Hämeen Herruus HPK:lle – Pelicansin sitkeys riitti pisteeseen

HPK-Pelicans 4-3 vl. (2-1, 1-1, 0-1, 0-0)

Hämeen Herruudesta kamppailleet HPK ja Pelicans ottivat toisistaan mittaa hyvin erikoisessa ottelussa. Erikoisen ottelusta teki se, että kaksi erää täysin sillassa ollut vierailija kuitenkin nipisti itselleen pisteen HPK:n omien virheiden siivittämänä.

Artikkelin lopussa illan lehdistötilaisuus.

HPK Juniorijääkiekko ry sai ennen ottelun alkua Tähtiseura-tunnuksen lasten ja nuorten toiminnasta Jääkiekkoliiton Hämeen alueen jääkiekkoseurana. Tähtimerkki on Olympiakomitean ja lajiliittojen laatuohjelma ja se on lupaus laadusta ja sitoutumisesta jatkuvaan kehitystyöhön.

HPK heiluttaa tahtipuikkoa

Ottelun avauserä oli pelitemmoltaan melko maltillinen, mutta silti tilanteita riitti, enimmäkseen kuitenkin Pelicansin maalilla, joka lähinnä roikkui mukana.

Ottelun avausmaali nähtiin ajassa 3.38 HPK:n pelatessa ylivoimaa. Kotijoukkueen ylivoima onkin viime aikoina näyttänyt heräämisen merkkejä ja sama lento jatkui myös nyt. Markus Nenonen syötti kiekon poikittain hyökkäysalueen oikealle puolelle josta onetimeriaan käytti Artturi Toivola. Toivolan laukauksen vielä Jasper Patrikainen selvitti, mutta irtokiekossa vahvana ollut Henri Kannisen laukaus oli liikaa ja HPK siirtyi 1-0 johtoon.

Pelicansin kuitti tuli ajassa 10.46. Irtokiekko pelattiin Pelicansin puolustusalueelta poikittain vasemmalle laidalle Iikka Kangasniemelle, joka vapautti läpiajoon Lukas Jasekin. Kultakypärän kikat purivat ja kiekko ujutettiin ohi HPK -maalilla operoineen Eetu Laurikaisen.

HPK:lle tuli mahdollisuus siirtyä uudelleen johtoon jo seuraavassa vaihdossa. Michael Joly karvasi kiekon Lukas Jasekilta ja syötti viivasta nousseelle Otto Latvalalle. Latvalan laukaus kuitenkin viuhui vain muutaman sentin ohi Pelicans -maalin takakulmasta.

Kotijoukkueen aktiivinen peli palkittiin kuitenkin erän loppuminuuteilla, kun Artturi Toivola katkoi Pelicans puolustaja Utusen avauksen jo siniviivalla. Toivolan katkosta irtokiekkoon pääsi Joel Janatuinen. Janatuinen pelasi itsensä tekopaikkaan ja ampui kiekon ohi Patrikaisen. Näistä lukemista siirryttiin myös erätauolle.

Isännät lisäävät kaasua

Ottelun toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi. Erää oli takana vain vajaa minuutti kun kotijoukkue iski itsensä kahden maalin johtoon. Tommi Tikka karvasi päädyssä ja kiekko ajautui Michael Jolyn lapaan. Joly syötti keskustaan vaihdosta tulleelle Petteri Nurmelle. Nurmi ampui lähes suoraan syötöstä kiekon ohi Patrikaisen ja kuittasi samalla liigauransa ensimmäisen maalin.

Kauaa ei kuitenkaan HPK kerennyt maaliaan juhlia, kun Pelicans iski jo heti seuraavassa vaihdossa. HPK katkoi Pelicansin hyökkäyksen siniviivan tuntumassa, mutta kiekko poltteli pahemman kerran Tommi Tikan lavassa, joten Leevi Tukiainen nappasi sen itselleen ampui kiekon upealla laukauksella HPK -maalin yläkulmaan.

Pelin kuva ei liiemmin muuttunut ottelun toisessa erässä siitä mitä se oli ensimmäisessäkin. HPK hallitsi ja Pelicans roikkui ja pyrki iskemään vastaan jos paikka tuli.

Toisessa erässä kummatkin joukkueet pääsivät kahdesti myös ylivoimalle. Näistä ylivoimista vaarallisimmat paikat rakenteli HPK. Michael Joly antoi poikittaissyötön oikealle ja Patrick Harper ampui suoraan. Tämän kuitenkin kovassa kiekkosateessa ollut Patrikainen selvitti vaivoin ja taululla säilyi lukemat 3-2.

Pelicansin toisen ylivoiman vaarallisimmasta paikasta vastasi myös kotijoukkue. Henri Kanninen karvasi kiekon pois Pelicans -puolustajan lavasta HPK:n kenttäpäädyssä ja ampaisi läpiajoon. Kanninen harhautti rystylle ja hetken näytti jo, että kiekko löytää tiensa maaliin, mutta HPK:n ja Kannisen epäonneksi kiekko hieman pyörähti kriittisellä hetkellä ja Kannisen laukaus suuntautui ohi.

Erätauolle jatkettiin siispä lukemissa 3-2.

Pelicans taistelee pisteille

Viimeiseen erään askelmerkit olivat selkeät. Pelicansin piti parantaa huomattavasti jos se meinasi pisteitä saada mukaansa.

Ja pirteä se olikin. Ottelun erikoisin maali nähtiin ajassa 43.01. Pelicans ampui purkukiekon HPK:n kenttäpäätyyn, kummatkin joukkueet odottivat tästä pitkääkiekkoa, mutta jostain syystä ottelun tuomaristo päätti toisin. Niinpä maalivahti Laurikainen pelasi kiekon kulmaan Petteri Nurmelle. Nurmi ei kuitenkaan saanut kiekkoa haltuun vaan takaa tullut Pelicansin Elias Vilen nappasi sen itselleen. Vilen jatkoi kiekon suoraan maalin eteen jossa odotti Leevi Tukiainen. Tukiainen ampui epäröimättä ja toi vierailijat tasoihin.

Tästä alkoi HPK:n tuskien taival. Se ei juurikaan kontroloituja hyökkäyksiä saanut ja sen rooli erässä oli enemmän passiivinen. Lisää ongelmia isännät saivat, kun ajassa 47.22 Henri Kanninen joutui rangaistusaitioon pelin viivyttämisestä. HPK kuitenkin ryhdistäytyä ja tappoi Kannisen rangaistuksen hyvin pois eikä antanut Pelicansille juurikaan laukaisupaikkoja.

Vaikka Pelicans painoi päälle kuin se kuuluisa yleinensyyttäjä, niin palkintoa se ei painostuksestaan saanut. Niinpä ottelu venyi aina jatkoajalle asti, jonka paras tekopaikka tuli kotijoukkueelle.

Aivan jatkoajan loppuhetkillä Tommi Tikka heitti kiekon laidasta keskustaan jonne oli yksin jäänyt Arttu Pelli. Pelli otti tyhjän tilan pois, mutta Jasper Patrikainen nollasi tämän upealla hanskatorjunnalla.

Kun ratkaisua ei jatkoajallakaan saatu, niin edessä oli voittolaukauskisa. Sen aloitti HPK ja Michael Joly. Joly ujutti kiekon tottuun tapaansa Patrikaisen jalkojen välistä verkkoon.

Pelicansin vastaus oli Brad Lambert. Lambert lähestyi vasemmalta puolelta ja tarkka laukaus upposi takatolpan kautta verkkoon.

HPK:n valmennus antoi vuorostaan estradin taiteilija Kanniselle ja tämä ei tietenkään antanut valokeilan karata. Kanninen veivasi Pelicans -vahti Patrikaisen aivan solmuun ja lirutti kiekon tyhjään maaliin.

Kun Pelicansin Lukas Jasek ei onnistunut omassa yrityksessään, niin ratkaisun avaimet sai kapteeni Markus Nenonen. Nenonen luotti omaan laukaukseensa ja naulasi HPK:lle voiton sekä kaksi pistettä.

HPK pelaa seuraavan ottelunsa HIFK:ta vastaan kotona. Otteluun on myyty jo ennakkoon mukavasti lippuja, joten kannattaa olla reippain näppäilyin liikkeellä kohti osoitetta lippu.fi/hpk.

16.02.2022 21:50