Ei tuliaisia Helsingistä – HIFK parempi 3-2

HIFK-HPK 3-2 (1-2, 1-0, 1-0)

Pienistä loukkaantumisista kärsivä HPK pelasi viikon ensimmäisen ottelunsa Helsingissä, kun aina vaarallinen HIFK isännöi hämeenlinnalaisia. Viime kaudella HPK:ta edustanut Jere Myllyniemi pelasi kotijoukkueen maalilla kauden ensimmäisen ottelunsa. Kerhon Jere Innala pelasi uransa ensimmäisen Liigaottelun.

Avauserässä maalijuhlat

Ottelu alkoi todella vauhdikkaasti ja tapahtumia riitti molemmissa päissä. HPK sai otteluun loistavan lähdön, sillä vain 13 sekunnin pelin jälkeen taululla oli numerot 0-1. Juho Keräsen laukon avausmaalin saa ottaa piikkiinsä koko HIFK:n puolustus sekä kauden ensimmäisen pelin pelannut Jere Myllyniemi, joka oli tilanteessa auttamatta myöhässä.

HIFK oli lähellä tasoittaa ottelun noin kolmen minuutin pelin jälkeen, kun Markku Hintz pääsi yrittämään maalintekoa rangaistuslaukauksesta. Hintzin rankkariyritys jäi kuitenkin todella kesyksi.

Kerho pääsi ottelussa ensimmäistä kertaa ylivoimalle ajassa 07:34, kun Matt Generous törmäili Kerho-maalin takana Eemil Larmin kanssa. Ylivoima käynnistyi jo valitettavan tutun nihkeästi, mutta toisen ylivoimaviisikon paineen alla vihdoin saatiin myös tulosta aikaan. Kiekko pelattiin hienon kuvion päätteeksi Philippe Cornetille maalin eteen, josta kanadalainen pääsi viimeistelmään kiekon ohi Myllyniemen. Vapauttavan syötön Cornetin kauden seitsemänteen maaliin antoi Sakari Manninen.

Myös kotijoukkue onnistui ensimmäisessä erässä maalinteossa kahdesti, mutta vain toinen osumista merkittiin tulostaululle asti. HIFK:n ensimmäinen kavennusmaali hylättiin, koska Mika Partanen ohjasi kiekon kädellään Kerhon maaliin. Vain noin minuutti hylätystä maalista, sai kotijoukkue kiekon uudelleen Larmin selän taakse – ja tällä kertaa myös laillisin keinoin. Kavennusmaalin viimeisteli maalin edestä Corey Elkinsin syötöstä Jasse Ikonen.

Viihdyttävän avauserän jälkeen tilanne oli 1-2.

Maalihanat kiinni toisessa erässä

Jos ensimmäisessä erässä juhlittiin maalipaikoilla niin toisessa erässä tahti oli täysin toinen, sillä kunnon maalipaikoille ei kumpikaan joukkue kolmesta erikoistilanteesta huolimatta päässyt.

Toisessa erässä nähtiin ainoastaan yksi maali ja sen teki kotijoukkue HIFK. Pirteästi illan aikana pelannut Partanen puijasi ensin upeasti 1 vs. 1 -hyökkäyksessä Oskari Mannista, jonka jälkeen Porvoo Huntersin kasvatti pelasi kiekon Kerho-maalin eteen, josta Mikael Johansson huitoi sen verkon perukoille. Toisen erän jälkeen ottelu oli lukemissa 2-2.

Aaltonen ratkaisee ottelun

Kotijoukkue HIFK tuli kolmannen erän alkuun terävästi ja painoi hyökkäyksiä jatkuvasti kohti Kerhon maalia. Kova painostus myös palkittiin ajassa 50:48, kun Juhamatti Aaltonen siirsi HIFK:n ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon. Kokenut Aaltonen karkasi laidasta puolittaiseen läpiajoon eikä tilanteessa erehtynyt, vaan siirsi kiekon vastustamattomasti Kerho-maalin kattoon.

HPK piristyi selvästi HIFK:n johtomaalista ja painetta kohti Myllyniemen maalia saatiin luotua lähes jokaisessa vaihdossa. Myllyniemi oli kuitenkin tänään hieman haparoivan alun jälkeen loistavalla torjuntatuulella, eikä viime kauden epävarmuus paistanut läpi alkuunkaan.

Kerhon valmennusjohto tiivisti ottelun viimeiselle kympille kolmeen hyökkäysketjuun, mikä tuottikin selvästi enemmän painetta helsinkiläisten päätyyn. Kerho otti maalivahti Larmin pois maaliltaan reilu minuutti ennen ottelun loppua ja yritti tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Vielä viimeisellä sekunnilla Myllyniemen maalille saatiin hyvä hässäkkä aikaan, mutta tällä kertaa tasoitusmaali jäi puuttumaan. Näin pisteet jäivät lopulta Helsinkiin numeroin 3-2.

Kerhon seuraava ottelu pelataan torstaina, kun Hämeenlinnaan vierailulle saapuu KooKoo. Huomenna kaikki kannustamaan Kerho takaisin voittojen tielle!

Ottelun kaikki tilastot löytyvät Liigan sivuilta.

Oho!

HIFK:n Jere Myllyniemen kauden ensimmäinen ottelu ei olisi voinut huonommin alkaa, sillä vain 13 sekunnin pelin jälkeen HPK johti ottelua 0-1. Viime kaudella Kerhoa edustanut Myllyniemi kuitenkin kasasi itsensä hienosti shokkialun jälkeen ja pelasi lopulta mallikkaan ottelun kotijoukkueen maalilla.