Ei riittänyt tämän viikon jänne enää Oulussa

4-1 (1-0, 2-1, 1-0)
32.44 Jere Jokinen 3-1 YV (Eetu Liukas, Aleksi Mustonen)

Tänään Oulun lauantai-illassa kohtasi kaksi joukkuetta, jotka molemmat olivat ennen ottelua voittoputkessa. Ja kun loppuun asti pelataan, oli tänään toisen putken katkettava. Kerhosta kultakypäränä jo viime kaudesta asti totutusti Michael Joly, Kärpiltä parhaana pistemiehenä iltaan lähti Tommi Kivistö. Kerhon maalia vartioi Daniel Lebedeff ja oululaisten rysässä heilui Leevi Meriläinen, debytoiden näin Liigassa.

Avauserässä Kärpät oli vahvempi hyökkäyksissään, vaikka Kerhollakin muutama oma paikkansa oli. Ville Koivusen lavasta Kärpät paineli 1-0 johtoon ennen erän puolta väliä. Ensimmäisessä erässä esitti myös Daniel Lebedeff, Kerhon pelatessa alivoimalla aivan maagisen torjunnan ja tällä torjunnalla Kerho sitkeästi pysyi pelissä vielä mukana. Toisessa erässä Kerhokin sai maalihanat avattua Jere Jokisen toimesta ylivoimalla tehdyn kavennuksen myötä. Kolmas erä olikin sitten Kärppien hallintaa, kun kotijoukkue piti kiekkoa eikä päästänyt Kerhoa enää millään peliin mukaan. Raskas viikko päätyi siis 4-1 tappioon.

Kuva: Jussi Määttä

Lebedeffin ilmaveivi pitää Kerhon mukana pelissä

Ilta Oulussa ei kauaa ehtinyt vanheta kun saatiin ensimmäinen aihe pelästyä. Kärpät sai paineen Kerhon päätyyn ja oululaispakin päästyä vetopaikaan, napsahti ensimmäinen kuti suoraan Eetu Liukkaan päähän mutta kaikkien onneksi takaraivoon ja kypärä esti pahemman loukkaantumisen. Parin peliminuutin jälkeen David Rundblad komennettiin kiinnipitämisestä jäähylle ja Kerhon ylivoima sai mahdollisuuden nostaa alkukauden osumisprosenttiaan (7%). Mutta ei lähtenyt rulla pyörimään ainakaan vielä ensimmäisellä yrityksellä ja prosentti pysyi edelleen seitsemän paikkeilla. Oikeastaan yhtäkään paikkaa ei edes saatu ylivoimalla rakennettua Meriläisen maalille.

Avausmaalin teki Kärpät ajassa 7.40. Cody Kunyk ja Ville Koivunen aiheuttivat karvauksellaan ongelmia Kerhon puolustukselle ja lopulta Koivunen pääsi ranteella laukomaan kotijoukkueen 1-0 johtoon. Maalin jälkeen Kärpät sai lisää virtaa ja tuli vahvalla vyöryllä kohti Daniel Lebedeffiä. Kymmenen minuutin kohdalla oli Kunyk seuraavana maalipaikassa noustuaan kulmasta pisteiden väliin, mutta Lebedeff oli nyt parempi ja lukemat säilyivät ennallaan.

Kerhon avausjäähyn otti Mikael Tapio kiinnipitämisestä ajassa 12.10. Hiukan Kerhon vastaavaa oli Kärppien ylivoima vaarallisempaa mutta ensimmäisen hyvän paikan itselleen järjesti kuitenkin Antti Pihlström läpiajollaan, mutta Pihlströmin rystykuti sujahti maalista ohi. Tämän jälkeen näytti Daniel Lebedeff osaamistaan Kärppien pelattua maalin kulmalle tyhjän maalin hyökkääjälleen mutta Lebe nappasi tästä torjunnan jota kelpaa katsella vielä pelin jälkeenkin kotisohvilla.

Erän lopun painoi taas Kärpät saaden yhden todella pitkän pyörityksen Kerhon päätyyn. Hämäläispelaajat olivat niin hapoilla, että tilanne vaikutti ylivoimalta sitä kuitenkaan olematta. Tämän sai HPK kuitenkin purettua eikä lisämaaleja nähty. Vielä ajassa 18.34 otti epäonnisesti Eskil Wold kampituksesta kakkosen ja Kärpille tarjoiltiin pukukoppimaalia. Alivoima oli kuitenkin edelleen kuosissa ja erätauolle lähdettiin kotijoukkueen johtaessa maalilla. Avauserässä Daniel Lebedeff oli kiekon tiellä 12 kertaa, Leevi Meriläinen torjui neljä laukausta. Toiseen erään jäi Woldin rangaistusta kärsittäväksi puolisen minuuttia.

Kärpät alkaa karkaamaan

Toisen erän alkuun puraisi oma koira kun Teemu Turunen vei Kärpät 2-0 johtoon ajassa 21.35. Turunen kiersi maalin, loi itselleen vetopaikan ja Julius Reinin pohkeen kautta kiekko löytyi lopulta HPK-maalista. Maalin jälkeen jatkoi Kärpät ottelun hallitsemista ja vaikka maalipaikoilla ei juhlittu, oli hallinta kiekollisessa pelissä aika tylyä. Vahvasti näytti siltä, että Kerhon energiat alkoi tämän viikon osalta olla käytetty. Sisusta ja sitkeydestä homma ei jäänyt kiinni mutta välillä se raja vaan tulee vastaan lätkässäkin.

Rony Ahonen oli seuraava rangaistu HPK-peluri ennen toisen erän avausvitosen päättymistä, kampitusta näytettiin ajassa 24.45.  Ylivoimalla Julius Junttila ja Joonas Kemppainen pelasivat lähes keskenään Kerhon nelikon nippuun ja Kemppainen oli Lebedeffin edessä ohjaamassa kotijoukkueen jo kolmatta maalia, mutta Lebe hoiteli tämänkin ja edelleen roikuttiin mukana. Myös tällä alivoimalla pääsi Kerhosta pelaaja läpiajoon, nyt oli vuorossa Mathias Trettenes, joka harhauttikin Meriläisen nätisti jäihin mutta patjat valuivat eteen eikä Trettenes kauden toista alivoimamaaliansa saanut tehtyä.

29.51 meni Kärpät 3-0 johtoon. Komean kuvion päätteeksi sai kiekon tintata lähes tyhjään häkkiin pisteiden välistä Ville Leskinen. Tässä vaiheessa alkoi pisteiden saaminen näyttää huonolta tältä reissulta mutta jääkiekko-ottelu kestää kuitenkin 60 minuuttia, joten kaikki oli mahdollista.

Kerho sai mahdollisuutensa 30.47 kun Atte Ohtamaa sai estämisestä kakkosen. Ja tällä kertaa HPK myös sai käytettyä mahdollisuutensa ylivoimalla! Ykkösylivoima ei onnistunut mutta kolme sekuntia ennen erikoistilanteen päättymistä, kavensi Jere Jokinen reboundista tilanteeksi 3-1. Syöttöpisteet poimivat itselleen Aleksi Mustonen ja Eetu Liukas. Ja heti seuraavasta aloituksesta hätyytteli Oliver Kiljunen jo Meriläistä toistamiseen mutta oululaispakit saivat tilanteen pelastettua. Seuraavasta hyökkäyksestä karkasi Cody Kunyk puolittain läpi, mutta Lebedeff nappasi tyylikkäästi Codyn ranteen hanskaansa.

Loppuerä mentiin Kärppien jatkaessa hienokseltaan hallintaa ja Kerho venytti jännettään ollen mukana pelissä. Kuitenkin on todettava että oululaiset oli niskan päällä pelitilanteissa mutta erässä ei lisämaaleja enää nähty. Erätauolle siis Kärppien johtaessa 3-1. Toisessa erässä Daniel Lebedeff torjui yhdeksän kutia, samaan tulokseen pääsi myös Leevi Meriläinen toisessa päädyssä.

Ei riitä ei, Kärpät vie

Kolmaskin erä näytteli samaa kaavaa, Kärpät hallitsi ja Kerho roikkui väsyneempänä mukana. Erän alkuun Marko Anttila koitti puolittaisesta läpiajosta Peter Forsbergilta tuttua harhautusta mutta Lebe oli mukana ja ohjausyrityskin sujahti ohi. Ajassa 43.29 sai Eetu Liukas huitomisesta kakkosen, ja taas Kärpillä oli sauma tappaa peli kokonaan tähän. Tällä alivoimalla ei kukaan kerholaisista päässyt läpi, mutta ei onnistunut myöskään kotijoukkue joten vielä säilyi pieni oljenkorsi pisteistä.

Seuraavat kymmenisen minuuttia mentiin aika nihkeesti. Kärpät piti kiekkoa ilman isompia virheitä ja Kerho koitti paineistaa saaden itselleen mahdollisuuden lisäkavennuksiin. Viisi minuuttia ennen loppua pistikin Michael Joly pienehkön shown pystyyn ja järjesteli itsensä lisäksi paikkoja ketjukavereilleen mutta kun ei mene niin ei mene ja nyt alkoi näyttää jo huonolta viimeistään.

Lebedeff käskettiin pois maalista kolmisen minuuttia ennen loppua ja kavennusta lähdettiin hakemaan kuudella kenttäpelaajalla. Kiekko saatiinkin alueelle mutta kiirettä piti, eikä peliä saatu kunnolla rauhoitettua. Ajassa 58.10 törmäsi Mathias Trettenes keskialueella Marko Anttilaan sillä seurauksella, että Trettenes lähti isoista ovista ison jäähyn kanssa ja Kerho joutui loppupelin pelaamaan alivoimalla. Minuutti ennen loppua niittasi Peter Emanuelsson maalin edestä loppulukemat 4-1 ja HPK sai poistua Raksilasta ilman kotiinviemisiä.

Lehdistötilaisuus Kärpät-HPK 24.9.

Tiistaina Olli Jokinen tuo Jukurit Hämeenlinnaan ja taas on uusi mahdollisuus ottaa pisteitä. Edellinen ottelu Mikkelissä joukkueiden välillä oli todella vauhdikas, joten tiistai-illalta voi odottaa jälleen viihdettä. Perjantaina pelataan jälleen kotona ja isännöidään Stadin porukkaa, IFK:ta ja lauantaina lähdetään Tampereelle Ilveksen vieraaksi. Taas on tulevakin viikko täynnä kiekkoa joten nähdään hallilla!