Hallitseva mestari Rinkelinmäelle

HPK-HIFK 27.10.2011 klo 18.30

Kahden ottelun voittoputkessa liitävä HPK saa vieraakseen viime kauden mestarin, Helsingin IFK:n. Haaste on kova, mutta Janne Laakkosen mukaan Kerho on valmis taisteluun.

HPK:n ykkösketjun laitahyökkääjä Janne Laakkonen on ollut hyvässä vireessä viime  aikoina. SaiPaa ja Tapparaa vastaan maalinteossa onnistuneen Laakkosen mukaan suurin muutos HPK:n pelissä on tapahtunut joukkueen puolustuspelaamisessa.

– Ollaan kasvettu joukkueena. Puolustukselle ja maalivahdille iso kiitos, että omat pysyy. Se antaa uskoa omaan tekemiseen, että noillakin maalimäärillä ollaan pystytty nappaamaan kolmesta pelistä seitsemän pistettä ja kääntämään tiukkoja pelejä meille.

HIFK:ta vastaan HPK lähtee pelaamaan rinta kaarella ja voitto mielessä, mutta maltillisesti.

– IFK tietenkin sytyttää aina. Ja mitä olen heidän pelaamistaan seurannut, niin aika aaltoilevaa on ollut sielläkin. Hyvän puolustuksen kautta lähdetään ja käydään räppäämässä ne tarvittavat maalit. Toivottavasti fanit löytävät tiensä hallille, sillä yleisön hurmos auttaa paljon meitä täällä kotona.

Laakkonen paljasti lopulta suurimman syyn omien tehojen löytymiseen.

– Äiti kävi kylässä ja toi vähän Hanna Partasen riisipiirakoita. Koirakin on oppinut melkein sisäsiistiksi, ainakin henkisellä tasolla.

HPK:n kokoonpano selviää ottelupäivänä. Suuria muutoksia ei kuitenkaan liene luvassa. Hienosti viime aikoina esiintynyt Mikko Tolvanen jatkaa maalinsuulla. Janne Kolehmainen, Arsi Piispanen, Juuso Honka ja Marek Zagrapan ovat edelleen sivussa loukkaantumisien vuoksi.

Ailahteleva HIFK

HIFK:n alkukausi on ollut vuoristorataa. Joukkueen kivikova pelaajamateriaali on SM-liigan nimekkäimpiä, mutta joukkue on kärsinyt yllättäviä tappioita. Tämän hetkinen sijoitus kärkikuusikon ulkopuolella on varmasti pienoinen pettymys IFK-leirissä.

Viime viikolla HIFK taipui kotonaan SaiPalle ja päävalmentaja Petri Matikainen läksytti joukkuettaan pelin jälkeen luisteluttamalla pelaajia iltamyöhään. Seuraavassa ottelussa pelaajien asenne oli kunnossa ja Tappara kaatui lukemin 1-4.

IFK:n hyökkäys on täynnä maajoukkuetason ratkaisijoita. Pistepörssin kärkikolmikossa komeilee kaksi tuttua kilpipaitaa: Mikael Granlund (6+14) kärjessä ja Ville Peltonen (9+9) kolmantena.

HPK-taustaiset Eero Somervuori ja Petteri Wirtanen ovat niin ikään tärkeässä roolissa. Kaudet 2000-2003 Kerhossa viilettänyt Somervuori on nakuttanut alkukaudella kymmenen osumaa ja on liigan maalipörssissä toisena. Kahdensuunnan pelaajana tunnettu Wirtanen on saanut entistä enemmän hyökkäysvastuuta ja on noussut helsinkiläisten kakkossentteriksi.

Kolmas hämeenlinnalaisille tuttu hyökkääjä on Iivo Hokkanen, joka edusti Kerhoa kolmen kauden ajan 2005-2008. Lainapestillä IFK:ssa pelaava Hokkanen on pelannut alkukauden tehokkaasti Mestiksen KooKoossa. IFK lähetti Kouvolaan vastalahjaksi Siim Liivikin, joten ”Märkä-Simoa” ei nähdä torstaina Hämeenlinnassa.

Vieraiden kokoonpanosta ovat sivussa loukkaantumisien vuoksi Erkki Rajamäki, Kimmo Kuhta, Niko Piiparinen, Robert Nyholm, Ilari Melart ja Mikko Kurvinen. Lisäksi hyökkääjä Eetu Pöysti on pelikiellossa.

Miten käy torstaina? Jatkuuko Kerhon nousu? Nähdäänkö ilmaveivi?

Tule katsomaan klo 18.30 alkaen!

Karri Salo

27.10.2011 08:05

Jaa artikkeli: