Hakametsän mörkö peitottu

Tappara – HPK­­­­­­ 2-3 (1-3, 1-0 0-0)

HPK haki ryöstön Hakametsästä lukemin 2-3. Ensimmäisen erän murhaava ylivoima antoi alkutahdit voitolle. Sarja on nyt siis katkolla HPK:lle maanantaina Rinkelinmäellä, voittojen ollessa HPK:lle 3-2.

HPK:lla murhaava ylivoima ensimmäisessä erässä

Sarjan viidenteen peliin lähdettäessä asetelmat olivat tietenkin erittäin kutkuttavat. Pelin jälkeen jompikumpi joukkue on veitsi kurkulla ja toisin päin kääntäen toinen joukkue voiton päässä finaaleista.

Ottelu alkoi väkevästi ja heti nähtiin muutama kova taklaus muun muassa Ben Bloodin ja Miro Karjalaisen toimesta. Tappara sai otteluun myös salama-alun, kun Tuukka Mäntylä ampui viivasta ohi maalin ja kiekon otti Anton Levtchi, joka syötti maalin eteen Juhani Jasulle, josta Jasu sutaisi kiekon maaliin ja Tapparan 1-0 johtoon ajassa 2.12.

HPK sai nopeasti oman mahdollisuutensa, kun Jan-Mikael Järvinen otti jäähyn korkeasta mailasta. Kauaa ei tarvinnut ylivoimaa pyörittää, kun Petteri Nikkilä kumautti siniviivalta kiekon vastustamattomasti reppuun. Syöttöpisteet Nikkilän maaliin Robert Leinolle ja Jere Innalalle. Sähköinen alku pelille ja tilanne ajassa 3.51 1-1.

HPK sai toistamiseen mahdollisuuden ylivoimalle ja maalintekoon, kun Tuukka Mäntylä otti hyökkäyspäässä kampitusjäähyn.
Tämänkin ylivoiman Kerho käytti hyväkseen, kun Leino piti kiekon alueella ja syötti Innalalle, joka taas syötti maalin eteen Tuulolalle. Tuulola vei kiekon rystylle ja nosti kiekon häkkiin. Hyviä tukitoimia maalin eteen teki myös Philippe Cornet. HPK siis 1-2 vierasjohtoon.

Tapparan vaikeudet saivat jatkoa, kun Matti Järvinen koukki Filip Krivoskia ja joutui siitä passitetuksi oikeutetusti jäähyboksiin. Kerhon 100% ylivoima sai jatkoa, kun Arto Laatikainen painoi kiekon viivasta ylänurkkaan. Samassa ajassa Tappara vaihtoi maalivahtia ja Chrstian Heljangon tilalle maalille luisteli konkari Niklas Bäckström.

Kerhon kolmannen maalin jälkeen Tapparakin pääsi kokeilemaan kunnolla Emil Larmin torjuntakuntoa, mutta Larmi tyylitteli komeita torjuntoja. Tappara sai vielä erän loppuun ylivoima mahdollisuuden, kun Niklas Friman sai korkeasta mailasta jäähyn. HPK kesti hienosti alivoiman erän loppuun. Toiseen erään jäähyä jäi kestettäväksi 19 sekuntia.

Tappara kaventaa pelin toisessa erässä

Toisen erän alivoiman rippeet pelattiin nopeasti pois ilman suurempia paikkoja. Toinen erä alkoi rauhallisemmin, kuin ensimmäinen. Erän ensimmäinen tilastomerkintä tuli ajassa 23.11, kun Miro Ruokonen sai hyökkäyspäässä kampitusjäähyn. Tapparalla oli muutama paikka tällä ylivoimalla, mutta Larmi jatkoi maalillaan erinomaisia otteita.

HPK sai toisessa erässä ensimmäisen ylivoimansa ajassa 26.11, kun Tuukka Mäntylälle tuomittiin kiinnipitämisrangaistus. HPK 100% ylivoima ei enää jatkunut, vaan Tappara kesti. Tapparalla oli tämän jälkeen ote pelivälineestä. Seuraava tilastomerkintä olikin HPK:n jäähy, joka oli Markus Niemeläisen kiinnipitäminen ajassa 31.09. HPK:n alivoima oli uhrautuvaa, mutta Tapparan ylivoima väänsi kavennuksen väkisin. Kristian Kuuselan laukauksen paluukiekon korjasi maaliin Tomas Zaborsky. Syöttöpisteen saanut Kuusela nousi samalla myös liigan kaikkien aikojen pudotuspelipisteissä kärkeen.

Seuraavan ylivoima mahdollisuuden sai taas vuorostaan HPK, kun Tapparan Veli-Matti Vittasmäki otti kampitusjäähyn. HPK:n ylivoima pyöri tuttuun tyyliin vaarallisesti, mutta Tappara kesti. Kerhon hallitsi hivenen toisen erän loppua, mutta Bäckström oli vakuuttava Tappara-maalilla.

Erän loppuun nähtiin muuten hieno taklaus siniviivalla Teemu Turuselta kohteena Tuukka Mäntylä. Tämän jälkeen Turunen säntäsi taklaamaan vielä Valtteri Kemiläistä, kunnon playoff-kiekkoa!

Loppuratkaisut

Kolmannen erän alkupuolella Tappara pääsi jauhamaan pitkän pyörityksen väsynyttä HPK-viisikkoa vastaan. Kerho pääsi kiekkoon väliin, mutta joutui lyömään pitkän kiekon. HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen otti jälleen kerran oivasti tähän kohtaan aikalisän ja antoi samalla lisähuilin pelaajille.

Kolmannen erän alkupuolisko oli armotonta vääntöä ja ensimmäinen tilastomerkintä erään saatiin, kun Filip Riska otti hyökkäyspäässä poikittaisesta mailasta jäähyn ja Tappara pääsi ylivoimalle. HPK kuitenkin selvisi hienosti tästä Tapparan ylivoimasta. Lähes heti jäähyn päätyttyä Tapparan Anton Levtchi otti hyökkäyspäässä vastaavanlaisen jäähyn, kun Filip Riska edellisessä tilanteessa. Levtchin tuomio oli 2+10min.

HPK:n ylivoima ei tuottanut tulosta ja jäähyrumba jatkui heti HPK:n ylivoiman jälkeen, kun Kerholle tuomittiin jäähy kentällä ollessa liikaa valkopaitoja. Pelikello näytti tässä vaiheessa 53.49. HPK kesti jälleen vahvasti Tapparan ylivoiman. Ylivoiman jälkeen HPK:lle avautui 2-1 vastahyökkäys Tavin ja Tuulolan toimesta. Tavi päätti itse laukoa, mutta tämän laukauksen Bäckström koppasi eleettömästi.

Viimeiset minuutit Tappara painoi armottomasti ja otti Bäckströmin pois maalilta ajassa 58.30. Tappara käytti myös aikalisänsä ajassa 59.36. Tappara ei kuitenkaan onnistunut kuitenkaan murtamaan Kerhon puolustusta. HPK otti kuin ottikin ryöstön Hakametsästä ja sarja on siis katkolla maanantaina Kerholle. Otteluvoitot 2-3.

Maanantaina olisi sitten loistava hetki saapua hallille kannustamaan Kerho finaaliin! Liput voi napata vaikka heti alla olevasta linkistä.