Hämeen ylpeydet kuilun partaalla

Tappara-HPK 28.2.2012 klo 18.30

HPK:n viikko käynnistyy vierasottelulla Tapparaa vastaan. Molemmat joukkueet pelaavat selkä seinää vasten, joten Hakametsässä nähtäneen raivoisa taistelu pistepotista.

HPK:n sarjatilanne on kaikkea muuta kuin ruusuinen, mutta kaikki on vielä mahdollista. Tosin pudotuspeleihin pääseminen vaatii omien voittojen lisäksi myös muilta joukkueilta sopivaa ristiin pelaamista. Kerho kohtaa samoista sijoista taistelevat Tapparan ja  Lukon tällä viikolla. Haave pleijarikiekosta Rinkelinmäellä säilyy vain ottamalla voitot näistä otteluista.

Median paine on ollut pitkin kautta kovaa ja tosiasiallisesti HPK on pelannut omia playoffejaan jo pidemmän aikaa. Se on varmasti kysynyt niin pelaajien, kuin valmentajienkin henkistä kapasiteettia. HPK:n joukkue valmentajineen on toistuvasti kertonut, että kaikki keskittyminen kohdennetaan vain seuraavaan otteluun ja näin on varmasti myös parasta. Piste-erojen laskeminen ei vie joukkuetta yhtään lähemmäksi playoffeja. On yksinkertaisesti vain pakko uskoa niin kauan kuin se on mahdollista.

Myös Tapparalla kovat paineet

Tapparan edelliset ottelut ovat sujuneet mollivoittoisesti. Joukkue kärsi edellisellä kierroksella murskatappion Lukolle lukemin 6-0. Joukkueen päävalmentaja Risto Dufva myönsi ottelun jälkeen, että tappio oli paha kolaus pudotuspelihaaveille, mutta jaksoi vielä uskoa parempaan loppukauteen: ”Ennen ei luovuteta, kunnes joku tulee sanomaan taistelun olevan ohi”.

Tapparaa vastaan kauden aiemmat keskinäiset ovat päättyneet aina kotivoittoon. Molemmissa Tampereen otteluissa HPK oli hyvin pelissä mukana, mutta jostain syystä ote heltisi molemmilla kerroilla päätöserässä.

HPK pelasi Turussa ennakkoluulottomasti ja viidellä viittä vastaan Kerho oli hallitsevampi osapuoli. Valitettavasti turhat jäähyt kostautuivat ja TPS käytti ylivoimansa tehokkaasti. Kahden pisteen menetys TPS:lle oli karmaiseva takaisku tässä vaiheessa kautta, mutta mikäli HPK:n peli-ilme on yhtä rohkea Tapparaa vastaan, voi pelistä hyvinkin odottaa vierasvoittoa.

Iltapäivän aikana kokoonpanot ilmestyvät tänne.

Karri Salo 27.2.2011

28.02.2012 11:25

Jaa artikkeli: