EV ZUG voitti tehottoman HPK:n

HPK – EV ZUG 1-3(0-1, 1-1,0-1 )

HPK:n ottelut CHL:ssä saivat jatkoa lauantai-iltana, kun vieraaksi oli saapunut EV ZUG Sveitsistä. Ensimmäinen ottelu joukkueiden välillä päättyi viikkoa aikaisemmin HPK:n niukkaan voittoon voittolaukauskisassa lukemin 3-4.

Terävämpi vierailija

Jos oli joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen tapahtumarikas niin sitä oli myös toinen. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, mutta mitä pidemmälle peli eteni niin sitä paremmin vierailija ZUG pääsi pelin päälle.

Ottelun avausmaali nähtiinkin ajassa 9.29, kun ZUG pelasi ylivoimaa. Kiekko toimitettiin päätypelin kautta viivaan Raphael Diazille, joka laittoi ranteet lukkoon. Terävään rannelaukaukseen pääsi väliin Sven Senteler, jonka ohjaus upposi ohi voimattoman HPK -vahti Voutilaisen. Maaliin kakkossyötön merkkautti itselleen Lino Martschini.

Kotijoukkue sai myös oman mahdollisuutensa kahden miehen ylivoimalla, kun lyhyen ajan sisään ZUGin pelaajat Jesse Zgraggen ja Yannick-Lennart Albrecht saivat kummatkin 2min rangaistukset.

HPK:n ylivoima tuottikin useita maalintekopaikkoja, mutta ZUG -vahti Leonardo Genoni oli mies paikallaan, joten ottelun ensimmäiselle erätauolle edettiinkin vierailijoiden yhden maalin johdossa.

Ailahteleva toinen erä

Ottelun toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi. Kotijoukkue HPK painoi päälle ja ZUG joutui hieman puolustuskannalle.

Erän ensimmäinen kunnon tekopaikka siunaantuikin HPK:lle, kun Filip Krivosik murtautui laidasta väkisin ohi ZUG -puolustukusen ja syötti kiekon toiselle puolelle spurtanneelle Janne Taville. Tavi ei kuitenkaan saanut onetimeriaan nousemaan, joten ZUG -vahti Genoni merkkautti itselleen helpohkon torjunnan.

Toinen erä jatkui isäntien puolesta mollivoittoisesti, kun ajassa 26.36 Miro Ruokonen otti hyökkäyspään jäähyn korkeasta mailasta. Vierailijat jatkoivat tehokasta ylivoimaansa, kun ajassa 27.40 hyökkääjä Carl Klingberg sai kiekon maalin etukulmalle ja jatkoi pelivälineen yhdellä liikkeellä ohi Joona Voutilaisen. Osumaan syötöt saivat liigastakin tutut Erik Thorell ja Santeri Alatalo.

Myös kotijoukkue sai erässä oman mahdollisuutensa ylivoimalla, kun ZUGin Lino Martschinille vihellettiin 2min rangaistus. Ylivoima pyöri jälleen ja tuotti tekopaikkoja joista parhain Markus Nenoselle, joka pääsi nokikkain maalivahti Genonin kanssa, mutta kiekko ei vain löytänyt ohi ZUG -vahdin.

Isännät saivat toisen erän loppuun vielä yhden mahdollisuuden ylivoimalla. Jo hetken näytti, että ei sekään tuota tulosta, mutta sitten onnetar puuttui peliin, kun Jere Innalan rystylaukauksen torjunut Genoni sylki kiekon suoraan Carl Klingbergin luistimiin, joka ohjasi kiekon omaan maalin pelikellon näyttäessä aikaa 39.53.

Näin ollen erän maalimäärä tasan ja toiselle erätauolle siirryttiin ensimmäisen tapaan vieraiden yhden maalin johdossa.

Lopullinen ratkaisu

Kolmas erä alkoi kotijoukkueen väkevällä painostuksella, mutta erän edetessä pääsi vierailija ZUG paremmin kiekkoon ja peliin kiinni.

Vierasjoukkueen sitkeys palkittiinkin ajassa 47.13, kun Lino Martschini pääsi p-pisteen yläkaarrelta laukomaan. Terävä rannelaukaus painui HPK -vahti Voutilaisen olkapään yli etuyläkulmaan. Osumaan syötöt merkauttivat itselleen Erik Thorell ja Oscar Lindberg.

Kotijoukkue pääsi vielä kertaalleen yrittämään kavennusta ylivoimalla, mutta ilman tulosta. HPK:n kirivaihde jäi myös pahasti piippuun ja täten vierailija ZUG korjaa täyden pistepotin. Ottelun lopputulos myös tarkoittaa sitä, että HPK:n matka tämän kauden CHL:ssä ei jatku alkulohkosta pidemmälle.

07.09.2019 22:35