Harjoituskausi jatkui Forssassa – HPK jäi FPS:n jalkoihin

FPS-HPK 4-2 (0-1, 3-0, 1-1)

HPK jatkoi liigakauteen valmistavia otteluitaan, kun se kohtasi Mestiksessä pelaavan yhteistyöseura FPS:n. HPK lähti uusiutuneella ja sitä myöden nuorekkaalla kokoonpanolla kohti Forssaa, kun se tarjosi omille junioreilleen näytönpaikkaa.

Varovainen avauserä

Ottelun alku ei olisi voinut vierailijoiden kannalta parempi alkaa, kun jo heti minuutin pelaamisen jälkeen se siirtyi ottelussa kuskin paikalle.

Karvattuaan kiekon omalla puolustusalueellaan, FPS:n puolustus antoi osoitteettoman avaussyötön, jonka Otto Latvala katkaisi punaviivan tuntumassa. Latvala levitti pelivälineen painottomalle puolelle jossa odotti Daniel Mäkiaho. Mäkiaho nousi siniviivan yli ja jakoi kiekon täyteen vauhtiin spurtanneelle Tommi Tikalle, joka pääsi nokikkain FPS:n maalilla torjuneen Petrus Lintosen kanssa. Pienen varataloharhautuksen jälkeen Tikka siirsi vierailijat upealla rystyujutuksella 0-1 johtoon.

Avausmaalia edelsi myös FPS:n melko räikeä vaihtovirhe, kun koko kentällinen poistui vaihtoon samaan aikaan.

HPK pääsi nopeasti myös yrittämään kuvioitaan ylivoimalla, kun ajassa 2.01 FPS:n Totte Moberg sai 2min rangaistuksen kampituksesta.

HPK:n ylivoima ei ottanut onnistuakseen ja laukaukset sekä ratkaisut loistivat poissaolollaan. Tosin kunnia myös FPS:n nelikolle, joka karvasi aktiivisesti eikä antanut vierailijoille juurikaan tilaa.

Myös kotijoukkue pääsi koittamaan taitojaan ylivoimalla, kun ajassa 5.25 HPK:n Artturi Toivola sai 2min rangaistuksen koukkaamisesta.

Kotijoukkueen ylivoima toimikin paremmin kuin vierailijoiden, mutta maalia se ei onnistunut saamaan. Sen paras paikka tuli jälkitilanteesta, kun Kerholaisille tuttu Paavo Tyni toimitti kiekkoa maalille ja ruuhkan takaa kiekko tippui Otto Niemisen lapaan, mutta tämä ei epäonnekseen osunut kiekkoon.

Ensimmäinen erä oli kokonaisuudessaan todella varovaista puolin sekä toisin ja pahoja maalipaikkoja ei juurikaan nähty, joten erän alun tapahtumien johdosta erätauolle siirryttiin vierailijoiden 0-1 johdossa.

HPK jää jälkeen

Jos oli ensimmäisen erän alku suotuisa vierailijoille, niin toiseen erään roolit vaihtuivat.

Erää kerettiin pelata vain 36 -sekuntia, kun kotijoukkue iskee 2vs1 hyökkäyksen päätteeksi. Karri Forsblom sekä Mika Huhtasalo pelaavat paikan ja ensimmäisessä erässä onnensa ohi lyönyt Otto Nieminen tasoittaa lukemiksi 1-1.

Toista erää jatkettiin lievässä vierasjoukkueen komennossa aina puoleenväliin asti, kunnes alkaa tapahtua.

Ajassa 31.22 Karri Forsblom siirtää kotijoukkueen johtoon suoraviivaisen vastahyökkäyksen päätteeksi. Mika Huhtasalo toimittaa kiekon kohti maalia ja Daniel Lebedeffin torjumassa kiekossa on ensin paikalla juurikin Forsblom, joka siirtää paluukiekosta lukemiksi 2-1.

Vajaa minuutti edellisestä ja FPS iskee jälleen. Vieläpä identtisellä kuviolla kuin edellisessä maalissaan. Tällä kertaa Totte Moberg ajaa laidasta sisään hyökkäysalueelle ja heittää lättysyötön kohti Paavo Tyniä, joka oli nostanut itsensä HPK -puolustajien väliin. Syöttö löytää Tynin lavan ja lukemiksi merkataan jo 3-1 kotijoukkueelle kellon näyttäessä aikaa 32.28.

HPK koitti saada erän loppua kohden peliään käyntiin, mutta sen hyökkäykset tyrehtyivät usein jo ennen punaviivaa ja pelaaminen muutenkin oli hieman väkinäisen oloista, joten toiselle erätauolle siirryttiin FPS:n 3-1 johdossa.

Kiri joka jäi piippuun

Ottelun viimeinen erä oli suurimmaksi osaksi lähinnä pelailua, mutta tuossa pelailussa vierailijat kuitenkin loivat muutaman maalipaikan.

Ensin ajassa 45.00 Tommi Tikka sekä Henri Kanninen pelaavat itsenä vastahyökkäyksen päätteeksi vetopaikkaan ja lähes heti perään Joona Monto pääsi kokeilemaan, mutta tuloksetta.

Erän ja samalla ottelun ratkaisut nähtiin aivan lopussa, kun 56.43 kotijoukkueen Paavo Tyni sai rangaistuksen korkeasta mailasta.

HPK haki kavennusta ilman maalivahtia ja sen se sai. Maalinedustalla olleen hässäkän päätteeksi kiekko löysi tiensä Henri Kannisen lapaa, joka kiersi maalin taitse ja antoi syötön Otto Latvalalle, joka odotti vetonappi pohjassa p -pisteen alakaarella. Latvala sijoitti kiekon tarkasti puolityhjään FPS -maaliin ja kavensi lukemiksi 3-2.

HPK ei kuitenkaan onnistunut tasoittamaan ottelua ja ajassa 58.59 Mikko Lahtela sinetöi loppulukemiksi 4-2 isännille.

Kerho jatkaa preseasoniaan viikonloppuna Tampere Cupissa. Perjantaina vastassa on KooKoo klo 16.00 ja lauantaina finaali tai pronssiottelu. Ottelut esittää Aamulehti. Lisäinfoa turnauksen ennakkomateriaaleissa.

11.08.2021 20:55