Hämeen Herruus Lahteen

4-2 (2-1, 1-0, 1-1)

 

HPK lähti Lahteen haastamaan Pelicansia sarjataulukon sijalta kymmenen. Kotijoukkue Pelicans miehitti samaisen taulukon sijaa neljä. Panoksena sarjapisteiden lisäksi oli myös luonnollisesti Hämeen Herruus, jota lahtelaiset johtivat pistein 6-3. Joten Kerholle ei riittänyt mikään muu kuin vierasvoitto varsinaisella peliajalla. Kultakypäränä Kerholta pelasi Michael Joly, tehopistein 22+28 ja kotijoukkueelta Joni Ikonen 17+11. Maaliin HPK:lta luisteli Daniel Lebedeff ja kotijoukkueen tolppien välissä aloitti Patrik Bartosak. Viidestä edellisestä ottelustaan oli Pelicans napsinut 11 pistettä, Kerhon pistemäärä samassa ottelumäärässä näytti kymmentä.

Avauserässä Kerholta osui Jere Henriksson, mutta Pelicans osui kahdesti ja vei erän nimiinsä. Toisessa erässä maalin teki ainoastaan Pelicans, ja päätöserään lähdettiin kahden maalin takamatkalta. Artturi Toivola antoi vielä uskoa päätöserässä 3-2 kavennuksellaan, mutta Pelicans nappasi pisteet lukemin 4-2 niitaten yhden kiekon vielä tyhjiin päätösminuutilla.

Kuva: Tomi Natri

 

Pelicans osuu kahdesti, Kerho kerran

Pari ensimmäistä minuuttia mentiin haistellen illan tunnelmaa ilman sen sykähdyttävämpää maalipaikkaa kummassakaan päädyssä, vaikka molemmat maalivahdit ensikosketuksensa kiekkoon saivatkin ottaa. Selkeästi oli nähtävissä pisteiden tarkoitus tässä vaiheessa kautta eikä kumpikaan hötkyillyt ylimääräistä.

Ajassa 7.55 syntyi avausmaali kotijoukkueen toimesta. Kerhon avaus jäi heikoksi ja kotijoukkueen Lars Bryggman haistoi veren. Lebedeff ei ehtinyt kissaa sanoa, kun verkko heilahti takana ja Pelicans siirtyi 1-0 johtoon.

8.33 lävähti lisää. Pelicans voitti hyökkäyspään aloituksen ja kiekko ajautui viivaan Teemu Eroselle. Eronen lukitsi ranteensa ja Pelicans johti ottelua 2-0. Vaikeaksi meni eka kymppi ja pienehkö vuori oli asetettu kiivettäväksi, mutta aikaa kellossa oli runsain mitoin.

Toisen maalinsa jälkeen otti kotijoukkue kiekon lähes kokonaan haltuunsa ja HPK joutui puolustusasemiin, harvassa oli hyökkäykset kun kiekolle ei kunnolla päästy moneen minuuttiin.

Ajassa 15.26 puhallettiin illan ensimmäinen jäähy. Pelicans hyökkäsi vauhdilla ja Kerhosta Jaakko Niskala joutui sen verran pitelemään kiinni, ettei tilanne mennyt tuomareilta läpi ja Kerho joutui alivoimalle. Avausminuutin Pelicans järjesteli sitä parhaimmista parhainta maalipaikkaa, mutta lopulta HPK sai purettua tilanteen ja vyörystä selvittiin kuivin jaloin. Kotijoukkueen toisen ylivoiman Kerho sammutti ja sitten mentiin taas viidellä.

Jäähystä selvittyään ilmoittautui HPK mukaan peliin. Michael Joly karvasi kiekon itselleen ja käänsi vauhdilla hyökkäykseen. Joly pääsi kahdella yhtä vastaan-hyökkäykseen Jere Henrikssonin kanssa ja Jolyn passista sai Henriksson sivaltaa kauden avausosumansa HPK-paidassa, tilanne 2-1!

Ja kun jalka oli saatu pois kytkimen päältä, annettiin kaasua koko rahalla! Pelicansin Elias Vilen joutui rikkomaan jäähyn arvoisesti ajassa 19.37 ja Kerholle tarjoutui mahdollisuus tasoitukseen ylivoimalla. Paine aloituksesta jäi Pelicansin päätyyn, mutta pelikellosta loppuva aika toi kiirettä eikä maalia saatu vaikka Markus Nenonen saikin lapaa väliin Jolyn ohjausvetoon. Erätauolle lähdettiin maalin takaa, avauserässä Bartosak torjui yhdeksän kertaa ja Daniel Lebedeff kahdeksasti.

 

 

Pelicans lisää johtoaan

Ylivoimalla aloitettiin toinen erä mutta hassusti meinasi käydä, sillä parhaan maalipaikan tällä erikoistilanteella järjesti kotijoukkue. Joni Ikonen nappasi kiekon Michael Jolylta ja pääsi puolittain läpi mutta Lebedeff oli hereillä eikä Pelicans osunut Leben torjunnasta kimmahtaneesta irtokiekosta, joten avauserän maalilukemilla jatkettiin.

Jos avauserässä oli HPK vähän unessa ja puolittaisen potkun jäljessä, toisen erän avauskymppi oli tasaista eikä voinut sanoa kumpi ottelua tässä vaiheessa tahditti. Mutta sitten tuli Kerholle musta hetki ja Pelicans sai pidemmän myllyn päälle. Tästä myllytyksestä iski kotijoukkue myös lukemat 3-1:een kun puoli Kerhoa oli maitohapoilla.

Tämän pyörityksen jälkeen piti Pelicans tahtipuikkoa käsissään ja otti taas isännän lailla pelin haltuunsa. Kerholaisittain näytti hetkittäin tuskaiselta, kun omissa pyörittiin eikä kiekkoon meinattu päästä millään, ainakaan niin että sitä liiemmin olisi kontrolloitu.

36 peliminuutin jälkeen päätti Joly kokeilla omia ratkaisujaan järjestäen seinäsyötöllä itselleen paikan kavennukseen. Tähän läpiajoon Bartosak kuitenkin vastasi torjunnalla eikä HPK saanut kavennusta aikaan.

Nyt oli kotijoukkueen vuoro päästä erän viimeisellä minuutilla ylivoimalle. Ajassa 39.35 ja Kerholla kuusi pelaajaa jäällä, tästä joukkuerangaistus ja alivoima. Pelicans ei myöskään tässä ajassa ehtinyt mitään rakennella ja erätauolle lähdettiin lukemista 3-1. Toisessa erässä Patrik Bartosak torjui viisi vetoa ja Lebedeff yhdeksän laukausta. Muutama maali oltiin siis perässä, jotta Hämeen Herruuden pokaali löytäisi tiensä kotiin ottelun jälkeen.

Kuva: Tomi Natri

 

Hämeen Herruus Lahteen

Ei tullut lisäosumaa Pelicansin ylivoimasta, vaan Kerho kesti tämän alivoiman päätöserän alkuun. Tämän jälkeen suunta oli selvä, nyt oli pakko saada osumia tai tästä reissusta jää vain känsät käsiin.

Ei jääny pelkät känsät kun Eetu Liukas ja Ben Blood pudottivat hanskat ajassa 48.48 ottaen pienet pystypainit. Kunnon iskuja ei perille saatu kummankaan toimesta mutta signaali oli selvä, tosissaan tänään ollaan. Eetu vielä halusi antaa kotiyleisölle kunnon lentosuukot terveisinä poistuessaan kaukalosta. Tästä molemmat suihkun puolelle ja peliä jatkettiin viidellä viittä vastaan.

Pelimiesten kympin käynnistyessä oli Artturi Toivolalla se tuhannen taalan paikka, mutta Bartosak venyi eteen eikä päästy vielä maalin päähän kotijoukkueesta. Tähän mennessä oli Pelicans pystynyt hyvin jäädyttämään Kerhon yritykset ja oikeastaan koko pelinkin, koska kahden maalin johdossa ei tarvitse riskejä kovinkaan paljon ottaa.

Sitten kun kotikatsomoissa alettiin vaihdella kanavia ja jäähallissa ensimmäiset poistuivat kohti kotejaan, iski HPK! Ajassa 57.28 nousi Michael Joly alueelle, lähti kiertämään maalia ja rystylätty napsahti Artturi Toivolalla maalin eteen, joka kavensi lukemiksi 3-2.

Ajassa 58.32 saatiin aloitus hyökkäyspäätyyn ja Pikkarainen otti aikalisän, sekä Lebedeffin pois maalilta. Nyt haettiin tasoitusta kuudella viittä vastaan. Paine saatiin aloituksesta suoraan Pelicansin alueelle, mutta lahtelaisten blokit pelastivat ja tilanne purkaantui.

33 sekuntia ennen loppua Pelicans heitti pitkän ja Kerholla oli viimeinen mahdollisuus. Bartosak torjui Jolyn laukauksen ja jatkotilanteesta Lars Bryggman teki tyhjiin illan toisen osumansa, Hämeen Herruus ja illan pisteet oli ratkaistu ajassa 59.35.

Kuva: Tomi Natri

 

Lehdistötilaisuus Pelicans-HPK 10.2.2023

Ensi viikolla kohdataan Ässät keskiviikkona kotona. Viikonlopuksi lähdetään Ouluun, jossa kohdataan tuplapelissä Kärpät perjantaina ja lauantaina. Viikon ainoaan kotiotteluun liput tästä!

10.02.2023 21:44

Jaa artikkeli: