Ei ollut Ässistä voittoputken rikkojaksi

4-1 (2-0, 2-1, 0-0)

Kerho otti seitsemännen peräkkäisen kotivoittonsa Ässien kustannuksella lukemin 4-1. Kahdessa ensimmäisessä erässä maalia kohti ammutut laukaukset vei Ässät, maalit vei nimiinsä Kerho. Ensimmäisen erän maaleista vastasivat Lucenius ja Kanninen, toisessa erässä Kerhosta osui Karjalainen ja Kunyk. Ässien ainokaisen iski hyvin pelanneen Rasmus Reijolan selän taakse Sami Lähteenmäki. Reijola ehti ottelussa kirjauttaa 24 torjuntaa kunnes loukkaantui ajassa 46.07 ja Joona Voutilainen otti vastuun tolppien välissä. Kerhon viimeistely oli tänään Ässiä huomattavasti parempaa, Ässien voittaessa laukaukset maalia kohti 17-28.

Kerho lyö alkutahdit Irwinin iltaan

Ottelun alku näytti mitä on tulossa, ensimmäisen minuutin aikana oli maalivahdit (Reijola ja Aittokallio) ehtinyt jo torjua yhteensä neljästi. Ja tuskin oli Duo Umpivintin roudarit ehtinyt kaapeleita irti kiskoa kun Lucenius vei Kerhon 1-0 johtoon ajassa 1.38. Syöttöpisteille molemmat ketjun “siivekkäät”, Tavi ja Tikka. Tavi pelasi kiekon Tikan kautta maalin eteen Luceniukselle, jonka rystylaukaus valui juuri ja juuri maaliviivan yli Aittokallion selän taakse.

Maalin jälkeen Ässät piti vähän enemmän kiekkoa itsellään ja testasi Reijolaa ampumalla kohti suurin piirtein joka kulmasta. Reijolaa ei erässä kuitenkaan yllätetty, vaan Rasmus koppasi kiinni kaikki 13 laukausta. Ässien paras paikka tuli noin 14 minuutin pelin jälkeen, jossa Reijola venyi hienosti tuplatorjuntaan.

Kerhon toinen maali nähtiin ajassa 16.41, ja se syntyi Henri Kannisen lavasta. Innala ja Krivosik säntäsivät karvaamaan, Innala sai häirittyä Ässien pakkia ja kiekko pomppasi Krivosikille joka käänsi maalin eteen Kanniselle. Kanninen pääsi laukomaan suoraan syötöstä Kerhon kahden maalin johtoon! Vajaa minuutti maalista ja Nikkilä sai illan ensimmäisen jäähyn koukkaamisesta. Ässät pyöritti ylivoimaansa Spinkin veljesten toimesta ja pari laukaustakin nähtiin mutta kuten edellä mainittu, ei Reijola ollut yllätettävissä.

Reijolan virkaveli Aittokallio torjui erässä neljä kertaa ja näinollen erätauolle siirryttiin Kerhon 2-0 johdossa.

Kliinistä viimeistelyä

Toisessa erässä nähtiin maaleja sekä jäähyjä, molempia kolme kappaletta. Näistä molempia Kerholle kaksi ja Ässille yksi. Ajassa 25.48 otti Nikkilä illan toisen jäähynsä korkeasta mailasta ja vaikka Cornet kuinka blokkasi ja söi kiekkoa, oli Ässien ylivoima tehokas ja lopulta kiekkoa kaivettiin Reijolan selän takaa. Maalin tinttasi Reijolan tuplatorjunnan jälkeen kolmannella yrittämällä Sami Lähteenmäki.

Maalin jälkeen otti Kerho isännän otteet ja hallitsi kiekkoa minuuttitolkulla Ässien päädyssä. Pyöritys päättyi lopulta ajassa 31.31 kun lukemat muuttuivat kolmeen yhteen. Maalin teki Miro Karjalainen viivalaukauksella. Laukauksen kyllä oikeastaan Aittokallio torjui, mutta torjui sen suoraan Markus Niemeläisen pohkeeseen josta se kimposi maaliin. Syöttöpisteet merkauttivat Cody Kynuk ja Nico Nurmikanta.

Markus Niemeläisen epäonni jatkui ja ajassa 35.43 lähti Niemeläinen boksiin kiinnipitämisestä kun Innala oli liian liukkaana laidassa. Ässät sai purettua ensimmäisen Kerhon yrityksen ja seuraavasta tilanteesta Nikkilä avasi omalta maalilta Tikan yksin läpi. Tikan laukauksen Aittokallio kuitenkin otti kiinni ja kiekko oli karkaamassa alueelta pois. Lucenius koitti syöksymällä saada kiekon pidettyä alueella ja mennessään kaatoi Ässien pelaajan, joten peliä jatkettiin neljällä neljää vastaan.

Tasavajaalla kun pelattiin iski duo Nenonen-Kunyk. Nenonen toi kiekon alueelle ja Ässät joutui Nessun kaatamaan, kiekko ajautui Kunykille joka pujotteli läpi Ässien puolustuksen ja nosti rystyllä lukemiksi 4-1. Toinen syöttöpiste maaliin Eroselle. Myös toisessa erässä laukaukset maalia kohti meni Ässille. Aittokallio torjui tässäkin erässä neljästi, kun Reijolalla töitä oli 11 torjunnan verran.

Seitsemännen voiton metsästys

Kolmanteen erään Kerho tuli hitusen passiivisemmin, eikä lähtenyt enää hirveällä höyryllä hakemaan lisäosumia. Ajassa 46.07 tuli kirjureille ensimmäisen kerran töitä kun Rasmus Reijola näytti maalillaan, että nyt on päästävä pois. Tilalle luisteli Joona Voutilainen ja Reijola vaihtoaitioon loppupeliksi. Reijolan vamma selvinnee myöhemmin.

Maalilvahdin vaihdon jälkeen Kerho pyöritti porilaisia muutaman minuutin aivan mennen tullen. Kiekko kiersi päädyssä ja uutta jalkaa vaihdettiin, näin kulutettiin hyvin aikaa ja tapettiin Ässien pelihuumoria. 52.20 ajassa tappoi Miro Karjalainen omalla tavallaan Spinkin veljesten pelihuumoria. Miro murjoi maalin edessä Tyson Spinkiä jäähyn arvoisesti ja paikalle tuli myös Tylor Spink kyselemään kuulumisia. Veljesten vaan olisi pitänyt ottaa toinen reppuselkään, että olisivat olleet Miron kanssa samalla korkeudella. Tästä kuitenkin Karjalaiselle kakkonen ja Kerholle alivoimaa.

Ässien viimeinen oljenkorsi kuihtui kasaan kun Kerho puolusti alivoimallaan maalin edustaa, eikä vieraita päästetty maalipaikoille. Ja viimeinen naula Ässien arkkuun tuli viimeistään 55.47 kun Tommi Taimi vippasi kiekon katsomoon ja Ässät joutui pelaamaan vajaalla. Tällä ylivoimalla Kerho ei enää lähtenyt päättömästi rynnistelemään kohti Aittokallion maalia vaan tyytyi rauhassa kuluttamaan aikaa loppuun. Loppulukemat siis tänään Kerholle 4-1.

Tästä Kerhon matka jatkuu kohti Vaasaa jossa pelataan jo heti huomenna Sportia vastaan klo 18.30. Kotona pelataan jälleen viikon kuluttua, perjantaina 17. tammikuuta ja vastaan luistelee TPS. Tervetuloa hallille!

10.01.2020 21:19