Hämeen Herruus HPK:lle – Kotijoukkue kellisti nöyrän Pelicansin

HPK – Pelicans 4-1 (0-0,3-0,1-1)

HPK otti kauden viimeisessä kamppailussa Hämeen Herruudesta selkeän voiton paikallisvastustajasta Lahden Pelicansista. Kotijoukkue hoitikin ottelun lopulta rutiininomaisesti.

Oranssi väritteinen ensimmäinen

Erän kohokohdat:

Ottelun avauserä tarjosi kotijoukkueelle monta ykkössektorin paikkaa laittaa peliväline verkkoon, mutta Pelicansin maalilla Atte Tolvanen oli mies paikallaan.

Kotijoukkueen ensimmäinen maalipaikka nähtiin ajassa 4.07, kun Tommi Tikka pääsi nokikkain Pelicans -vahti Tolvasen kanssa. Tällä kertaa Tolvasen jalat kuitenkin kävivät terävämmin kuin Tikan kädet.

Vierailija Pelicans ei juuri maalipaikoilla erässä juhlinut, kun kotijoukkue vyörytti hyökkäyksiään kohti Tolvasen maalia. Ajassa 15.00 Valtteri Puustinen pääsi kokeilemaan Tolvasen terävyyttä, kun Philippe Cornet toimitti kiekon maalille ja irtokiekossa oli ahnaana juuri Puustinen. Tälläkin kertaa Tolvanen veti pidemmän korren.

Heti Puustisen paikan perään Cody Kunyk sai kiekon päädyssä ja toimitti sen oikea oppisesti maalille. Kunykin syöttö löysikin maalin eteen unohtuneen Philippe Cornetin, joka pääsi ampumaan suoraan syötöstä. Laukaus kuitenkin kopsahti Tolvasen paidassa olevaan Pelicans logoon.

Lukuisista paikoista huolimatta kotijoukkue ei onnistunut ohittamaan hyvin maalillaan operoinutta Tolvasta, joten erätauolle siirryttiin maalittomassa 0-0 tilanteessa.

Erän erikoisuus:

Ajassa 4.57 joukkueiden pahat pojat Taavi Vartiainen ja Miro Karjalainen ottivat toisistaan mittaa tappelun muodossa. Tästä selätysvoiton itselleen kairasi Karjalainen.

Erän Tilastot:

Jäähyt: HPK 25min, Pelicans 25min.

Torjunnat: Voutilainen 4, Tolvanen 15

Kaasua

Erän kohokohdat:

Toisessa erässä HPK otti pelin hallinnan vielä selvemmin hallintaansa kuin ensimmäisessä. Se ei antanut vierailijoilleen mitään saumaa lähteä edes kunnollisiin hyökkäyksiin.

Ottelun avausmaali nähtiin ajassa 26.41, kun Rob Bordson väänsi Pelicansin puolustusta vastaan hyökkäyspään kulmauksessa. Bordson pysyi sitkeästi kiekossa ja löysikin oivallisella rystysyötöllä p-pisteiden väliin unohtuneen Arto Laatikaisen. Laatikainen odotti maltillisesti vetonappi pohjassa ja löysikin maalin kulmalle tiensä löytäneen Joona Monton. Montolla olikin helppo työ ohjata kiekko tyhjillään ammottavaan rysään.

Vajaa kolmeminuuttia edellisestä ja HPK sai ottelun ensimmäisen mahdollisuutensa ylivoimalla. Ylivoima toimikin tehokkaasti, kun Markus Nenonen syötti maalin etukulmalla päivystäneelle Phillippe Cornetille. Cornet käänsikin kiekon nopeasti yhdellä liikkeellä maalin edestä toisella puolelle jossa odotti maanmies Cody Kunyk. Kunyk ampui suoraan syötöstä kotijoukkueelle lukemiksi 2-0.

HPK viimeisteli täydellisen eränsäc ajassa 35.05 ja jälleen ylivoimalla. Cody Kunyk pelasi kiekon päätyyn tutulle tutkaparilleen Philippe Cornetille, joka löysin p-pisteiden väliin unohtuneen Filip Krivosikin. Krivosik ampui suoraan syötöstä tulisen onetimerin joka löysi tiensä maalin takanurkkaan ohi voimattoman Tolvasen.

HPK:n dominoivan erän myötä toiselle erätauolle siirryttiinkin kotijoukkueen selvässä 3-0 johdossa.

Erän erikoisuus:

HPK -vahti Voutilainen joutui näkemään vaivaa pysyäkseen lämpimänä, sillä hänelle merkattiin erässä vain yksi torjunta.

Erän tilastot:

Jäähyt: HPK 0min, Pelicans 4min.

Torjunnat: Voutilainen 1, Tolvanen 16

Kosmetiikkaa

Erän kohokohdat:

Ottelun kolmas erä oli kotijoukkueen kannalta pelkkää kosmetiikkaa, kun se jo erän varhaisessa vaiheessa kaunisteli johtolukemiaan.

Ajassa 41.04 HPK pelasi jälleen ylivoimalla, kun pienen syöttörallin jälkeen Markus Nenonen antoi poikkisyötön Cody Kunykin lapaan. Kunyk jatkoi kiekon maalin edessä odottaneelle Philippe Cornetille, joka ohjasi pelivälineen tyylikkäästi ohi Tolvasen. Peli jo 4-0 kotijoukkueelle.

HPK sai maalinsa jälkeen jälleen mahdollisuuden kaunistella lukemia tulostaululla, kun ensin ajassa 42.15 Aleksandr Shtshemerov otti rangaistuksen polvitaklauksesta ja heti perään Niko Seppälä komennettiin jäähyaitioon estämisestä.

HPK:n kahden miehen ylivoima tuottikin useita laatupaikkoja, mutta tolppaa lähemmäksi se ei tällä kertaa päässyt. Ylivoiman kenties paras paikka tulin Valtteri Puustiselle, joka pääsi pariinkin otteeseen tälläämään Ossi Ikosen poikittaissyötöstä, mutta ilman tulosta.

Vierailija Pelicans rikkoi oman kuparisensa aivan ottelun viimeisillä sekunneilla ylivoimalla, kun Waltteri Merelä syötti maalin takaa etukulmalla päivystäneelle Otto Niemiselle. Nieminen ampui kiekon vastustamattomasti ohi Voutilaisen jättäen tämän edelleen ilman kauden ensimmäistä nollapeliään.

Näin ollen ottelun loppulukemiksi kirjattiin 4-1 kotivoitto ja HPK:lle tärkeät kolmepistettä sen metsästäessä runkosarjan kuudetta sijaa ja suoraa pudotuspelipaikkaa.

Erän erikoisuus:

Pelicansin ottelun ainoa ylivoima tuli ajassa 58.18, kun Joona Monto sai rangaistuksen kampituksesta.

Erän tilastot:

Jäähyt: HPK 2min, Pelicans 8min.

Torjunnat: Voutilainen 10, Tolvanen 12

Videovalmentajan analyysi ottelusta:

– Ilmeeltään parempi ja ryhdikkäämpi kuin viikon edelliset ottelut. Jos työmoraali ei ole saman näköistä kuin tänään, niin ei tässä sarjassa kauheasti pelejä voiteta. Kaikki pelaajat heittäytyivät hyvin peliin tänään.

– Maalipaikkojen suhteen ollaan mietitty jo jonkin aikaa miten saataisiin ns. kakkospaikoista rakennettua ykkössektorin paikkoja sekä maskeja niihin. Tästä hyvänä esimerkkinä käy Laatikaisen esityö ottelun avausmaalin miten maalipaikasta rakennetaan huippupaikka. Se vaatii usein sen, että kentän keskilinja rikotaan ja sitä kautta huippupaikkoja tulee varmasti enemmänkin.

– Ketjuittain ei vielä kaikkia maalipaikkoja keretty katsomaan läpi, mutta tuossa juuri Turusen Timon kanssa naureskeltiin, että tulee pitkä sunnuntai, kun ruvetaan selailemaan maalipaikkoja läpi. Kolmannessa erässä taidettiin mennä jo yli kolmenkymmenen maalipaikan.

29.02.2020 20:26

Jaa artikkeli: