisössä, tervetuloa hallille!