Hagmanille yhden ottelun pelikielto – kurinpitopäätös luettavissa

KURINPITOPÄÄTÖS NIKLAS HAGMANIN ASIASSA

Tapahtuma-aika                 2.3.2017

Ottelu:                                HPK-Sport

Peliaika                              31:26

Selostus asiasta

Otteluajassa 31:26 tuomittiin HPK:n Niklas Hagmanille 5 minuutin rangaistus potkaisemisesta ja automaattinen pelirangaistus käytöksestä. Päävideotuomari on asettanut tilanteen kurinpitokäsittelyyn, koska tilanteesta tulee määrätä ottelurangaistus potkaisemisesta.

Kurinpitäjä on kuullut Hagmania tilanteesta ja saanut HPK:n lausuman.

Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Sääntökirjan säännön 152 määritelmän mukaan potku on teko, jossa pelaaja tekee luistimellaan mitä tahansa vastustajan kehon osaa kohti suuntautuvan heilahtavan potkuliikkeen. Säännön i-kohdan mukaan pelaajalle, joka potkaisee tai yrittää potkaista vastustajaa, tuomitaan ottelurangaistus.

Videotallenteelta tehtävien havaintojen mukaan pelin katkaisemisen jälkeen maalinedustatilanteessa Hagman potkaisee jalalla Sportin pelaajaa jalkaan. Potkuliike on selvä, mutta muuten kyse on vähäisestä potkusta. Teosta tulee määrätä säännön 152 mukaan ottelurangaistus.

Luistimella suoritettu vastustajan potkaiseminen on erittäin tuomittava ja jääkiekkoon kuulumaton teko. Tätä osoittaa se, että pelkästään potkaisemisen yritys on säännöissä määritelty ottelurangaistuksella rangaistavaksi teoksi. Luistimella suoritettuun potkaisuun liittyy aina riski loukkaantumisesta. Tekoa kokonaisuutena arvostellen katson, että oikea rangaistus yhden ottelun mittainen pelikielto.

Ratkaisu

Määrään HPK:n Niklas Hagmanille yhden (1) ottelun pelikiellon. Hagman on pelikiellossa HPK:n seuraavassa ottelussa 4.3.2017 Ässät-HPK.

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla kurinpitoryhmälle kurinpitosääntöjen 7 luvun mukaisesti.

Päiväys ja allekirjoitus

Hämeenlinnassa, 3. maaliskuuta 2017

Sampo Liusjärvi

SM-liigan kurinpitäjä

 

Katso video Liigan sivuilta.

HPK

03.03.2017 17:00

Jaa artikkeli: