Ei riittänyt lopun kiri Tapparaa vastaan

3-2 (2-0, 1-1, 0-1)

Tappara oli perjantain illassa terävämpi maalein 3-2. Ottelun pari ensimmäistä erää meni rehellisyyden nimissä täysin Tapparalle ja Lebedeff piti Kerhon mukana pelissä loistavilla torjunnoillaan. Toisessa erässä Kerhon 2-1 kavennuksen teki Juuso Ikonen, Lebedeffin syötöstä ja kolmannessa erässä 3-2 kavennuksen, Kerhon pelatessa ilman maalivahtia, ohjasi Ossi Ikonen. Tähän maaliin syöttöpisteet Petri Kontiolalle ja Santeri Lukalle. Jere Innala pelasi Liigauransa 200. ottelun mutta jäi tänään ilman tehopisteitä. Ottelun lopussa oli Kerholla paikka tulla vielä tasoihinkin Tapparan ottaessa jäähyn ja Kerhon päästessä pyörittämään peliä kuudella neljää vastaan mutta Christian Heljanko teki yritykset tyhjiksi ja pisteet jäi Tampereelle.

Tapparan tsekit iskee

Ensimmäinen erä Tampereen illassa oli kyllä niin yhtä päätyä, ettei nyt ihan kauheasti saa kerholaisittain tekstiä edes irti. Mainittakoon nyt kuitenkin, että Jere Innalalle ottelu on uran 200. Liigakamppailu.

Ensimmäisellä kympillä oli hallinta vahvasti Tapparalla, mutta kertaalleen pääsi Kerhokin hyvälle paikalle. Harri Kainulainen ja Tommi Tikka pääsivät hyvään kahdella yhtä vastaan-hyökkäykseen mutta Tikka ei maalin edestä osunut kiekkoon ja nolla säilyi Kerhon sarakkeessa. Illan ensimmäinen maali syntyi ajassa 11.49, maalintekijänä Jiri Smejkal. Maali syntyi Tapparan vähän pidemmän paineen päätteeksi, Kerho ei saanut nostettua kiekkoa sinisen yli, noston otti Jere Rouhiainen kiinni ja löysi Smejkalin vapaana p-pisteiden välistä jonka vihainen ranne painui Daniel Lebedeffin yläkulmaan.

Ajassa 12.29 tarjoili Ben Blood Kerholle mahdollisuutta tulla mukaan peliin rikkomalla Innalaa kahden minuutin arvoisesti. Ylivoimalla ei syntynyt Elmeri Erosen laukausta lukuunottamatta oikeastaan yhtään mitään, ja jäähyn päätyttyä otti Tappara jälleen pelin hallintaansa. Toista maalia tamperelaiset saivat tuulettaa ajassa 18.15 Michael Spacekin toimesta. Spacek sai todella paljon tilaa nousta Lebedeffin maalille Kerhon hyökkäyspään merkkausvirheen johdosta. Lebedeffille merkattiin erässä 13 ja Christian Heljankolle toisessa päässä kuusi torjuntaa.

Lebedeff ottaa jäähyn, syöttää maalin ja torjuu minkä pystyy

Toisen erän alkuun ei isoja muutoksia tapahtunut sitten ensimmäisen erän. Tappara painoi kiekkoa Kerhon päätyyn ja Kerho puolusti sitkeästi omaa maaliaan. Ajassa 28.07 otti Daniel Lebedeff korkeasta mailasta jäähyn ja Tapparalla oli mahdollisuus alkaa ratkoa ottelua. Ei ollut terävimmillään kotijoukkueenkaan ylivoima ja Kerho selvitti alivoimansa. Heti jäähyn päätyttyä soikin maaliverkko toisessa päässä. Lebedeff avasi Juuso Ikoselle joka laukoi kohti Heljankoa, ja lopulta Tapparan puolustaja vei maaliin Heljankon ja kiekon, tilanne 2-1.

Heti maalin jälkeen, ajassa 30.36 sai Patrik Virta kiinnipitämisestä boksia, nyt oli Kerholla paikka tulla heti jo tasoihin. Ylivoima oli jo hetkellisesti vähän parempaa kun ensimmäinen yritys mutta laukaukset ei ollut tarpeeksi laadukkaita ja Tappara säilytti maalin johtonsa.

Muutama minuutti tästä ja Smejkal viritti ranteensa toistamiseen tänään, taululle lukemat 3-1 Tapparalle. Toisessa erässä Lebedeff oli kiekon edessä 10 kertaa, Heljänko toisessa päässä joutui torjuntatöihin kahdesti.

HPK nousee mukaan taisteluun

Kolmas erä alkoi Tikan kampitusjäähyllä ja Kerho kerjäsi heti ongelmia. Tapparan ylivoima oli todella vaarallinen ja oikeastaan Kuuselan johdolla yrittivät jopa liian hienoa maalia. Tästä Kerho kuitenkin selvisi ja alkoi hiljalleen kaivella kulmahampaitaan esiin. Viiden minuutin pelin jälkeen Kontiola sai syötön vauhtiin siniselle, nousi laitaa pitkin ja pommitti järkyttävän kovan lämärin kohti maalia, Heljanko ei ehtinyt silmiään sulkea kun kiekko jysähti ulkotolppaan ja siitä kulmaan pelattavaksi.

Ajassa 46.32 otti Tapparan Jarkko Malinen kampituksesta kakkosen. Kerhon ylivoima tänään parani joka kerralla ja nyt Kontiolan johdolla oli jo vaarakin ylivoimassa läsnä, maalia ei hyvistä kuvioista huolimatta nähty. Lopulta kavennuskin syntyi, Lebedeff luisteli vaihtoon ajassa 56.25 ja Ossi Ikonen kavensi heti 56.35. Syöttäjinä Kontiola ja Santeri Lukka.

Lopun minuutit olikin Kerhon hallintaa ja Tappara joutui Heljanko etunenässä tekemään töitä tosissaan pitääkseen Kerhon takana. Tiilikainen käytti aikalisän 57.33 ja Kerho pyöritti kuudella viittä vastaan. Lopun kaksi minuuttia saatiin jauhaa vielä kuudela neljää vastaan kun Valtteri Kemiläinen lähti istunnolle kampituksesta. Heljanko kesti ja täysi pistepotti jäi Tampereelle tällä kertaa.

Huomenna jatketaan kotona taistelua KalPaa vastaan klo 17.00, tervetuloa hallille viihtymään!

16.10.2020 21:03