Hämeen Herruus Lahteen – HPK ei onnistunut hyödyntämään hyviä jaksoja

Tänään tarvittiin kolmea pistettä, jotta Hämeen Herruudesta olisi pelattu vielä Hämeenlinnassa helmikuussa. Pelicans pääsi kuromaan kahden maalin kaulan ensimmäisessä erässä, eikä HPK onnistunut kampeamaan tasoihin toisen erän hyvistä esityksistä huolimatta. Lopulta lahtelaiset löivät ottelun pakettiin viimeisessä erässä. Loppulukemat Pelicansin hyväksi 4-0.

Pelicans otti ensimmäisessä erässä komennon ja Niklas Kokko piti nollat

Peli lähti tasaisissa merkeissä liikenteeseen ja molemmissa päissä nähtiin puolikkaita maalintekopaikkoja. Peli rupesi erän edetessä kääntymään Pelicansin eduksi ja kiekko vietti enemmän aikaa HPK:n päässä. Yhdeksännellä minuutilla Pelicansin hyvä jakso tuotti tulosta ja kotijoukkue pääsi johtoon. Toinen maali nähtiin kuudennellatoista minuutilla – jälleen isännät maalinteossa.

Toisessa erässä Kerho rupesi kampeamaan peliä tasoihin ja HPK pyöritti pitkiä jaksoja Pelicansin päässä. Pelicans puolusti kuitenkin ahkerasti ja kun HPK pääsi murtautumaan lähemmäs maalia, ei kiekkoa saatu ensimmäistä Pelicans-peliään pelanneen Niklas Kokon selän taakse. Viimeiseen erään lähdettiin samasta tilanteesta kuin toiseen.

Miro Karjalainen nähtiin HPK paidassa ensimmäisen kerran sitten syksyn 2022. Kuva: Tomi Natri.

Toisen erän hyvät esitykset loivat uskoa kolmanteen. Pelicans kuitenkin rokotti välittömästi erän alkuun ja HPK oli kolme perässä. Lopulta HPK ei saanut kiriä aikaan ja viimeinen niitti nähtiin tyhjään maaliin. Lähellä oli jopa, että HPK:n päätyyn olisi tehty tällä kaudella toistamiseen maali maalivahdin toimesta. Loppulukemat 4-0.

Lehdistötilaisuus

Maalikooste

HPK pelaa seuraavan ottelunsa kotona tiistaina 30.1. kun Tampereen Ilves saapuu vieraaksi. Kerho vierailee vielä viikon toisella puoliskolla Mikkelissä ja kohtaa toisen tamperelaisseura Tapparan lauantaina 3.2. kotikaukalossa.

Liput HPK:n kotiotteluihin

26.01.2024 21:47