Ei maaleja, ei pisteitä – HPK poistuu tyhjin käsin Nordikselta

HPK oli ennen illan ottelua kokenut viisi tappiota putkeen ja tehottomuus on vaivannut tappio-otteluissa. Puolustuspää on toiminut, mutta ilman maaleja ei voiteta pelejä. HIFK jatkoi Kerhon maalinteon tuskaa pitämällä nollan. Ottelu päättyi lopulta lukemiin 3-0.

Taisteluilmettä nähtävissä, tehot puuttuvat

HPK lähti peliin hyvin ja hallitsi ensimmäisiä vaihtoja. Helsinkiläiset pääsivät erän edetessä otteluun mukaan, mutta koko erää katsottaessa HPK oli niskan päällä. Viimeisillä kierroksilla vaivannut tehottomuus piti otteessaan ja HPK ei päässyt hyödyntämään pelin hallintaa maalin muodossa. Ensimmäisen erän ainoa tilastomerkintä oli HIFK:n Teissalalle merkitty jäähy.

Toisessa erässä nähtiin aivan erilainen isäntäjoukkue. HIFK painoi päälle ja lisäsi selvästi agressiivisuuttaan antaen Kerhon puolustukselle enemmän painetta. HIFK oli myös ensimmäistä erää hanakammin irtokiekoissa. Illan ensimmäinen maali nähtiin ajassa 27:52, kun Vesalainen nosti kiekon yli pötköttävän Rajaniemen. Maalitilannetta edelsi maalinedusmähinä, jossa HIFK:n pelaaja osui mailallaan Rajaniemeen, jonka seurauksena maalivahti horjahti. Seuraavaksi Rajaniemeen osui Antti Pihlströmin maila, joka aiheutti maalivahdin kaatumisen. HPK:n valmennus haastoi maalin, mutta tuomaristo tulkitsi, ettei HIFK:n pelaajan tuuppaisu mailalla vaikuttanut maalin syntyyn ja kotijoukkue siirtyi näin ollen johtoon. HPK ei päästänyt maalia hylättyä haastoa seuranneella alivoimalla ja tilanne piti erätauolle saakka.

Kuva: Riku Laukkanen

Kolmannessa erässä Kerho kamppaili hyvin ja oli toista erää paremmin pelissä mukana. Tasoituksen hakeminen muuttui kavennuksen hakemiseksi, kun peli kääntyi keskialueella ja Joonas Rask pääsi yksi yhdellä vastaan koittamaan, seurauksena maali. HPK pyrki pelaamaan rohkeammin, mutta takaa-ajo katkesi, kun Danick Martel sai pelirangaistuksen laidan tuntumassa sattuneesta tilanteesta ja HPK joutui alivoimalle. Kerho otti vielä maalivahdin pois alivoimalla, mutta pian Raju olikin jo takaisin maalilla pelikatkon seurauksena. HIFK viimeisteli ylivoimalla lukemat 3-0 Vesalaisen illan toisella osumalla.

Lehdistötilaisuus 2.11.2023

Maalikooste

HPK pelaa viimeisen pelin ennen maajoukkuetaukoa kotihallissa, kun lauantaina vietetään Halloween-iltaa. Vieraaksi saapuu Rauman Lukko, jonka Kerho voitti kauden ensimmäisessä ottelussa. Lue lisää teemaottelusta ja liity joukkoon ostamalla liput osoitteesta lippu.fi!

HPK-Lukko lauantaina 4.11. klo 17:00!

02.11.2023 21:56