Ei pisteitä Espoosta – hylätty maali jäi kaivelemaan

Blues – HPK 3-2 (0-1,1-1,2-0)

Espoossa kohtasivat alkaudella ailahtelevasti pelannut Blues sekä kovassa letkussa viilettävä HPK. Kotijoukkue nousi voittoon kolmannen erän kahdella osumallaan. HPK:lta hylättiin maali heppoisin perustein.

Torstai-illan kamppailu alkoi vauhdikkaasti ja molemmat joukkueet olivat valmiina pelin alusta lähtien. Varsinkin HPK oli terävänä liikkeenä ja hallitsikin hienoisesti ottelun alkua. Molemmat maalivahdit esittivät hyviä torjuntoja, eikä avausmaaleja ensimmäiseen kymppiin nähty.

Ajassa 12:46 Kerho pääsi ottelussa ensimmäistä kertaa ylivoimalle, kun Otso Rantakari joutui kampituksesta jäähylle. HPK:n ylivoima ei kuitenkaan lähtenyt kunnolla käyntiin kahden minuutin aikana, ja erää jatkettiin 0-0-tilanteessa.

Bluesin erän paras paikka tuli noin kolme minuuttia ennen erätaukoa, kun Kerho-puolustuksen nukahduksen jälkeen Kai Kantola pääsi läpiajoon. Kantola ei läpiajosta onnistunut, mutta tilanteessa myöhässä ollut Aleksi Laakso joutui rikkomaan alkukauden komeettaa rangaistuslaukauksen arvoisesti. Kantolan rankkariyritys oli melko ovela, mutta terävä laukaus päätyi Myllykosken räpylätorjunnan päätteeksi ylärimaan.

Kerho hallitsi erän toista kymppiä ja varsinkin nelosketju Vuoti-Paajanen-Salminen oli todella virkeällä pelipäällä. Kyseinen ketju myös värkkäsi ottelun avausmaalin, kun pitkän hyökkäyksen päätteeksi Santeri Vuoti pääsi maalin edestä tuulettamaan uran ensimmäistä Liigamaaliaan. Vuoti nappasi kiekon upeasti takajalalla mukaan ja viimeisteli hallitusti lätyn ohi hölmistyneen Eetu Laurikaisen. Syöttöpisteet maaliin merkattiin Jyri Niemelle sekä Saku Salmiselle.

Rikkonainen toinen erä

Toisen erän alkuun Kerho tuli jälleen hyvin ja sai järkättyä vaarallisia maalipaikkoja. Paras paikka siunaantui Ville Järveläiselle, joka pääsi saman vaihdon aikana kahdesti yrittämään lähietäisyydeltä maalintekoa. Bluesin maalilla hyvin torjunut Laurikainen jatkoi kuitenkin hyviä otteitaan ja nollasi Järveläisen molemmat yritykset.

Erän avausmaalin teki kotijoukkue Blues, kun Robert Rooba pääsi kävelemään vapaasti Kerhon hyökkäysalueelle ja napautti tiukalla rannelaukauksella ottelun tasoihin. Rooban laukaus livahti ehkä aavistuksen helposti ohi Myllykosken, vaikka Petteri Nikkilä tekikin laukauksen edessä pientä maskia.

Ottelun toinen erä oli todella rikkonainen ja tuomareiden valitsema tiukka linja ajoi miehiä boksiin vuorotahtia. Kummankaan joukkueen ylivoima ei hyvistä pyörityksistä huolimatta vakuuttanut, eikä vaarallisia maalipaikkoja nähty. Ottelun ylivoimakuparinen rikkoutui kuitenkin vihdoin ajassa 39:50, kun Heikki Liedes vei Kerhon 1-2-johtoon todellisella koppimaalilla. Maali syntyi hieman onnekkaasti, sillä Zach Hamillin neliön läpi tarkoitettu syöttö pysähtyi vahingossa Liedekselle, joka viimeisteli kiekon Laurikaisen ohi.

Katkera kolmas erä

Blues nousi kuin puskista tasoihin ajassa 46.18, kun ex-HPK Jari Sailio laukoi kiekon ohi Myllykosken. Takaiskun jälkeen myös HPK:lla riitti tekopaikkoja. Ensiksi Heikki Liedes tuhri läpiajon, sen jälkeen Santeri Vuotin yritys tarkastettiin videolta, mutta maalia ei Kerho saanut värkättyä. Tästä piti huolen viimeisenä lukkona tapittanut Blues-vahti Eetu Laurikainen.

Hämmentävin tilanne nähtiin kuusi minuuttia ennen päätössummeria. Jesse Saarinen ampui siniviivalta ja Marek Viedensky hääri maalilla. Kiekko upposi kimmokkeen kautta Blues-maaliin, mutta osuma hylättiin maalivahdin häirinnän vuoksi. HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen kävi kuumana tuomarikaksikolle, mutta protestoinnista huolimatta päätös ei hovissa muuttunut.

Kotijoukkueen Stefano Gilliati masensi Kerhon illan lopullisesti ajassa 56.43, kun Blues-hyökkääjän lämäri sinisen tuntumasta sujahti jälleen helpohkosti yläkulmaan. Kerho saalisti tasoitusta täydellä höökillä loput kolme minuuttia, mutta tänään ei kortti käynyt kirkon miehillä. Näin ollen Blues aiheutti HPK:lle kauden kahdeksannen tappion varsinaisella peliajalla.

Kerhon seuraava peli: ti 9.12. KalPa-HPK

Kotona taistellaan seuraavan kerran lauantaina 13.12., kun vastaan asettuu Rauman Lukko.