Erikoistilanteet ratkaisivat

Kärpät-HPK 5-2 (0-0, 3-2, 2-0)

Kerho haastoi hallitsevan Suomen mestarin ennakkoluulottomasti. Kärpät pääsi etumatkalle toisessa erässä tehokkaan ylivoimapelinsä ansiosta. HPK:n maalit iskivät Eetu-Ville Arkiomaa ja Eero Somervuori.

HPK-paidassa nähtiin uusi puolustaja, Jukureista lainapestillä saapunut Jani Forsström. Muutoin kokoonpanossa ei ollut yllätyksiä.

Ottelu alkoi Kerhon osalta pirteästi. Kärppien Patrick Davis passitettiin jäähyboksiin minuutin pelin jälkeen ja HPK pääsi pyörittämään ylivoimaa. Paras vetopaikka avautui Zach Hamillille, mutta Iiro Tarkki oli tarkkana Kärppien tolppien välissä.

Jäähyn umpeuduttua hallinta siirtyi pikkuhiljaa isännille. Kärpät sai luotua muutamia vetopaikkoja, mutta Juuse Saros ei ollut yllätettävissä.

Kärpät pääsi kahden miehen ylivoimalle hieman kyseenalaisesti 14.50. Ensin Marek Viedensky passitettiin jäähylle huitomisesta ja heti perään Antti Bruun laukoi päätuomarien näkökulman mukaan kiekon katsomoon. Bruun protestoi tuomiota voimakkaasti, mutta se ei päätökseen vaikuttanut. Kerho selvitti kuitenkin hienosti miltei kahden minuutin erikoistilanteen.

Erän lopussa HPK pääsi toistamiseen ylivoimalle. Kiekkoa liikuteltiin juonikkaasti koko kaksiminuuttisen ajan Kärppä-alueella, mutta kunnon laukauksia ei saatu aikaan.

Saros kirjasi maalittomassa avauserässä peräti 18 torjuntaa.

Somervuoren koppimaali valoi uskoa

Toinen erä oli tapahtumarikas. Kerhon aktiivisen alkurynnistyksen jälkeen Kärpät siirtyi johtoon ajassa 21.30 Juha-Pekka Haatajan osumalla. Lisää vaikeuksia oli luvassa, kun Aleksi Laakso joutui jäähylle heti seuraavssa vaihdossa. HPK onnistui tappamaan Kärppien momentumin.

Eetu-Ville Arkiomaa nousi parrasvaloihin ajassa 30.16. Hyökkääjä takakarvasi hienosti pelivälineen Kärppä-puolustajalta ja ampui tasoituksen Tarkin puikoista sisään. Maali oli ensimmäistä Liiga-kauttaan pelaavalle hyökkääjälle uran toinen.

Kerho pystyi luomaan erässä useita hyviä tekopaikkoja. Zach Hamillin laukaus kilahti harmittavasti ylärimaan. Myös mm. Ville Järveläinen, Juha Koivisto ja Marek Viedensky olivat lähellä maalintekoa.

Erän puolivälin jälkeen illan epäonnensoturi Antti Bruun otti kaksi jäähyä ja molemmat kostautuivat. 2-1-johtomaalin iski väkevästi maalilla häärännyt Ivan Huml. Toinen ylivoimamaali oli erikoinen. Adam Masuhr ampui siniviivalta melkoisen leijalämärin ja kiekko muutti matkalla suuntaa pari kertaa. Mika Pyörälä ohjasi kiekon ilmasta sisään korkeahkolla mailalla. Osumaa tarkisteltiin videolta minuuttitolkulla ja lopulta se hyväksyttiin.

Eero Somervuori valoi uskoa nopealla kavennuksellaan. Kärppien maalista ehti kulua vain reilu puoli minuuttia, kun laitahyökkääjä murtautui kulmasta B-pisteelle ja ampui napakasti yläsektioon. Syöttöpisteet kirjattiin Jesse Saariselle ja Viedenskylle. Maali oli Somervuorelle jo kauden kymmenes.

Kärppien Joonas Donskoi kaatoi kylmää vettä Kerhon niskaan kolmannen erän alkuminuuteilla. Donskoi laukoi taiturimaisesti maalin kattoon ja videotarkistuksen jälkeen tilanne oli 4-2.

HPK pääsi ylivoimalle reilu kolme minuuttia ennen loppua. Hyvästä pyörityksestä huolimatta verkko ei heilunut ja Kärppien Ryan Glenn pääsi kaunistelemaan loppulukemat 5-2 tyhjään Kerho-maaliin.

Ottelun tilastot

HPK matkaa lauantaina Vaasaan Sportin vieraaksi. Seuraava kotiottelu pelataan Rinkelinmäellä keskiviikkona 3.12., jolloin vastaan luistelee HIFK.

Tervetuloa Oranssille Alueelle!

Rysty

27.11.2014 21:39

Jaa artikkeli: