Energiapakkaukset Julius & Miro

1

Mistä puusta on veistetty Kerhon kaksi uusinta junnutulokasta? Selvästikin on löydetty uutta raaka-ainetta juniorimyllyyn, kun tällä kertaa pelaajat olivat lähempänä ovi aukon yläreunaa kuin kynnystä. Mutta koitetaanpas laukaista ilmassa oleva nuorten miesten jännitys ja aletaan kysellä kuulumisia Julius Valtoselta ja Miro Ruokoselta.

Miltä Liiga on maistunut ja tuliko puskista?

 • (Julius) Aivan puskista tuli tieto lähteä Oulu-Vaasa turneelle mukaan. Mitään tietoa ei ollut pelaanko, mutta saman teinhän sitä itsensä askista löysi. Tyytyväinen pitää todella olla, että saa olla mukana ja onhan tämä ihan pirun mukavaa.

 

 • (Miro) Samalla lailla eka peli tuli todella yllättäen eteen. Ja sen jälkeen olen kyllä ollut yllättynyt vastuusta ja peliajasta.

 

Mitäs ajatuksia herätti, kun joukkueesta lähti kärkipään pelaajia pelaamaan playoff-pelejä ja oma vastuu mahdollisesti kasvaa?

 • (J) Kärkiketjujen jätkiä kun lähtee, niin kyllä alemmista ketjuista on vaikea suoraan hypätä aukkoja täyttämään. Mutta onhan tämä samalla mahdollisuus, jossa kaikki kumminkin lähtee omasta tekemisestä, kuvittelemalla ei saavuteta mitään.

 

 • (M) Kyllähän tuo joukkuetta raapii, se on selvä. Mutta nyt vain keskittyminen olennaiseen ja joka vaihto entistä paremmin, sillä mennään eteenpäin.

 

Pelasit alkukauden Julius SaPKossa Mestistä. Mitä eväitä tarttui Savonlinnasta mukaan?

 • Pääsin heti alkukaudesta mukaan joukkueen toimintaan ja olen todella tyytyväinen saamaani valmennukseen ja sitä kautta kehitykseen. Voimataso ja fyysisyys ottivat ison askeleen eteenpäin Savonlinnassa.

 

Minkälaisessa roolissa pelasit pässipaidassa?

 • Vaihteli monipuolisesti, alkukaudesta pääsin mukaan jopa ylivoimaan, loppuajasta pelattiin enemmän fyysisessä roolissa.

 

Nyt kun joukkueesta lähti Liigan paras aloittaja, niin keskellä olisi vieläkin enemmän vajetta, onko teillä kokemusta sentterin paikasta?

 • (J) Ei ole kyllä yhtään kokemusta siltä paikalta.

 

 • (M) Kyllä täälläkin ollaan ihan umpilaitureita.

 

Kertokaapa toisistanne millaisia pelaajia olette?

 • (J) Miro aivan huikea luistelija. Erittäin monipuolinen pelaaja, jolla on vain päivästä kiinni, onko tänään maalintekijä vai energiapelaaja.

 

 • (M) Julius on jässikkä, joka tykkää ja taklaa kovaa. Omaa myös hyvän laukauksen ja halun tehdä maaleja.

 

Mites pelinumerot: Oliko Miro sattumaa, että on sama mikä isällä oli Kerhon paidassa aikanaan? Ja Julius sinulla taisi mennä jo vaihtoonkin kerran numerosi?

 • (J) Taisi kauden alussa olla papereissa #23, nyt kun tulin koppiin niin #72 roikkui paikalla. Sinänsä hieno juttu, kun #27:lla tykännyt pelata, niin sama numero käännettynä osui kohdalle.

 

 • (M) Koppiin kun tuli niin katsoin, että #29 roikkuu paikalla. Ajattelin, että aika hieno sattuma, päästä vetämään samalla numerolla isän kanssa. Toki kun tietää meidän mainiot huoltajat, niin ei nämä kumpikaan välttämättä sattumaa ole nähneetkään.

Nyt pääsette leikkimään toimittajaa: kysykääpä toisiltanne jotain nasevaa.

 

 Mä voisin kysyä, että tuleeko pelien aikana seurailtua katsomoon minkä verran? (Julius)

 • Kyllä se jää pieniin vilkaisuihin lähinnä erätauoilla.

 

Mikä on hienoin muistosi uralla tähän mennessä? (Miro)

 • Kyllä se on A-junioreiden mestariturnaus Venäjällä.

 

Sinä Julius siirryit C-junioreissa Hämeenlinnaan, miten Jokeri paidasta tie vei Hämeenlinnaan?

 • Jäin jostain syystä valmentajan hampaisiin ja jotain oli keksittävä. Olen itse Kellokoskelta ja muutama kaveri kävi jo pelaamassa täällä. Helsingin sisällä en halunnut joukkuetta vaihtaa, joten sen jälkeen oli aika luonnollinen suunta tulla tänne.

 

Teillä on sopimusta Kerhon kanssa tämä ja ensi kausi plus optio seuraavasta. Minkälaisia tavoitteita olette asettaneet itsellenne tälle ajalle?

 • (J) Ehjänä pysyminen on kaiken pohja, kokonaisia kausia, sitä kautta kehitystä ja kokoonpanoissa pysymistä. Tälle kaudelle, jokainen peli antaa itseluottamusta, sitä kautta on koko ajan valmiimpi ja uskaltaa yrittää uusia juttuja pelin sisällä. Taklauksia ja sitä kautta energiaa haluan myös tuoda kaukaloon joka ilta.

 

 • (M) Komppaan kyllä täysin tuota ehjänä pysymistä, nimimerkillä kolme kertaa mennyt sama ranne. Tällä kaudella: jokainen vaihto helpottaa, kiekko ei polta enää niin paljoa. Sitä kautta paremmin peliin mukaan ja kasvavassa määrin peliin osallistuminen ja onnistumiset kasvaa.

 

Näkökulma:

”Pelaajauutisia: Kerho hankki kanadalaisen 190-senttisen, rightin laiturin, joka on pelannut jokaisessa juniori ikäluokassa pinna per peli tahdilla. Pelaaja tykkää taklata ja pelata muutenkin fyysisesti. Sekä omaa hyvän laukauksen. Toinen Kanadasta hankittu pelaaja on 182 senttinen, energinen laitahyökkääjä. Joka on erottuu kaukalossa erittäin hyvästä ja voimakkaasta luistelustaan. Pelaajan pelityyli on erittäin yleisöystävällinen ja joukkueelle energiaa tuova.”

Kuulostaapa pirun hyvälle eikös vaan? Ainoa vale jutussa on kaksi kertaa mainittu Kanada… Jännä juttu miten pelaajien arvostus / kiinnostavuus muuttuu parilla sanalla…

Marko Syrjälä

16.02.2016 18:00

Jaa artikkeli: