Ei löytynyt avaimia Lukkoon tänään

2-0 (0-0, 2-0, 0-0)

Kerho lähti Raumalle yhdeksän ottelun mittaisessa pisteputkessa ja ilman maalitonta tappiota tällä kaudella. Nämä putket Lukko murskasi toisen erän kahdella osumallaan, voittamalla ottelun 2-0. Lukon maalit teki Mikko Petman ja Pathrik Westerholm. Kerhon maalilla Joona Voutilainen huhki 25 torjunnan verran ja toisessa päässä Lassi Lehtinen tarvitsi nollapeliinsä 17 torjuntaa.

Voutilainen hereillä

Torstai-ilta Raumalla lähti räväkästi liikkeelle, jo 40 sekunnin pelin jälkeen kilautti Nenonen yläputkea Lassi Lehtisen selän takana Lukon pakkien hölmöillessä kiekon tarjottimelle. Seuraavassa tilanteessa, parin minuutin jälkeen lensi Krivosikilta maila ja hanska jäähän kun Eetu Koivistoisen maila kopsahti Filipiä leukaperiin. Tilanteesta ei kuitenkaan jäähyä vihelletty.

Lukon ensimmäinen hyvä maalipaikka tuli Kristian Pospisilille, joka pääsi vetämään sydämensä kyllyydestä kohti Kerhon maalia, vain todetakseen että Voutilaisen hanskakäsi oli nopeampi.

Erän puolessa välissä joutui Kerho muutaman kerran roiskimaan kiekkoa pitkänä omista pois, kun oma peli ei tuntunut lähtevän käyntiin oikeilla askelmerkeillä. Ajassa 11.29 pääsi Kerho koittamaan ylivoimansa tehokkuutta, kun Heikki Liedes koitti huitomalla tehdä Kannisen mailasta saunapuita. Kerhon ylivoimassa oli juonikkuutta ja kiekko rullasi Lukon päädyssä nätisti, mutta maaliin asti sitä ei saatu.

Jäähyn jälkeen nousi ottelun tempo ja vauhtia tuli selkeästi lisää askiin. Samalla myös molempien puolustus tiivistyi, tai hyökkäyksistä loppui järki mutta loistaviin maalipaikkoihin ei kummallakaan ollut asiaa moneen minuuttiin. Erän viimeisellä minuutilla Westerholmin kaksoset järjestivät hengenahdistusta oranssiin leiriin mutta huoli oli jälleen turha, Voutilainen koppasi näytöstyyliin myös tämän kiinni ja erätauolle lähdettiin maalittomassa tilanteessa. Erässä Voutilainen kirjasi kahdeksan, ja Lehtinen viisi torjuntaa.

Lukko rokottaa kahdesti

Toinen erä näytti Lukon vahvuuden ja heikkouden, tässä erässä vahvuus oli heikkoutta parempi. Vahvuutena Lukon vaarallisuus hyökkäyspäässä, kiekko liikkuu ja jatkuvasti on vaaran momentti esillä. Heikkoutena Lukon avauspelaaminen. Jos Kerho ehti karvaamaan kahdella oli lähes joka kerta myös kiekko hetken päästä Kerholla.

Ajassa 25.52 pysäytettiin Äijänsuolla kellot ensimmäisen maalin merkiksi, Lukko meni 1-0 johtoon Mikko Petmanin maalilla. Maalin jälkeen sai Kerho useaan otteeseen Lukon puolustajat pieneen paniikkiin ja kiekon karvattua pois, mutta maalille ei saatu tilanteita pelattua. Aina oli luistin, mailan tuppi tai munasuoja edessä ja Lukko säästyi ilman takaiskua.

Erän puolen välin tienoilla sai Westerholmien kenttä jauhettua pitkää hyökkäystä Kerhon päädyssä luoden parikin vaarallista tonttia. Laukaukset suuntautui ohi, yli ja loput sai Voutilainen kiinni. Ajassa 31.29 kävi sitten Nenoselle pieni kömmähdys. Nessu lähti karvaamaan kovalla vauhdilla, mutta maila jäi Lukkopakin luistimiin ja Nenonen lähti istunnolle. Kotijoukkue ei jättänyt Kerhon ensimmäistä alivoimaa hyödyntämättä, vaan Pathrik Westerholm siirsi Lukon 2-0 johtoon ylivoimalla.

Kerho sai erään myös onnistuneen alivoimamerkinnän. Tikka lähti samasta syystä, kampituksesta boksiin ajassa 35.31 ja tämän alivoiman Kerho selvitti mallikkaasti, ilman suurempia ongelmia. Toisessa erässä Voutilaiselle yhdeksän ja Lehtiselle kuusi torjuntaa.

Maalit jää tekemättä

Kolmas erä ei tuonut lisämaaleja tähän iltaan ja Kerho joutui poistumaan kaukalosta ensimmäisen kerran tällä kaudella ilman tehtyä maalia. Erässä oli Kerholla pari ylivoimaa mutta kun ei mene niin ei mene. 43.34 oli kuitenkin ensin Lukolla mahdollisuus ylivoimalla kun Lucenius sai koukkaamisesta jäähyn. Kerhon alivoima suoriutui tälläkin kertaa hyvin ja oljenkorsi oli vielä olemassa.

Ottelun kovin taklaus nähtiin ylivoiman jälkeen, kohteena boksista pois päässyt Lucenius, joka toivottavasti selvisi tällistä ilman loukkaantumista. Kerhon ensimmäinen ylivoima tuli ajassa 48.25 Pathrik Westerholmin nostettua kiekon katsomon puolelle. Ylivoiman lopussa oli maalipaikat Innalalla ja Puustisella mutta laukaukset paukkuivat plekseihin.

Lukko käytti aikalisänsä ajassa 54.39, ei niinkään paniikin takia vaan antaakseen pidemmän lepohetken kärkijätkilleen. Heti aikalisän jälkeen, ajassa 54.50 lähti Pospisil boksiin ja Kerholla oli se viimeinen sauma nousta mukaan pistetaistoon.

Ylivoiman viimeisen puoli minuuttia (ja lopulta koko loppuajan) Kerho pelasi kuudella neljää vastaan, Voutilaisen luisteltua vaihtoon mutta tänään Lehtinen oli ohittamaton kirjaamalla 17 torjuntaa. Kerhon maalilla Voutilainen oli kiekon edessä 25 kertaa.

Kerhon seuraava ottelu pelataan kuluvan viikon lauantaina KooKoo:n vieraana Kouvolassa, kiekko jäähän klo 17.00! Kotona ollaan jälleen tulessa 31. tammikuuta ja vieraaksi saapuu Kärpät, tervetuloa!

23.01.2020 21:04