Haastattelussa Jimi Rönkkönen: U20 joukkueen kausi oli ailahteleva

Jimi Rönkkönen pelasi U20-joukkueessa hyvän kauden ja tähtää tulevaisuudessa liigarinkiin. Nuori hyökkääjä palkittiin joulukuussa U20 SM-sarjassa kuukauden juniorina hyvien peliotteiden seurauksena. 

 

Paketoi kulunut kausi? Playoffseista poisjääminen oli pettymys varmasti?

Tottakai. Joukkueena oli tavoitteena mennä pleijareihin ja se oli myös itsellä toki tavoitteena. Oli todella kova halu päästä pleijareihin ja voittaa vielä jotain kun oli varmaan viimeinen junnuvuosi. Se loppui ikävästi kun koronahässäkän takia tuli taukoa ja sitten ne pelit lähti menemään sen jälkeen huonommin. Se oli ehkä se mikä siihen vaikutti, että loppusarja meni vähän penkin alle ja jäätiin sitten viivan alapuolelle.

Koet siis että se oli se suurin syy, kun tuli taukoa ja rytmi katosi?

No oli meillä huonoa tuuriakin kun hävittiin muutama tosi tärkeä peli jotka oli maalin pelejä. Sellaisia tappioita, että takaisku tuli siinä viimeisen erän viimeisillä minuuteilla. Semmoistakin oli, mutta koen että peli kärsi sen koronatauon takia ja se peli ei sitten näyttänyt siltä miltä se näytti alkuvuonna.

Miten omaa kauttasi arvioisit? Teit hyvin pisteitä tänä kautena, onko sinulla ollut jotain pistetavoitteita ennen kauden alkua?

Oli se sillä tavalla positiivinen jos katsoo tehojen valossa, mutta ei se tietenkään mieltä helpota kun joukkueena ei voitettu mitään. Oma kausi oli kuitenkin ihan kelpo hyvä kyllä. Sellaisia pistetavoitteita ei ollut mutta tietenkin tiesin, että minulta odotetaan tulosta ja tietenkin joukkue hyötyy myös siitä kun pisteitä tulee.

Missä ajattelet, että sinun tulisi kehittyä jotta voisit ottaa seuraavan askelen ja päästä liigatasolle?

Kamppailuvoima on iso osa kun en ole mikään kaikkein isoin pelaaja, siinä pitäisi ottaa hyppy että pääsisi isompiin peleihin. Se on varmasti ainakin yksi. Toinen on sitten että minusta tulisi kokonaisvaltaisempi pelaaja, olen kuitenkin enemmän erikoistunut hyökkäyspäähän. Puolustuspelaamista voisi parantaa.

Kesäharjoittelussa panostetaan sitten fysiikkaan?

Joo kyllä se näin on, aina kun on sitä aikaa enemmän niin olen yrittänyt viedä sitä eteenpäin. Toivon että tuleva kesä antaisi mahdollisuuden siihen.

Onko ihan tavoitteena päästä liigarinkiin lähitulevaisuudessa?

Kyllä se on että pääsisi siihen murtautumaan. Ei minulla siihen mikään maailman kovin kiire ole, mutta haluan tottakai päästä eteenpäin. Sitähän varten tässä on 17 vuotta lätkää pelattu, että pääsisi johonkin ammattilaisena pelaamaan.

Entäs sitten pidemmän aikavälin tavoitteet, onko sellaisia?

Ei ole oikein ollut sellaisia tavoitteita, unelmahan on tietenkin pelata rapakon takana, mutta ei sillä tavalla tavoitteena ole ollut vaan enemmän sellainen unelma. Tavoite on nauttia pelaamisesta silloin kun sitä pelaa ja sitä kautta askel kerrallaan eteenpäin.

Opiskelet kemian tekniikkaa. Miten koet koulunkäynnin jääkiekon ohella – auttaako se pääsemään irti jääkiekosta ja sopivatko ne yhteen?

Kyllähän se kun ei ole jäähallilla, niin aika paljon niitä kouluhommia on ja sillä tavalla pääsee irti jääkiekosta. Tietenkin tuo liigahomma on sitten vielä asia erikseen, mutta kyllä niissä pitäisi pystyä sillä tavalla tasapainottelemalla pääsemään eteenpäin.

Onko sinulla esikuvia jääkiekossa itsellä? Ja osaatko sanoa ketä tähtipelaajaa muistutat omalta peliltä?

Kyllä mä tuota Barkovia olen tykännyt seurata sieltä Liiga-vuosista alkaen. Ei mulla ehkä sellaisia vanhempia pelaajia ole ollut aikaisemmin, mutta Barkovia olen tykännyt seurata. Sen pelejä tykkään katsoa ja seurata mitä se tekee siellä jäällä. Mä en ehkä itse sellainen Barkov ole, mutta jos johonkin pitäisi verrata, niin enemmän Gaudreau tai Patrick Kane -tyyppinen. Sellainen vähän pienempikokoinen peliä rakentava kiekonkäsittelijä olen enemmän tällä hetkellä.

Sinut on palkittu joulukuun kuukauden pelaajaksi, miksi luulet että palkinto osui sinulle?

Meillä oli joukkueen kanssa siinä tosi hyvä rytinä päällä ja voitettiin niitä pelejä paljon ja itse autoin joukkuetta voittamaan. Taisi tulla ihan hyvä määrä maaleja kasaan siinä joulukuussa ja niiden avulla kun pelejä voitetaan niin luulen että se auttoi siinä palkinnon saamisessa. En muista hävittiinkö siinä joulukuussa yhtään peliä, joten luulen että se vaikutti asiaan.

Olet pelannut käytännössä koko junnuputken HPK:ssa, mitä Kerho sinulle merkitsee?

Joo, muutettiin tosiaan D2 ikäisenä Hämeenlinnaan että käytännössä kyllä. Kyllähän se olis tosi vaikeeta ajatella pelaavansa jossain muualla kun on käytännössä koko sen elämän minkä muistaa pelannut täällä. On se sillain iso juttu ja ollut iso osa arkea koko elämäni ajan.

 

 

06.04.2022 16:23

Jaa artikkeli: