Ei tuliaisia Lahdesta

Pelicans-HPK 3-1 (2-0,1-1,0-0)

HPK jäi telineisiin Lahdessa. Pelicans otti isännän roolin heti ottelun alussa, eikä Kerho pystynyt siitä enää nousemaan. HPK:n ainokaisen iski Juha Kiilholma.

Ottelun avauskymppi oli HPK:lle tervanjuontia. Joonas Vihko passitettiin jäähylle ajassa 2.50 ja 18 sekuntia myöhemmin kiekko oli Kerhon maalissa. Pelicans-puolustaja Jan Latvala ampui pahan maskin takaa ja kiekko pomppi HPK-vahti Juuse Saroksen selän taakse.

Tämän jälkeen HPK pääsi ylivoimalle, mutta yritys jäi vaisuksi. Erän puolivälin jälkeen Pelicans hyödynsi HPK-puolustuksen harhasyötön ja niittasi lukemiksi 2-0. Tommi Paakkolanvaara tarjoili Henri Laurilalle namupaikan, eikä Saros mahtanut kovalle ja tarkalle laukaukselle mitään.

Kerho pääsi erässä vielä kahdesti ylivoimalle, mutta todellisia maalipaikkoja ei nähty paria Graig Schiran laukausta lukuunottamatta.

Hyökkäysketjut uusiksi

HPK:n valmennusjohto reagoi ponnettomaan hyökkäyspeliin ja laittoi kolme ensimmäistä ketjua uuteen uskoon. Ykkösketjuun Ville Viitaluoman rinnalle nousivat Teemu Rautiainen ja Borna Rendulic, kakkosketjussa hyökkäsivät Robert Leino, Jesse Saarinen ja Joonas Vihko. Kolmosketju oli muodossa Juha Kiilholma, Jere Sallinen ja Juha Koivisto.

Muutokset eivät Kerhon peliä juuri parantaneet. Kuvaavaa oli, että HPK:n illan näkyvin ketju oli nelosketju Tuomas Santavuori-Otto Paajanen-Ville Järveläinen. Kolmikko sai pelin usein lahtelaisten kenttäpäätyyn ja muutaman hyvän tilanteen, mutta tehot jäivät nolliin.

Radek Smolenak iski kotijoukkueen 3-0-johtoon ajassa 34.23. Pistepörssin kärkinimi pääsi kiepauttamaan maalin takaa itsensä vapaaksi ja laukaus kimposi Viitaluoman mailan kautta verkkoon.

Juha Kiilholma nosti Kerhon taistelutahtoa kaventamalla minuutti ennen toisen erän loppua. Kiilholma pääsi nousemaan vapaasti oikealta. Ensimmäisen laukauksen Jere Myllyniemi torjui, mutta reboundia ei. Maali oli hyvin kautensa aloittaneelle Kiilholmalle neljäs.

Kolmas erä ei tarjonnut pelillisiä hienouksia. Pelicans tyytyi puolustamaan johtoaan, eikä Kerho saanut kirivaihdetta silmään. Ottelun loppuhetkillä Teemu Rautiaisella oli tuhannen taalan paikka kaventaa, mutta Myllyniemi venyi huipputorjuntaan.

Taistelu jatkuu huomenna lauantaina, kun Jokerit kaatanut SaiPa saapuu Hämeenlinnaan. HPK on varmasti ärsytetty, joten kaikki hallille”