Hallinta ei tuottanut tulosta – Lisäpiste Turkuun

HPK-TPS 1-2 vl. (0-0, 0-1, 1-0, 0-0, 0-1)

Pohjantähti Areenalla nähtiin viihdyttävä ja tasainen kiekkoilta, kun TPS saapui HPK:n vieraaksi. Loukkaantumisista kärsivä HPK hallitsi kyllä ottelu, mutta TPS:n maalilla Lassi Lehtinen torjui voiton Turkuun.

Kuva: Teemu Hannula

Isännän ottein

HPK:lle ottelun alku oli loistava, se pääsi heti ottelun toisella minuutilla pelaamaan ylivoimaa, kun TPS:n Jonne Tammela sai 2+2 minuuttia rikottuaan Steve Mosesia korkealla mailalla.

HPK:n ylivoima on ottanut viime aikoina askelia oikeaan suuntaan ollen kymmenen pelin otannalla Liigan viidenneksi paras.

Isäntien ykkösylivoima sahasi tälläkin kertaa usean maalipaikan ja parhaan niistä sai Markus Nenonen jolle Michael Joly petasi paikan p-pisteiden väliin. TPS:n maalilla kuitenkin Lassi Lehtinen oli mies paikallaan.

HPK sai heti perään myös lisää ylivoima-aikaa, kun Jonne Tammela passitettiin käytännössä välittömästi takaisin jäähyaitioon kampituksesta.

Jälleen HPK:n pakkopeli pyöri ja tuore vahvistus Veikko Loimaranta esiintyi edukseen järjestelemällä tekopaikkoja ketjulavereilleen, isäntien epäonneksi oli ruuti märkää ja TPS selvisi tästäkin.

Vaikka isännät eivät ylivoimallaan osunut sai se kuitenkin otteen pelistä ja tämä tuotti jälleen hyviä asioita noin erän puolivälin jälkeen, kun TPS:n Aleksi Anttalainen joutui rikkomaan Eskil Woldia.

HPK:n illan kolmas ylivoima noudatti samaa linjaa aikaisempien kanssa, paikkoja luotiin, mutta välillä tuntui, kuin Lehtisen vartioima TPS -maali olisi noiduttu.

Aivan erän viimeisellä minuutilla myös TPS sai oman ylivoiman, kun Steve Moses sai rangaistuksen huitomisesta. TPS ei kuitenkaan saanut maalia aikaiseksi, joten erätauolle jatkettiin tilanteessa 0-0.

Maalihanat auki

Toinen erä alkoi TPS:n ylivoimalla, jota sille jäi reilu minuutti edellisestä erästä, se ei kuitenkaan pystynyt tätä käyttämään hyödykseen.

HPK sai myös erän alkuun jälleen aikaa ylivoimalla Juhani Jasun saadessa rangaistuksen. Isäntien ylivoiman paras paikka pelattiin Matti Järviselle, joka pääsi Markus Nenosen syötöstä ohjaamaan maalin takatolpalta, mutta Lassi Lehtisen lähes maaginen venytys piti maalisarakkeen nollassa.

Ja kun ei HPK:lle maistunut, niin vierailija TPS iski. TPS pelasi kahden miehen ylivoimaa, kun kiekkoa pelattiin poikittain viivaa pitkin Antti Tuomistolle, joka ampui suoraan syötöstä lukemiksi 0-1.

Vierailija TPS otti maalinsa jälkeen pelistä otteen ja vyörytti vaihto vaihdolta hyökkäyksiä kotijoukkueen kenttäpäätyyn. Erän lopussa se sai vielä kerran ylivoiman, mutta tämän HPK:n alivoiman nelikko tappoi loistavasti pois, joten numerot säilyivät.

Jälleen jatkoajalle

HPK:lle erän alku oli jälleen loistava, vain muutama minuutti oli pelattu, kun isännät iskivät. Petteri Nikkilän viivasta toimittama kiekko pomppi Steve Mosesin lapaan, joka ei erehtynyt ja toimitti pelivälineen maalin takakulmaan.

HPK sai maalistaan itseluottamusta ja se näkyi läpi erän, se sai katkaistua TPS:n hyökkäykset keskialueelle ja iski usein vastaan terävästi.

Paras paikka ottelun ratkaisulle tuli kolmannen erän lopussa Michael Jolylle, joka katkaisi TPS -puolustuksen avauksen keskialueella ja pinkaisi läpiajoon. Jolyn laukauksessa oli kuitenkin parantamisen varaa, sillä se viuhui reilusti ohi maalin.

Ottelun ratkaisu venyi aina jatkoajan kautta voittomaalikilpailuun asti. HPK:n Michael Jolyn sekä Steve Mosesin epäonnistuessa, ratkaisu oli TPS:n käsissä, kun Mikael Pyyhtiä sekä Scott Kosmachuk taas onnistuivat omissa yrityksissään tarkoitti se sitä, että lisäpiste sekä ottelun voitto matkasivat TPS:n mukana Turkuun.