Green rokotti jatkoajalla

HPK-KooKoo 3-4 ja. (1-1, 2-1, 0-1, 0-1)

KooKoon Josh Green nousi sankariksi Rinkelinmäen lauantai-illassa. Green tasoitti ottelun varsinaisen peliajan lopussa ja iski ratkaisun jatkoajalla. HPK:n maaleista vastasivat Petteri Nikkilä, Severi Sillanpää ja Juhani Jasu.

HPK tuli kankeahkosti ottelun avauserään. Eilen pelanneet vierailijat olivat selvästi paremmalla jalalla liikkeellä ja KooKoo hallitsi varsinkin ensimmäistä kymppiä selvästi. Ansaittu 0-1-maali syntyi ajassa 8:32. Mikko Virtanen ampui melko kaukaa ja kiekko painui Samu Perhosen puikoista sisään. Tämän jälkeen Perhonen torjui pari-kolme kertaa mainiosti ja piti lukemat siedettävinä.

20160116, HÄMEENLINNA, HPK vs. KOOKOO,  HPK:N SAMU PERHONEN (43) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Kerho tasoitti ylivoimalla, kun erää oli jäljellä vain 22 sekuntia. Asialla oli puolustaja Petteri Nikkilä, jonka siniviivalaukaus upposi näyttävästi Kevin Lankisen vartioiman maalin yläpesään. Kiekko saattoi muuttaa suuntaa KooKoo-pelaajasta matkan varrella. Osuma oli Nikkilälle kauden neljäs.

Jasun koppimaalilla johtoon

Toiseen erään tuli täysin muuttunut HPK. Luistin liikkui aivan eri tahtiin kuin avauserässä ja joukkue sai paineen KooKoo-päätyyn jokaisen kentällisen voimin. KooKoo sai Kerhon painostuksen katki ajassa 24:10, kun Antti Bruunille tuomittiin jäähy estämisestä. Tämän erikoistilanteen vierailijat käyttivät surutta hyväkseen. 1-2-maali merkattiin Ryan O’Connorille, mutta kiekko lipui maaliin oman puolustajan luistimen kautta.

20160116, HÄMEENLINNA, HPK vs. KOOKOO, KOOKOON KEVIN LANKINEN (35). Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

HPK ei kuitenkaan takaiskusta lannistunut, vaan jatkoi aktiivisesti. Ansaittu tasoitus syntyi ajassa 35:52, kun Severi Sillanpää pääsi ohjaamaan peliväliveen keskeltä reppuun. Hienon poikittaissyötön osumaan tarjoili puolustaja Otto Honkaheimo. Maali oli vastahankitulle Sillanpäälle kauden ensimmäinen.

KooKoon Julius Nyqvist otti jäähyn toisen erän lopussa ja Kerholle jäi reilu minuutti aikaa hakea johto-osumaa. KooKoon maalille kehkeytyi melkoinen hässäkkä, jonka päätteeksi Juhani Jasu nosti kiekon maukkaasti kattoon. Aikaa jäi pelikelloon vain 12 sekuntia – kyseessä oli siis todellinen koppimaali.

20160116, HÄMEENLINNA, HPK vs. KOOKOO,  HPK:N JUHANI JASU (16) VÄÄNSI RUUHKASTA 3-2 MAALIN . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Kolmannessa erässä HPK pyrki jäädyttämään peliä ja onnistuikin siinä melko hyvin ensimmäiset kymmenen minuuttia. Vieraat nousivat kuitenkin tasoihin ylivoimalla ajassa 54:38. Asialla oli Josh Green, joka ohjasi siniviivakudin läheltä sisään.

Kerho pääsi varsinaisen peliajan lopussa vielä ylivoimalle, mutta ruuti oli märkää ratkaisuhetkillä. Näin ollen pelissä siirryttiin jatkoajalle. HPK hallitsi jatkoaikaa lähes mielin määrin ensimmäiset kolme minuuttia, mutta sitten aukesi KooKoon ensimmäinen paikka ja siellähän se oli. Maalin iski, kukapas muu kuin Green.

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen oli tyytyväinen ainoastaan toisen erän esitykseen.

– KooKoo oli selvästi valmiimpi ottelun alussa. Toinen erä oli meiltä parasta peliä pitkään aikaan ja siinä oli myös paikat ratkaista. Kolmannessa erässä kiekollinen peli oli huolimatonta, kommentoi pettynyt Arvonen.