Ei riittänyt taistelu tänään – KalPa parempi 2-4

2-4 (1-1, 1-0, 0-3)

17.53 Arttu Pelli 1-1 (Oliver Kiljunen, Valtteri Jeskanen)
26.16 Kiljunen 2-1 (Henri Kanninen, Philippe Cornet)

Ottelun lehdistötilaisuus videolla artikkelin lopussa.

Tiukan kotiviikon ensimmäinen koitos pelattiin tänään kun vastaan asettui Kuopion ylpeys, KalPa. Syyskuussa kuopiolaiset voittivat Kerhon kotonaan lukemin 4-1, ja lokakuussa puolestaan Kerho oli kotonaan parempi numeroin 3-1. Asetelmat illan otteluun oli varsin herkulliset vieraiden pyrkiessä runkosarjassa kymmenen parhaan joukkoon, kun taas Kerhon tähtäimessä oli kahden pisteen päässä, neljäntenä majaileva IFK.

Vierasjoukkue KalPa oli tänään lopulta parempi lukemin 2-4. Avauserässä molemmat osuivat kertaalleen, Kerhon tasoituksen laukoi Arttu Pelli. Toisen erän jälkeen HPK johti ottelua 2-1 Oliver Kiljusen osumalla mutta jobinpostiakin erä toi mukanaan. Tommi Tikka jätti ottelun kesken ja päätöserässä KalPa runnoi kiekon kolmesti Kerhon nuottaan. Näin Kuopioon matkasi täysi pistepotti neljän kotiottelun viikon avauksessa.

Kuvat: Teemu Hannula

Kerho hermoilee avauserän

Ottelu lähti käyntiin verkkaisesti ja hermostuneesti eikä avausminuutit tuoneet ihmeellisyyksiä esiin. Ensimmäinen kunnon maalipaikka tuli viiden peliminuutin jälkeen Henri Kanniselle, joka pujotteli itsensä lähes Eero Kilpeläisen syliin asti. Viime hetkellä kuitenkin KalPan puolustus ehti mailoineen väliin ja laukaus ei Kilpeläiselle asti mennyt.

Eikä ehtinyt yleisö vetää seuraavaa happierää sisäänsä kun KalPa iski toiseen päätyyn illan avausosuman. Kuopiolaisista kulmaväännön Kerhon alueella voitti Tuomas Kiiskinen ja noustuaan kiekollisena kulmasta ulos, löysi syötöllään maalin edestä vapaana Matti Järvisen, joka sai rauhassa kääntyä ja ohittaa kyljellään olevan Eetu Laurikaisen ja KalPa meni 0-1 johtoon.

Ensimmäisen kympin erästä vei vierailija. Kerholaisten syötöt ei oikein osunut lapoihin, eikä alueelle päästy juurikaan kiekollisena tulemaan. Ja vaikka ei KalPakaan ihmeistä esittänyt, piti se kuitenkin kiekkoa huomattavasti enemmän hallussaan. Kerhon etsikkoaika tuli ajassa 14.19 Severi Immosen huitoessa itsensä kakkoselle, mutta ei lähtenyt peli rullaamaan kunnolla vielä ylivoimallakaan. KalPan aktiivinen alivoima oli myrkkyä, eikä kotijoukkueen ykkösylivoima saanut kiekkoa rauhoitettua alueelle ollenkaan. Kakkosylivoima pelasi tämän erikoistilanteen lopun ja ylivoiman ainoan laukauksen sai aikaiseksi Markus Nenonen, mutta tämän Kilpeläinen torjui.

Kerhon tasoitus syntyi vihdoin ajassa 17.53. Oliver Kiljunen toi kiekon alueelle ja näki Arttu Pellin hyvässä vauhdissa viivalla. Pelli kiersi pari kuopiolaista ja kiskaisi ranteella yläpeltiin niin, että Kilpeläisen mehupullo sai kyytiä. Toinen syöttöpiste Valtteri Jeskaselle tähän tasoitukseen.

Maalista Kerho sai virtaa ja loppuminuutit paine siirtyi Kilpeläisen vartioiman maalin eteen. Kerhon hyvä paine aiheutti KalPalle ongelmia ja ajassa 19.58 Juuso Könönen komennettiin huitomisesta jäähyaitioon. Näin Kerholle jäi toisen erän alkuun vielä melkein koko kaksiminuuttinen ylivoimaa jäljelle. Avauserässä Eero Kilpeläinen, sekä Eetu Laurikainen torjuivat kuusi laukausta.

Kaksijakoinen toinen erä

Toiseen erään tuli Kerho selkeästi pirteämpänä ja syötötkin alkoivat löytää oikeaa postiosoitetta. Erän alun ylivoimalla pääsi Tommi Tikka kokeilemaan Kilpeläisen kestävyyttä parikin kertaa ja tässä hetkessä Kilpeläinen vielä kesti. Ylivoiman päätyttyä pelattiin vetopaikka Otto Latvalalle, jonka järisyttävä pommi kilahti suoraan pystytolppaan ja siitä takaisin peliin.

Kerho väänsi kaasukahvasta lisää höyryä ja KalPa joutui rikkojan asemaan. Ajassa 24.03 kolasi Severi Immonen Tikkaa laidassa sillä seurauksella, että taas kulutettiin jäähyboksin saranoita. Eikä selvinnyt Immonen tästä pelkällä pikkukakkosella, laitataklauksesta tuli vielä käytöskymppi päälle. Nyt ylivoima lähti jo Kerhon toimesta jauhamaan kunnolla ja ensin viivasta koitti rannettaan Ryan Johnston mutta tähän ei Kilpeläinen alistunut. Myöskään Michael Joly ei onnistunut KalPa-vahtia yllättämään hyvästä nousustaan huolimatta ja vaikka ylivoima hyvin pyörikin, oltiin sen päätyttyä edelleen tasatilanteessa.

Edelleen Kerho istui kuitenkin kuskin paikalla ja kun KalPalle oli tulossa uudelleen jäähy, näki Henri Kanninen Oliver Kiljusen vapaana. Kiljunen viritti b-pisteeltä ranteensa lukkoon ja nyt ei Eero Kilpeläinenkään enää mahtanut mitään vaan Kerho meni siirretyn rangaistuksen aikana 2-1 johtoon! Johtomaaliin toinen syöttöpiste merkattiin Philippe Cornetille.

Kun erä ja ottelu ylitti puolivälinsä, kääntyi ottelu kuin taikaiskusta jälleen KalPan haltuun. KalPa pyöritti todella pitkää hyökkäystä Laurikaisen maalilla ja vain Edin huipputorjunnat, sekä parissa tilanteessa onni, piti Kerhon johdossa. Niinhän siinäkin sitten kävi, että kun ollaan vähän perässä, tulee rikottua. Pelikello pysähtyi aikaan 33.16 ja Sean Collins lähti jäähylle kiinnipitämisestä.

Alivoiman Kerho selvitti, eikä KalPa saanut siitä kunnollisia paikkoja rakennattua vaikka kiekko Kerhon päädyssä pyörikin. Tosin tässäkin onni oli ansaittu ja pari syöttöä pomppi kerholaisten onneksi lapojen yli eikä vetoa lähtenyt näistä pahimmista paikoista ollenkaan. Erän loppuminuutit oli hämäläisittäin todella vaikeita. KalPa painoi päälle raivolla ja sai painettua hyökkäykset loppuun asti, vain maali jäi puuttumaan ja nyt Kerhon pelasti Laurikaisen ohella summeri. Ihan erän lopussa otti osumaa kasvoihinsa kuopiolaismailasta Ossi Ikonen, tästä ei kuitenkaan jäähyä vihelletty. Erätauolle lähdettiin Kerhon johtaessa 2-1 ja toisessa erässä Eetu Laurikainen torjui viisi laukausta ja Eero Kilpeläinen seitsemän kutia.

KalPa nousee voittoon päätöserässä

Kolmanteen erään lähdettäessä ei kumpikaan lähtenyt peruuttelemaan ja tunnetta näkyi kaukalossa. Neljän peliminuutin jälkeen nahistelivat vaihtoaitioiden edessä Joel Janatuinen ja Kim Nousiainen sillä seurauksella, että Nousiaiselta putosi kypäräkin päästä ja tilanteen jälkeen huudeltiin vaihtoaitioista puolin ja toisin. Kerhosta kolmanteen erään ei Tommi Tikka enää saapunut toisessa erässä tulleen tärskyn jälkeen ja päätöserä pelattiin osittain rikkonaisilla ketjuilla.

Ajassa 46.46 sai Antti Pihlström koukkaamisesta jäähyn ja Kerho joutui taistelemaan johtoasemastaan alivoimaisena. Tätä alivoimaa ei kestetty kuin minuutin verran kunnes kalPa tuli tasoihin kellon pysähtyessä aikaan 47.51, maalintekijänä Jaakko Rissanen.

Viimeisen kympin pyörähtäessä käyntiin meni vierasjoukkue jo johtoonkin, tällä kertaa ei kiekkojumalatar ollut Kerhon puolella vaan Kasper Puution viivasta laukoma kiekko otti osumaa Petteri Nurmeen maalin edessä ja tämän kautta löysi musta tiensä maaliin. KalPa johti nyt ottelua 2-3. Tässä vaiheessa peliä oli pelattu 51.11, joten aikaa vielä oli tasoitukseen ruhtinaallisesti. Tästä Kerho ottikin hallintaa itselleen ja nosti määrätietoisesti hyökkäyksiä Kilpeläisen päätyä kohti mutta KalPan puolustus kesti nämä lähentelyt.

Ajassa 57.57 KalPa joutui roiskaisemaan pitkän kiekon ja tästä sai Jarno Pikkarainen otettua aikalisän kautta hengähdystaukoa ykkösketjulle. Aikalisän päätyttyä jäi Laurikainen vaihtoon ja Kerho haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Kiekko saatiin hetkeksi rauhoitettua KalPan päätyyn mutta kun KalPa sen sieltä ulos sai, vieraat myös karvasivat sen lopulta itselleen ja ajassa 59.01 tyhjiin tehdyn maalin jälkeen oli ottelu käytännössä ratkennut vieraiden eduksi. Kiekon itselleen karvasi ja lopullisen niitin iski Sami Tavernier. Näin KalPa vei pisteet mukanaan Kuopioon ja Kerho jäi kotiviikon ensimmäisessä ottelussa tyhjin käsin. Päätöserässä Eetu Laurikainen torjui kahdeksan, ja Eero Kilpeläinen seitsemän laukausta.

Huomenna jatketaan jälleen kotona, vastaan luistelee JYP. Ottelu alkaa klo 18.30, tule paikalle kannustamaan Kerho voittoon! Liput: lippu.fi/hpk

22.02.2022 21:39