Hall of Fame ja voittotili auki

HPK-SaiPa 3-2 (2-0,0-0,1-2)

Kauden avausvoitto irtosi SaiPa:sta lukemin 3-2. Läpi ottelun vaarallisuuttaan väläytellyt Cody Kunykin ketju, laidoillaan Valtteri Puustinen ja Philippe Cornet värkkäsi ylivoimalla kaksi maalia, jotka voiton takasivat. Ottelun avausmaalin ohjasi maalin edestä Miro Ruokonen tasakentällisin, ylivoimalla osuivat Cornet ja Elmeri Eronen. Ruokosen maalin syötti Arto Laatikainen, jolle syöttöpiste oli 300. tehopiste Liigassa. Tehopisteet tämän illan jälkeen 76+224=300. Maalien lisäksi Petteri Nikkilä kolisutti maalikehikoita kahdesti. Ilman maalivahtien onnistunutta iltaa olisi lukemat voineet olla tylymmätkin, suuntaan tai toiseen.

Kaksi ensimmäistä erää mentiin Kerhon määrätessä tahtia kiekollisena, kolmannessa SaiPa piristyi ja otti hallinnan itselleen onnistumisien myötä. Viimeisen erän alussa Kerho karkasi jo 3-0 johtoon ja pelin piti olla pelattu. SaiPa oli eri mieltä ja pääsi peliin mukaan. Ottelun lopussa vieraat tuli päälle hullun lailla, mutta Kerhon puolustus ja maalissa Karjalainen kesti myllytyksen päätössummeriin asti.

Avauserä Kerhon hallinnassa

Ensimmäinen erä meni maalien ja kiekonhallinnan puolesta täysin oranssiin leiriin. Vaikkakin molemmat maalivahdit Antti Karjalainen (HPK) ja Niclas Westerholm (SaiPa), torjuivat erässä kahdeksan kertaa.

Ensimmäinen merkintä pöytäkirjaan saatiin ajassa 5.09 kun vieraiden Jere Seppälä sai korkeasta mailasta kaksi minuuttia. Cody Kunykin kentällinen tuli pyörittämään ylivoimaa ja kehikossa asti päästiin käymään, kun Valtteri Puustinen syötti viivaan Petteri Nikkilälle, jonka laukaus kilahti tolppaan. Heti ylivoiman jälkeen sai Kristjan Kombe kiekon hyökkäyspään kulmassa, syötti Arto Laatikaiselle viivaan. Lada otti pari potkua kohti maalia, laukoi maalille, missä Miro Ruokonen sai mailan väliin ja 1-0 taululle. Laatikaisen syöttöpiste oli miehen 300. (76+224) tehopiste Liigassa.

SaiPa oli erän vanhetessa aina vaan isomman potkun jäljessä ja ajassa 13.11 oli Kerhon toisen ylivoiman vuoro. Tätä ei enää jätetty hyödyntämättä, Kunyk antoi omalta paikaltaan, p-pisteen kaarelta kovan poikkisyötön, johon Puustinen vastasi laukomalla suoraan syötöstä. Westerholm sai patjansa väliin, mutta irtokarkin lapioi sisään Philippe Cornet.

Erän loppupuolella omassa päässä petti miesvartiointi ja SaiPa sai loistotontin pisteiden väliin, mutta Karjalainen peitti hyvin ja sai räpyläänsä kiekon eteen, josta se kimposi plekseihin ja erätauolle lähdettiin Kerhon 2-0 johdossa.

Maaliton, mutta tapahtumarikas toinen erä

Erän ensimmäisestä pyörityksestä pyssytti Nikkilä toistamiseen kiekon rautoihin, nyt ylärimaan. Kumpikaan joukkueista ei erän aikana kiekkoa maaliin saanut, vaikka paikkoja oli molemmilla useampaankin.

SaiPa pääsi toisessa erässä paremmin peliin mukaan ja sai luotua muutaman vaarallisen paikan Kerhon maalille. Pennanen käytti aikalisänsäkin ajassa 36.21 antaakseen hetken ylimääräistä lepoa pelaajille. Torjunnat meni toisessa erässä Karjalaiselle 9-6.

Torjuntamäärästä huolimatta oli Kerho hitusen enemmän paremmilla maalipaikoilla, edelleen pitäen kiekkoa vieraita enemmän. Erän paras paikka siunaantui Janne Taville, jonka Henri Kanninen pelasi yksin läpi. Tavin rystynosto kuitenkin nousi maalin ohi.

Pelikellon näyttäessä aikaa 27.48, otti SaiPan Topi Piipponen huitomisesta kakkosen. Ylivoimalla pelattiin Puustiselle pari paikkaa, jonka laukaukset Westerholm sai torjuttua.

Erän loppupuolella nähtiin vaarallinen tilanne, kun Puustinen taklattiin selästä laitaan ja rytäkässä Puustisen huuli halkesi, jäähyä tilanteesta ei kuitenkaan vihelletty. Tämän jälkeen SaiPa koitti pelata vielä kuudellakin, mutta tämän tuomarit jo huomasivat ja ajassa 37.55 oli illan neljännen ylivoiman aika. Ylivoima ei tuottanut maalien muodossa tulosta ja ensimmäisen erän lukemat loisti taululla edelleen.

SaiPa ilmoittautuu mukaan taisteluun pisteistä

Kolmas erä ehti vanhentua vain 17 sekuntia, kun oli jälleen Kerhon ylivoiman aika. Kunykin kenttä pyöritti ja lopulta kiekko pelattiin Puustisen ja Kunykin kautta viivaan, missä Eronen sai aseteltua nallin kohdalleen, 3-0. Maalin jälkeen vauhti vähän hiljeni ja peli meni osittain roiskimiseksi. 47.34 ajassa SaiPa:n Santeri Virtanen rikkoi hyvin pelanneen Karjalaisen nollapelin ja pienoinen ote siirtyi vieraille.

SaiPa vyöryi Kerhon alueelle kerta toisensa jälkeen ja saikin toisen palkintonsa Ville Vainikaisen toimesta ja lukemat 3-2. Jo varmalta näyttänyt voitto olikin lopulta kovan työn takana ja loppuottelun molemmat pelasivat veren maku suussa. Viimeisen minuutin SaiPa painoi vielä kuudella viittä vastaan, mutta Kerhon puolustus ja Karjalainen kesti! Kauden 2019-2020 ensimmäinen voitto irtosi loppulukemin 3-2.

Seuraavan kerran Kerho on tulessa perjantaina. Vuorossa on back to back-viikonloppu Helsingin IFK:n kanssa, perjantaina pelataan Helsingissä klo 18.30 ja lauantaina kotona klo 17.00. Nähdään hallilla!

20190918, HÄMEENLINNA, HPK vs. SAIPA, HALL OF FAME. Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

Varmista paikkasi HPK-HIFK -matsiin tästä!

18.09.2019 21:58