Epäonninen HPK kärsi tappion Porissa

Ässät-HPK 5-1 (1-0, 2-0, 2-1)

HPK ei pystynyt ottamaan voittoa Porin Ässistä vieraskentällä. Peräti neljä pelaajaa menettänyt HPK taisteli kuitenkin olosuhteisiin nähden hyvin, mutta lopulta Ässät korjasi vajaan neljäntuhannen ihmisen kotiyleisön edessä kolme pistettä.

Ennen ottelua HPK:n valmentaja Harri Rindell peräänkuulutti hyvää ensimmäistä erää.
– Harjoituksissa olemme korostaneet niitä asioita, joita Ilves-pelissä tehtiin hyvin, ettei homma jää puolitiehen. Ensimmäinen erä on Ässiä vastaan tärkeä. Ässät tuli viimeksi vahvasti ottelun alkuun.

Valmennuksen toive ei kuitenkaan toteutunut kovin hyvin. HPK oli heikoilla ja Ässät kontrolloi ensimmäistä erää täysin. Siitä osoituksena myös maalivahtien torjunnat. HPK:n Mikko Tolvanen ehti kiekon tielle jopa 14 kertaa, kun Ässien Antti Raanta joutui hommiin vain kolme kertaa.

Ässät onnistui tuikkaamaan kertaalleen kiekon verkkoon ajassa 15.34. Kaksimetrinen urheilijajätti Kristian Kudroc laukoi kiekon HPK-päädyssä ränniin, joka onnenkantamoisella kimposi Kerhon maalin eteen. Veli-Matti Savinaisella oli kohtalaisen helppo työ pistää kiekko maaliin tilanteeksi 1-0.

Synkkyys valtaa HPK:n vaihtopenkin

Toisen erän alkuun Ässien taiteilija Tuomas Santavuori hauskuutti porilaisyleisöä yrittämällä ilmaveiviä HPK-maaliin. Mikko Tolvanen kuitenkin oli katsonut MM-kisojen välieräpelin, eikä antanut Santavuoren yllättää granlundmaisella vaivauksella.

Tästä eteenpäin kenttätapahtumien hallinta siirtyi hämeenlinnalaisille. Jokainen HPK-ketju sai luotua hyviä maalipaikkoja ja etenkin nelosketjun laiturin Antti Ropon pirteä pelaaminen pisti silmään.
Ajassa 29.02 huolimattoman oman pään pelaamisen kautta Ässät rokotti. Veli-Matti Savinainen tekaisi illan toisen maalinsa laukomalla kiekon tarkasti yli Tolvasen olkapään. Syöttöpisteet osumaan merkattiin Joel Armialle ja Ryan Caldwellille.

Eikä tässä vielä kaikki. Edellisestä takaiskusta ehti kulua vain 28 sekuntia, kun kiekko räpsähti uudestaan HPK:n maaliin. Ässien hyökkäyksen jälkeen jotenkin ihmeen kaupalla kiekko ponnahti yllättäen maalille, josta Severi Sillanpää laukoi sen miltei tyhjään HPK-verkkoon.

Pelillisesti erä oli HPK:lta hyvä, vaikka Ässät vastasi maaleista. HPK-valmennus sai rutkasti mietittävää kenttäkoostumuksiinsa, kun ensin ajassa 26.36 Niko Nieminen passitettiin suihkuun epäselvän tilanteen päätteeksi. Jäähyn syy kuulutuksen pohjalta viittasi jotenkin mailan heittämiseen. Lisäksi Janne Kolehmainen, Marek Zagrapan ja Jaakko Turtiainen joutuivat jättämään ottelun kesken toisen erän kuluessa loukkaantumisten takia.

Voimahyökkääjä Mäkelä tekee HPK:n ainokaisen

Kerhon valmennus oli erätauolla rukannut ketjukoostumuksensa uusiksi loukkaantumisten takia. HPK lähti erään viidellä puolustajalla ja hyökkäyskolmikon olivat Laakkonen-Leavitt-Luomala, Roppo-Piispanen-Barney ja Paajanen-Pulliainen-Mäkelä.

Pulliaisen johtama kentällinen loi heti kolmannen erän alkuun pari loistavaa maalipaikkaa ja hieman erikoinen kolmikko tuntui toimivan. Myös Ässillä oli paikkansa, mutta maalissa torjunut Mikko Tolvanen ja sitkeästi puolustanut HPK selvisivät porilaisten lähentelyistä.

Erän puolivälissä Mathias Porseland kuitenkin joutui ottamaan rangaistuksen kiinnipitämisestä ja Ässät rokotti ylivoimalla. Ajassa 50.20 Ässien kultakypärä Tomas Zaborsky iski porilaiset jo neljän maalin karkumatkalle.

Reilut parikymmentä sekuntia Ässien maalista hyökkääjäksi siirretty Tuukka Mäkelä kuitenkin toi lohtua HPK-leiriin. Mäkelä survoi kiekon maalin edestä ohi Raannan, viimeistellen kauden toisen täysosumansa.

HPK:n kiri ei kuitenkaan ottanut tuulta alleen vaan loppunumerot 5-1 viimeisteli Ässien Patrik Yetman.

Kerholaisten niskaan ei häviöstä huolimatta paljoa lokaa voi kaataa, sillä jalkeilla pysyneet pelaajat antoivat kentällä kaikkensa. Pelaajien vammoista ei tässä vaiheessa ole sen enempää tietoa, joten toivoa sopii, että mahdollisimman moni saadaan terveeksi ennen loppuviikon pelejä. Perjantaina vastassa on Lukko Raumalla ja lauantaina kotiottelussa Tappara.