10.37 Matti Järvinen 0-1 (Julius Reini, Juuso Hietanen)
15.12 Steve Moses 0-2
45.19 Eetu Liukas 3-3 (Mikael Tapio, MIchael Joly)
64.50 Liukas 3-4 (Joly)

Tänään kohtasivat toisensa Tampereella Tappara ja HPK. Sarjataulukosta peräkkäisiltä (4. ja 5.) sijoilta löytyvät joukkueet. Molemmilla oli ennen tätä iltaa kaksi voittoa ja yksi tappio. Kerholla alla kahden ottelun voittoputki, Tapparalla tappio Oulusta Kärppien vieraana. Tänään saatiin myös kultakypärät jälleen käyttöön, Kerhosta se oli Michael Jolyn päässä, Tapparasta potta oli Niko Ojamäen hallussa. Kotijoukkueen tolppien välissä maalia vartioi Christian Heljanko ja Kerhon maalilla Daniel Lebedeff. Asetelmat illan otteluun oli selvät, Tappara oli paperilla selkeästi edellä ja Kerhon piti olla pelkkä suupala kirvesrinnoille.

Vaikka paperilla nimet määräävät, ei lähtenyt HPK tänään kumartelemaan vaan vei avauserän nimiinsä lukemin 0-2 Matti Järvisen ja Steve Moseksen maaleilla. Toisessa erässä Tappara tuli tasoihin ja ratkaisu jäi päätöserään. Viimeisessä erässä Veli-Matti Savinainen vei kotijoukkueen maalin johtoon, mutta Eetu Liukas toi Kerhon tasoihin seuraavasta hyökkäyksestä ja lopulta ratkaisua haettiin jatkoajan kautta. Tamperelaiset odottivat jo voittolaukauksia kun, Joly ja Liukas päättivät toisin! Joly löysi syötöllään Eetun vauhdista, joka ratkaisi ottelun 10 sekuntia ennen jatkoajan loppua läpiajosta Kerholle! Tästä on hyvä jatkaa huomiseen kotipeliin JYP:ä vastaan!

Massi ja Moses osuvat

Vaikka mediassa ja vedonlyöntiyhtiöiden papereissa kotijoukkueelle riitti pelkkä paikalle saapuminen, oli HPK asiasta eri mieltä. Pari avausminuuttia haisteltiin tunnelmaa puolin ja toisin, kunnes ajassa 2.33 lähti Eetu Liukas kampituksesta boksiin ja alivoima kutsui. Tapparan ylivoima oli juurikin niin vaarallista kuin odottaa saattoi, kiekko liikkui ja vaaran tunne oli läsnä joka tilanteessa mutta Kerho selvisi alivoimastaan kuivin jaloin vaikka Tappara Niko Ojamäelle paikkoja tiuhaan hakikin. Kerhosta pystyi taas jälleen kerran nostamaan esiin parhaana ketjuna Mathias Trettenesin johtaman viisikon, joka toimi molempiin päihin kuin junan vessa.

Jäähyn päätyttyä jatkettiin ottelua tasaisin merkein. Kerho puolusti ja haki vastaiskuja Tapparan virheisiin, nostaen hyökkäyksiään rauhallisesti ilman riskejä. Erän ylitettyä avauskympin, nosti Kerho hyökkäystään ykkösketjun toimesta. Matti Järvinen pääsi vetopaikkaan ja kiekko pomppasi tolpasta Maksim Matushkinin kautta sisään, näin Kerho johti 0-1! Ainakaan avauserän loppuun mennessä ei syöttäjiä maaliin oltu merkitty.

Lisää oli tulossa! Ajassa 15.12 johti HPK jo kahdella osumalla kun Steve Moses sai kiekon kuin lahjana, karkasi puolittain läpi ja maalintekijän vainulla iski ranteella Kerhon toisen osuman, 0-2! Avauserässä Daniel Lebedeff torjui yhdeksän laukausta, ja Christian Heljanko kotijoukkueen maalilla ehti kiekon eteen neljä kertaa.

Tappara tulee tasoihin

Kiekon pudotessa jäähän, ilmoitettiin Järvisen maalin syöttäjiksi Julius Reini ja Juuso Hietanen. Kyseinen piste oli Hietasen avauspiste oranssissa tällä stintillä.

Erän alku oli täysin Tapparan värinen ja Kerho joutui puolustusasemiin, johtuen toki johtoasemasta, Kerho koitti “tappaa” kotijoukkueen peliä ja saada omaa peliään käyntiin. Ajassa 28.59 Julius Reinillä ei ollut muuta mahdollisuutta puolustustilanteessa kuin kampittaa tamperelainen ja alivoimaa oli taas pari minuuttia edessä. Kerhon alivoima koitti kaikkensa mutta nyt se ei loppuun asti riittänyt, digitaalit pysähtyi aikaan 30.27 kun Tappara kavensi lukemiksi 1-2, Waltteri Merelän lavasta. Syöttöpisteille Jori Lehterä ja Valtteri Kemiläinen. Eikä hämeenlinnalaisia auttanut edes ajatus siitä, että Jere Jokinen kilautti kiekon tolppaan juuri ennen kavennusta.

Ajassa 32.39 oli Kerholla jälleen nousta pelin päälle ylivoimalla Kristian Tanuksen lähtiessä istunnolle huitomisesta, mutta ei lähtenyt ylivoimakuviot siihen kuntoon että olisi maalia tuuleteltu vaan Tappara piti linjat kiinni ja tämän erikoistilanteen jälkeen jatkettiin HPK:n johtaessa maalilla. Ajassa 36.10 tuli Tappara tasoihin Jere Henrikssonin maalilla. Syöttöpisteen nappasi jälleen itselleen Lehterä.

Erän loppuun sai HPK vielä uuden mahdollisuuden ylivoimalla kun Casimir Jürgens sai mailasta kiinnipitämisestä kakkosen. Ensimmäisestä aloituksesta vaan meinasi käydä hassusti kun Waltteri Merelä purjehti alivoimaisena koko Kerhoviisikon läpi, rakentaakseen itselleen maalipaikan alivoimalla mutta Daniel Lebedeff oli maalivhati paikoillaan ja tilanne pysyi tasoissa.

Toisessa erässä Christian Heljanko torjui 10 kertaa ja Daniel Lebedeff kuudesti. Päätöserään jäi siis kaikki pisteet ottelun voitosta auki.

Jatkoille mennään, josta Kerho kairaa

Päätöserä mentiin tasaisissa merkeissä. Toki Tappara edelleen oli kiekollisesti vähän niskan päällä mutta Kerho varoi taas riskejä enemmän ja kyttäsi paikkoja vastaiskuihin. Enää ei lähdetty yhtään yltiöhyökkäämään, joita toisessa erässä muutama nähtiin.

Ajassa 43.53 lähti Steve Moses kampituksesta jäähylle ja Tapparalla oli paikka mennä ottelussa jälleen johtoon. Ja niinhän siinä myös kävi, Veli-Matti Savinainen vei kotijoukkueen 3-2 johtoon ylivoimalla, Jori Lehterän poimiessa jo ottelun kolmannen syöttöpisteensä. Tässä vaiheessa heikompihermoiset jo repi verkkareitaan mutta kauaa ei Tappara johdostaan nauttinut! Eetu Liukas toi Kerhon tasoihin parikymmentä sekuntia edellisestä ja taas oli peli auki!

Lapsille, eikä niidenkään lapsille ei jäänyt kauheasti päätöserästä kerrottavaa kahden maalin jälkeen. Tappara alkoi pelata puolustavammin ja varmistaa pisteitä, Kerho tyytyi hakemaan tasuria. Lopulta täyden peliajan jälkeen pisteet tasattiinkin.

Jatkoajalla luonnollisesti kun pelataan kolmella kolmea vastaan, syntyy paikkoja molempiin päihin, kuten tänäänkin. Mutta ei jäänyt HPK lepäilemään laakereilleen ja lopulta voitto saatiin kaivettua kotimatkalle! Michael Joly nappasi kiekon itselleen ja näki Eetu Liukkaan karkaavan läpiajoon, syöttö tähän ja peli oli ohi ajassa 64.50. Päätöserässä ja jatkoajalla Christian Heljanko torjui yhteensä kolme laukasta, Daniel Lebedeff oli kiekon tiellä 15 kertaa.