4-2 (2-1, 1-0, 1-1)

9.56 Arttu Pelli 1-1 (Tommi Tikka, Ryan Johnston)

56.43 Ossi Ikonen 3-2 (Michael Joly, Joel Janatuinen)

Valmentajien kommentit artikkelin lopussa.

Runkosarja kaudella 2021-2022 lähenee loppuaan ja sehän tuo viimeisiin peleihin automaattisesti lisää jännitystä ja jännitteitä joukkueiden välille. Varsinkin, kun molemmilla kaukaloon luistelevilla joukkueilla on omat panoksensa pelissä. Kotijoukkue Lukko hakee vimmatusti paikkaa aurinkoon, eli kymmenen parhaan joukkoon ja HPK puolestaan metsästää kotietua kevään pudotuspeleihin. Eli illan ottelu ei ainakaan panoksista jäänyt kiinni tänään. Aiemmin on Lukko tällä kaudella kohdattu kolmesti, kahdesti kotona ja kertaalleen Raumalla. Kotona viimeksi hävittiin lukemin 1-3 ja ennen joulupukin näkemistä Lukko kaatui Hämeenlinnassa jatkoajalla 2-1. Aikaisempi Rauman ottelu, joka pelattiin myöskin joulukuussa päättyi Kerhon voittoon 3-4 voittomaalikilpailun kautta. Tiukka ottelu oli siis odotettavissa tällekin illalle.

Ja kuten odotella saattoi, painettiin tänäänkin todella tasaisissa merkeissä loppuun asti. Lukko kuitenkin onnistui tekemään tuplasti enemmän maaleja ja Kerhon osa oli lähteä kotimatkalle 4-2 tappio niskassaan. Kerhosta onnistuivat maalinteossa avauserässä Arttu Pelli ja päätöserässä osui toinen puolustaja, Ossi Ikonen tuoden vieraat maalin päähän. Ilman maalivahtia haettu tasoitus ei onnistunut, vaan Lukko iski lopulliset 4-2 lukemat tyhjään rysään, napaten koko pistepotin itselleen ja jatkaen taistelua pudotuspeliviivan tuntumassa.

Kuva: Elmeri Elo

Kerho hallitsee, Lukko osuu paremmin

Ensimmäisen aloituksen kaapi omilleen Tommi Tikka täysin puhtaasti 100-0, ja tästä lähti Kerhon peli käyntiin. Ajassa 4.10 komennettiin kiinnipitämisestä Matthew Abt istunnolle ja Kerho sai illan ensimmäisen ylivoimamahdollisuuden. Ylivoima lähti pyörimään suhteellisen nopeasti ja lopulta paras maalipaikka järjesteltiin Arttu Pellille. Pelli tinttasi viivasta suoraan syötöstä silmät kiinni, mutta kiekko kimpoili blokista pitkin Äijänsuon seiniä ja ylivoiman päätyttyä jatkettiin nollilla.

Jäähyn ja ylivoiman päätyttyä otti kotijoukkue kiekkoa haltuunsa, Kerhon joutuessa puolustusasemiin. Kauaa ei ehditty rivejä kasailla kun Eetu Laurikaisen takana helähti. Ajassa 7.10 tinttasi maalin edestä irtokiekon sisään Henri Ikonen ja Lukko siirtyi 1-0 johtoon.

Kerho ei kyykkyasentoon suostunut vaan nosti maalin jälkeen tempoa, saaden kiekkokontrollin haltuunsa. Yhdeksän minuutin jälkeen Michael Joly väläytteli osaamistaan pelaten itsensä vetopaikalle, mutta viimeinen haku kämmenpuolelle oli liikaa ja raumalaispakit pääsi väliin, Artem Zagidulinin sulkiessa kiekon. Seuraavassa Kerhon hyökkäyksessä ei enää Zagidulin kiekkoa saanut suljettua ja maalin edestä pääsi irtokarkin lyömään sisään Arttu Pelli! Tasoitusmaaliin merkattiin syöttäjiksi Tommi Tikka ja Ryan Johnston.

Tasoituksen jälkeen mentiin hetki päädystä päätyyn hakien johtomaalia molempien toimesta. Kerhon epäonneksi Lukko oli se, joka johtomaalin onnistui lopulta iskemään ajassa 14.01. Maalin laukoi tiukalla ranteellaan Scott Pooley, syöttöpisteille pääsi Linus Nyman.

Avauserän vei nimiinsä siis Lukko lukemin 2-1. Torjunnat menivät myös kotijoukkueen puolelle, Artem Zagidulin 13 ja Eetu Laurikainen kuusi. Joten päätä ei tarvinnut pensaaseen tunkea vieläkään ja pisteissä oltiin kiinni avauserän jälkeen.

Lukko lisää johtoaan

Toisen erän avauskymppi mentiin tasaiseen tahtiin, päädystä päätyyn. Vaikka molemmat koitti päättäväisesti hyökätä, jäi hyökkäykset vähän piippuun ja enemmän odoteltiin toiselta puolustuksen virhettä johon iskeä. Isoimmat virheet vaan loistivat poissaolollaan ja Lukon vetäessä rekeä, lukemin 2-1 jatkettiin. Tässä vaiheessa ei vielä jäähyjäkään nähty, eikä kumpikaan päässyt vyöryttämään hyökkäystään erikoistilanteen turvin toiseen päätyyn.

Kun ottelun puoliväli oli ohitettu, osui Lukko kolmannen kerran tänään Laurikaisen selän taakse. Ajassa 31.42 ohjasi Sebastian Repo, viivasta tulleen Niclas Almarin laukauksen verkkoon ja Lukko johti 3-1. Toinen  syöttöpiste merkattiin Henri Ikoselle.

Maalin jälkeen kääntyi ote hienokseltaan kotijoukkueelle, joka pystyi hyökkäykset viemään loppuun asti kohti Laurikaista, Kerhon hyökkäyksten jäädessä blokkiin tai viivalle muuten vaan. Toisessa erässä Artem Zagidulin torjui viisi, ja Eetu Laurikainen seitsemän laukausta kohti maalia.

Lukko iskee tyhjiin ja vie pisteet

Päätöserään lähti HPK hakemaan hanakasti kavennusta kotijoukkueen kustannuksella ja erän avausminuutit Kerho saikin aiheutettua hämminkiä Zagidulinin veräjälle. Mutta Lukko kesti ja alkoi hiljalleen nostaa päätään pinnan alta, painaen hyökkäyksiä kohti Laurikaisen päätyä, Kerhon turhautuessa omien laukauksien jäädessä tehottomiksi.

Muutaman minuutin jälkeen peli kuitenkin meni rikkonaiseksi, eikä kumpikaan päässyt todellisiin maalipaikkoihin ja lukemat pysyivät muuttumattomina. Pari minuuttia ennen päätöskymppiä käytiin tuomareiden toimesta katsomassa kuvanauhoilta Kerhon kavennusta kun Tommi Tikka hätyytteli Zagidulinin maalia. Mutta eihän se kiekko maaliviivaa ylittänyt ja edelleen jatkettiin Lukon johtaessa 3-1.

Edellisen tilanteen jälkeen sai Kerho hyvän vaihteen silmään ja Lukko joutui puolustusasemiin. Artem Zagidulin joutui tosissaan tekemään töitä palkkansa eteen, tässä tosin hyvin onnistuenkin ja edelleen vierasjoukkueen maalisarakkeessa välkkyi numero yksi.

Viimeisen kympin lähtiessä käyntiin huusi raumalaisyleisö pariinkin otteeseen Kerholle jäähyä, mutta tuomarit pysyivät kovana ja jätti kalastamiset omaan arvoonsa. Siistissä pelissä oli tähän mennessä vihelletty vain yksi jäähy. Mutta ei sääntöä ilman poikkeusta. Mario Grman niittasi Mikko Petmania sillä seurauksella, että tilanteesta puhallettiin 2+10 minuuttia ajassa 51.07. Nyt oli Kerhonkin alivoima päässyt tänään testiin.

Turha oli Lukon koittaa, Kerhon alivoima kesti ilman suurempia ongelmia ja nyt oli viimeinen hetki lähteä hakemaan kavennusta vaikka isollakin riskillä. Ja riskiä otettiinkin, mutta tässä sai kotijoukkuekin omat mahdollisuutensa iskeä lopullinen naula Kerhon arkkuun ylivoimahyökkäysten myötä.

Nelisen minuuttia ennen loppua oli Juuso Ikonen pelipäällä ja kikkakirjasta löytyi monta sivullista temppuja, mutta Zagidullinin yllättämiseen asti ei rahkeet riittäneet ja alkoi vahvasti näyttää siltä, ettei tänään pisteille päästä edes väkisin. Mutta niin vain taas tillilihaa tuotiin esiin ja ajassa 56.43 pysähtyi kellot Kerhon maalin merkiksi. Pysähtyi samassa ajassa myös varmasti maailmankello, sillä maalin iski Ossi Ikonen, syöttäjiksi merkittiin Michael Joly ja Joel Janatuinen.

Vähän kavennuksen jälkeen otti Jarno Pikkarainen aikalisän ja tasoitusta lähdettiin hakemaan ilman maalivahtia. Kiekko pysyi sitkeästi Kerholla, Lukon roiskiessa parikin pitkää pelatessaan alivoimaisena. Vaan kolmatta pitkää ei Lukko tarvinnut kun kiekko lipui tyhjään nuottaan Kerhon päädyssä ja pisteet jäi Raumalle. Maalin teki omasta päästä Vili Saarijärvi, syöttäjiä maaliin ei merkattu. Näillä 4-2 lukemilla Lukko piti pisteet siis itsellään ja Kerho joutui poistumaan kotimatkalle tyhjin käsin. Kolmannessa erässä Artem Zagidulin torjui 14 kertaa ja toisessa päädyssä Eetu Laurikainen 11 kertaa.

Kuluva viikko huipentuu kotona kahteen kotiotteluun. Perjantaina vastaan luistelee KooKoo ja lauantaina askiin hyppää SaiPa. Tervetuloa kannustamaan HPK voittoon ja kohti edelleen lähellä olevaa kotietupaikkaa pudotuspeleihin!

15.03.2022 21:45