FPS kyykkäsi Kerhon käsittelyssä

0-7 (0-0, 0-4, 0-3)

26.32 Michael Joly 0-1

27.12 Markus Nenonen 0-2 (Joly, Mathias Trettenes)

29.01 Eskil Wold 0-3 (Steve Moses, Niklas Talvikunnas)

38.44 Aleksi Mustonen 0-4 (Juuso Hietanen, Jere Jokinen)

48.04 Oliver Kiljunen 0-5 (Trettenes, Moses)

52.49 Joly 0-6 (Matti Järvinen, Kasper Maaranen)

55.01 Mustonen 0-7 (Jokinen, Hietanen)

 

Melkein jo perinteinen ottelu FPS:aa vastaan pelattiin jälleen Forssassa ennen kauden alkua. Viime vuodesta poiketen, ei Kerho lähtenyt kylään pelkillä nuoremmilla vaan mukaan otettiin ykköspyssyjäkin. Ainoastaan puolustus oli HPK:lla vähän normaalia nuorempi.

Tämän illan raportti kirjoitetaan television välityksellä kun paikalle ei nettitoimitus päässyt. Koitettiin saada silti irti tunnelmaa, jolla saisi raavittua kasaan raportin, josta saisi jotain kättä pidempää tekstinkin puolesta. Avauserästä jäi tilastoihin Steve Mosesin kuusi minuuttia jäähyjä ja kotijoukkueelta jäähymäärää nosti kahdella minuutilla Aapo Alapuranen kahden pykälän verran. Erikoistilanteista huolimatta erätauolle lähdettiin maalittomasta tilanteesta.  Toisessa erässä kiersi Kerho kaasun jo vähän kovemmalle ja vei erän nimiisä lukemin 0-4, peli oli tässä vaiheessa ohi. Kolmannessa erässä HPK vielä kaunisteli lukemia kolmen maalin verran ja loppulukemat oli tänään 0-7 hämeenlinnalaisten hyväksi. Viime vuotista tappiota FPS:lle ei muista enää kukaan.

 

 

Maalittomana lähdetään tauolle

 

Ensimmäinen minuutti paineltiin Forssan jäällä sekavissa merkeissä, eikä kumpikaan saanut peliään käyntiin. Ajassa 1.32 tuomittiin Steve Mosesille 2+2 minuuttia boksia estämisestä ja Kerho joutui alivoimalle. Tästä syttyi ehkä yllättäen oranssipaidat ja alivoiman alkuminuutit oli Kerhon hallintaa. FPS ei juurikaan edes saanut koskea kiekkoon. Ajassa 2.53 puntit tasottui Aapo Alapurasen ottaessa kampituksesta kakkosen ja peliä jatkettiin neljällä neljää vastaan. Tällä erikoistilanteella ei kuitenkaan tilastoihin saatu merkintöjä ja Alapurasen jäähyn loputtua, sai FPS vielä hetken pelata ylivoimalla. Vaan ei tuottanut sekään tulosta ja Moses selvisi kuivin jaloin isosta jäähystään.

Jäähyilystä huolimatta oli avauserän ensimmäinen kymppi Kerhon. FPS ei ylivoimallaan päässyt minkäänlaisille paikoille ja Kerho hallitsi kiekkoa kentän kaikilla osa-alueilla. Tosin hyökkäysalueella haettiin “pikkunäppärää”, eikä kunnon maalipaikoille päästy ja tilanne jatkui maalittomana.

Avauskympin jälkeen painoi Kerho edelleen hyökkäyksiään määrätietoisesti kohti “vihreää” päätyä mutta maalipaikoissa oli ruuti märkää, väheksymättä FPS:n puolustusta mitenkään. Ja oli paikkansa kotijoukkueellakin mutta laukaukset oli Daniel Lebedeffille marjoja joka tilanteessa. Paikalle saapunut yleisö odotti avausmaalia vesi kielellä ja mikäli sen olisi iskenyt FPS, olisi pelistä saattanut tulla tiukka viime vuoden tapaan. Vastapuolena paikalle saapuneet HPK-fanit odotti, milloin selkäranka kotijoukkueelta katkeaa ja HPK marssii kohti voittoa.

Ajassa 18.59 lähti Steve Moses toistamiseen istunnolle avauserässä, ja jälleen estämisestä. Tällä ylivoimalla sai FPS kuvionsa kuntoon ja parikin vaarallista laukausta nähtiin kohti Lebedeffin maalia. Maalia ei kuitenkaan nähty ja avauserän jälkeen lähdettiin tauolle maalittomasta tasatilanteesta. Avauserässä FPS:n maalia vartioinut Petrus Lintonen torjui kahdeksan laukausta ja Lebedeff oli kiekon tiellä kuudesti. Kotijoukkueelle jäi toisen erän alkuun minuutin verran ylivoimaa jäljelle.

 

Kerho luistelee FPS:n suohon

 

Kerhon kärsittyä alivoimansa, otti oranssipaidat jälleen otteen itselleen kiekollisessa pelissä mutta todellisille maalipaikoille ei päästy, ei sitten millään. Toisen erän ekan vitosen jälkeen pääsi Steve Moses parikin kertaa kokeilemaan rannettaan mutta Petrus Lintonen koppasi nämäkin kiinni ja edelleen jatkettiin samoissa 0-0 lukemissa. Kun erää oli pelattu vajaa seitsemän minuuttia, karkasi Michael Joly läpiajoon. Joly sijoitti kiekon varmasti ohi Lintosen ja siirsi Kerhon johtoon ajassa 26.32. Syöttöpisteitä ei maaliin jaettu johtuen Jolyn hienosta karvaamisesta. Eikä mennyt kauaa kun taas saatiin tuulettaa maalia! Nyt tilanteeksi 0-2 iski kapteeni Markus Nenonen, ajassa 27.12, syöttöpisteet keräsivät tähän osumaan Michael Joly ja Mathias Trettenes.

Ja kun hanat saatiin auki, ei niitä FPS kyennyt sulkemaan. Ajassa 29.01 tinttasi Eskil Wold Kerho-uransa avausosuman Forssassa ja tilanne oli jo 0-3. Woldin maaliin merkittiin syöttäjiksi Steve Moses ja Niklas Talvikunnas. Tässä vaiheessa Kerho vaihtoi myös maalivahtia ja Sami Rajaniemi luisteli tolppien väliin Lebedeffin tilalle.

Kerhon iskiessä reiluun pariin minuuttiin kolmesti, laski myös vähän forssalaisten usko pelin voitosta. Ja vaikka voitto ei tässä pelissä ollutkaan se pääasia, on se silti keskimääräisesti mukavampaa kuin ottaa takkiin, oli peli mikä tahansa.

Erän viimeisen vitosen pyörähdettyä käyntiin oli Kerholla mahdollisuus lisätä johtoaan. Jere Jokinen pelasi huipputontin maalin takatolpalle Oliver Kiljuselle, jonka vedon eteen Petrus Lintonen kuitenkin hienosti ehti ja tilanne säilyi ennallaan. Vielä kuitenkin kertaalleen iski oranssipaidat toiseen erään ja erätauolle lähdettiin Kerhon johtaessa tukevasti 0-4. Neljännen osuman ohjasi maalin kulmalta Aleksi Mustonen ajassa 38.44. Syötöille pääsivät Juuso Hietanen ja Jere Jokinen. Toisessa erässä Petrus Lintonen oli kiekon tiellä 10 kertaa ja Kerhon puolelta Daniel Lebedeff torjui kolme laukausta, Sami Rajaniemi viisi kutia.

 

Kerho tyylittelee voiton Forssasta

 

Päätöserän avausminuutit mentiin kotijoukkueen tahdissa ja Rajaniemi sai hien päälle Kerhon maalilla. Laukaukset vaan tulivat sen verran kaukaa, ettei todellista pelkoa kavennuksesta edes leijunut ilmassa ja Kerho hallitsi tilannetta kiekottomanakin.

Alkuminuuttien jälkeen, ajassa 48.04 iski Oliver Kiljunen Kerhon viiden maalin karkumatkalle, syöttäjinä Mathias Trettenes ja Steve Moses. Maaliin asti peli oli vähän pelailua, FPS koitti väkisin hyökätä ja HPK iski vastaan paikan tullen. Paikka kun tuli, johti oranssit 0-5.

Pelikellon näyttäessä 48.27, oli kotijoukkueella mahdollisuus jälleen osua ensimmäistä kertaa tänään kun HPK:n Kasper Maaranen otti kakkosen pelin viivyttämisestä vippaamalla kiekon katsomoon. Kotijoukkue saikin pienen pyörityksen aikaiseksi mutta laukaukset tulivat Rajaniemen vinkkelistä katsottuna sen verran kaukaa, ettei hätää ollut ja jäähyn jälkeen johti Kerho edelleen 0-5.

Ottelun viimeisen kympin pyörähdettyä käyntiin, ei ollut epäselvyyttä, kuka vie ja kuka vikisee. Ajassa 52.49 oli jälleen asialla Michael Joly vieden vieraan 0-6 johtoon. Syöttöpisteille pääsivät tähän osumaan Matti Järvinen ja Kasper Maaranen. Eikä odoteltu seuraavaa osumaa taas montaa minuuttia, HPK tinttasi lukemat 0-7:ään ajassa 55.01, nyt maalintekijänä toistamiseen tänään Aleksi Mustonen ja syöttöpisteille Jere Jokinen sekä Juuso Hietanen.

Lisämaaleihin tarjoiltiin vielä forssalaisten toimesta mahdollisuutta ajassa 55.36, Samuli Virtasen lähtiessä kiinnipitämisestä kakkoselle. Nyt oli jo kerholaisten maha täynnä, eikä illan kahdeksatta nähty vaikka Jolylle kypärätemppua haettiinkin. Kolmannessa erässä Petrus Lintonen taisteli kiekon eteen kymmenen kertaa ja Kerhon maalissa Sami Rajaniemi nappasi kaikki kuusi kohti tullutta kutia kiinni. Näin Kerho vei tämän kauden ottelun yhteistyöseuraansa vastaan nimiinsä lukemin 0-7.

 

Ensi viikolla pelataan yksi harjoitusottelu. Se pelataan perjantaina 2. syyskuuta Porissa ja vastaan luistelee luonnollisesti Ässät. Seuraava kotiottelu pelataan 9.9. perjantaina Pelicansia vastaan. Siitä ei enää montaa yötä ole kauden avaukseen Helsingissä!

 

 

 

 

 

25.08.2022 21:21

Jaa artikkeli: