Halloweenin jännitysnäytelmä HPK:n juhlaa

Pelicans-HPK 3-4  (0-1,1-0,2-3)

HPK ja Pelicans pelasivat jälleen kerran värikkään kiekko-ottelun, jossa kaksi erää pelailtiin rauhaksiin mutta viimeisessä alkoi todella tapahtua. HPK korjasi jännittävien vaiheiden jälkeen kolme sarjapistettä Hämeenlinnaan.

Ottelun avausminuuteilla HPK:n Marko Luomala passitettiin estämisestä rangaistusaitioon ja Pelicans pääsi yrittämään johto-osumaa ylivoimalla. Pelicans oli kuitenkin vaikeuksissa HPK:n aktiivisen karvauksen kanssa ja HPK saikin luotua jopa paremmat maalipaikat, kuin kotijoukkue. Ylivoiman jälkeen Pelicansin Timo Pärssisellä oli kaksi peräkkäistä maalipaikkaa mutta HPK:n maalissa vakuuttavia otteita viimeaikoina esittänyt Mika Järvinen piti lukemat nollissa.

Kerhon ensimmäinen kontrolloitu hyökkäys tuotti heti tulosta. Aikaan 4.37 Teemu Rautiainen tuli oikealta laidalta Pelicans-alueelle ja laukoi jäissä kohti Antti Niemeä. Niemi torjui patjallaan kiekon suoraan Tuomas Vänttiselle, joka punnersi HPK:n johtoon. Maaliin toisen syöttöpisteen ansaitsi Dan Spang.

Maalin jälkeen avauserä eteni tasaisissa merkeissä ja molemmilla joukkueilla oli hetkensä pitkien pyöritysten muodossa. Kumpikaan joukkue ei kuitenkaan päässyt aivan huippumaalintekopaikoille, joten ensimmäiselle erätauolle lähdettiin Kerhon johtaessa 1-0.

Pikkarainen survoo tasoituksen

Toinen erä alkoi siitä mihin ensimmäinen jäi, peli aaltoili tasaisena päästä päähän. Hieman ennen erän puoltaväliä molemmilla joukkueilla oli mainiot mahdollisuudet maalintekoon, kun ensin Pekka Jormakka karkasi puolittaiseen läpiajoon ja lähestulkoon seuraavasta hyökkäyksestä Tuomas Vänttinen oli nokikkain Pelicans-vahti Niemen kanssa. Molemmilla kerroilla maalivahdit olivat parempia ja tilanne pysyi muuttumattomana.

Hieman ottelun puolivälin jälkeen Pelicans voitti hyökkäyspään aloituksen. Joonas Hurri toimitti kiekon maalin takaa maalille, jossa Ilkka Pikkarainen survoi kiekon HPK-maaliin. Pikkaraisen tekemä maali kuumensi hieman tunteita ja maalilla nähtiinkin pelaajien välistä kuulumisten vaihtoa lähietäisyyksiltä.

Toisessa erässä molemmilla joukkueilla oli vielä mahdollisuudet ylivoimilla mutta toiselle erätauolle poistuttiin tasatilanteessa.

HPK laittaa ison vaihteen päälle

Kolmannen erän alkajaisiksi Joni Tuomiselle ja Aleksi Laaksolle tuomittiin peräkkäiset jäähyt ja Pelicans pääsi pyörittämään kahden miehen ylivoimaa yli puolentoista minuutin ajan. Pelicans ei jättännyt tilaisuutta käyttämättä, vaan Danny Richmond ja Lee Goren kiekottelivat pelivälineen Tommi Paakkolanvaaralle, jolla oli helppo työ siirtää Pelicans johtoon.

Vajaat kaksi minuuttia Pelicansin osuman jälkeen HPK tulee tasoihin. Jaakko Turtiainen sai oman yrityksensä jälkeen kiekon Pelicans-maalin taakse, josta toimitti sen maalin eteen. Otto Paajanen päivysti maalin edessä ja suti pelin jälleen tasoihin.

Paajasen maalin jälkeen HPK otti pelinhallinnan itselleen. Erän puolivälissä HPK pääsi pelaamaan ylivoimaa. Ylivoima ei ottanut onnistuakseen, kunnes kiekko pelattiin Eric Fehrille. Fehr yritti syöttää maalin takatolpalle. Syöttö kuitenkin katkaistiin mutta Fehr sai keikon vielä itselleen. Fehr näytti nopeat kätensä ja veivasi HPK:n johtoon. Maali syntyi ajassa 50.51 ja maaliin syöttöpinnat Ville Viitaluomalle ja Dan Spangille.

Ainoastaan 33 sekuntia Fehrin osuman jälkeen kiekko oli jälleen lahtelaisten maalissa. Juha Kiilholma voitti hyökkäyspään aloituksen 100-0. Kiekko ajautui Johan Larssonille, joka iski ranteet lukkoon ja kiekon Pelicans-maalin ylänurkkaan.

Pelicans viritteli loppukiriään hyvissä ajoin ja otti maalivahdinkin pois kolme minuttia ennen päätössummeria. Viitaluomalla oli mahdollisuus ratkaista ottelu lopullisesti mutta miehen lämäri keskialueelta painui ohi maalin.

Kaksi minuuttia ennen loppua Pelicans tuli vielä maalin päähän, kun kiekko pelattiin siniviivalla vieteri kireenä odottaneelle Markus Seikolalle. Seikolan tarkka laukaus painui ohi Mika Järvisen maalin oikeaan alanurkkaan. Kavennuksen jälkeen Pelicans yritti vielä tasoitusta edelleen ilman maalivahtia. Radek Smolenakilla olikin loistava paikka viedä ottelu jatkoajalle mutta Smolenakin yritys päätyi kuitenkin Järvisen patjoihin ja näin HPK pääsi jälleen tuulettamaan voittoa.

Liigassa alkoi lauantain pelien jälkeen maaottelutauko. HPK palaa tositoimiin tiistaina 13.11, jolloin HPK:n mainiota syysvirettä Hämeenlinnaan saapuu testaamaan Rauman Lukko.