Ensimmäinen kiinnitys Kerholle

HPK-HIFK 4-2 (2-0,1-2,1-0)

Tammikuun tasauksessa HPK:n valinnut Helsingin IFK ei pystynyt kukistamaan äijämäisesti taistellutta kotijoukkuetta. Kerhon voiton kapellimestarina toimi Kroatian messias Borna Rendulic tehoin 1+2.

Avauserän otteita hienokseltaan hallitsi HIFK. Helsinkiläiset olivat valmistautuneet huolella ja loivat erän aikana ainakin 4-5 erittäin laadukasta maalipaikkaa.

Heti ensimmäisellä minuutilla HPK-vahti Mika Järvisen kanssa nokikkain pääsi maailmanmestari Ville Peltonen, muttei pystynyt kihauttamaan avausmaalia.

Ottelun avausmaali syntyi hetkeä myöhemmin, tosin toiseen päähän. Arsi Piispanen teki kauden kolmannen maalinsa ja siirsi Borna Rendulicin syötöstä HPK:n 1-0 – johtoon.

HPK siirtyi erän puolivälissä kahden maalin johtoon illan komeimmalla maalilla. Kapteeni Ville Viitaluoma viimeisteli hienon maalin, johon esityön tekivät ykkösketjun muut lenkit Rendulic ja Jere Sallinen.

Tasaista sähinää

Ottelun toisessa erässä nähtiin yhteensä kolme maalia. Erän alussa Rendulic jatkoi liitoaan latoen taululle jo 3-0 – lukemat ajassa 20.55.

HIFK kuitenkin alkoi päästä juonesta kiinni ja avasi maalitilinsä ylivoimalla Ilari Melartin toimesta. Ajassa 33.02 helsinkiläiset tulivat jo maalin päähän, kun Toni Leinonen vipelsi Kerhon keskialueen nukahtamisen jälkeen laidasta sisään ja laukoi kiekon ranteella ohi Mika Järvisen.

Toisen erän loppusekunneilla nähtiin myös pienimuotoinen maalinedushässäkkä, kun muuan Jari Sailio joukkoineen oli pitämässä torikokoustaan HPK-maalilla. Tilanteesta seurasi kuitenkin vain pari kahden minuutin rangaistusta.

Tärkeät kolme pistettä taskuun

Kolmannessa erässä HIFK ei päässyt haluamalleen tasolle hyökkäyspäässä ja helsinkiläisten maalinteko jäi tämän illan osalta kahteen osumaan. HPK kaunisteli lukemia vielä viime sekunneilla, kun Juha Kiilholma tuikkasi kiekon tyhjään pussiin.

HPK:n valmentaja Ari-Pekka Selin tykkäsi näkemästään.
– Vahva peli pelattiin erittäin laadukasta joukkuetta vastaan. Kaksinkamppailuissa oltiin äijämäisiä ja tästä esimerkkiä näytti erittäin vahvan pelin pelannut ketju Luomala-Kiilholma-Vänttinen.

Tammikuun tasauksen taisto jatkuu heti huomenna, kun HIFK asettuu isännän asemaan. Katsotaan, miten tämänpäiväinen taisto painaa jaloissa vai painaako ollenkaan.