Ei jossiteltavaa – HIFK oli etevämpi Helsingissä

HPK ja HIFK kohtasivat Helsingissä perinteisessä tapaninpäivän kierroksella. Ennen iltaa HIFK oli voittanut kaikki kolme edellistä kohtaamista. Tänään kotijoukkueelta puuttui runkopelaajia loukkaantumisten ja sairastumisten johdosta, mutta lainapelaajat sekä kokoonpanoon nostetut pelaajat täyttivät paikkansa ja isännät veivät ottelun lopulta lukemin 4-1.

Toinen erä koitui kohtaloksi

Ottelun ensimmäinen erä eteni tasaisissa merkeissä ja vauhdiltaan kohtuullisen maltillisesti – kumpikin joukkue halusi pelata huolellisesti kiekon kanssa. HIFK pääsi ylivoimalla johtoon, kun ottelua oli pelattu 14:49. Kauaa ei helsinkiläisten johto kuitenkaan pitänyt, kun ensimmäisen rangaistuksen aikana jäähyllä istunut Markus Nenonen tälläsi ranteella suorahyökkäyksestä pelin tasoihin. Maali oli Nenosen kauden kuudes osuma. Erätauolle mentiin tasatilanteessa 1-1.

Antti Pihlström syötti Nenoselle vauhtiin, joka laittoi kiekon riman alle. Kuva: Riku Laukkanen

Toisessa erässä nostettiin tempoa ja mentiin ajoittain päästä päähän. Maalipaikkoja siunaantui hieman enemmän, kuin ensimmäisessä erässä. Kerhon harmiksi ainoastaan HIFK onnistui maalinteossa. Kerhossakin syksyllä vuokralla käynyt ja heti vuokrapestin alussa loukkaantunut Kasper Lundell iski kahdesti – HIFK sai turvallisen kahden maalin johdon kolmanteen erään.

HPK:ssa kauden avauksessa reilu 3 minuuttia pelannut Kasper Lundell iski tänään tehot 2+0. Kuva Riku Laukkanen

Kolmannessa erässä HPK pyrki selvästi ottamaan kiekonhallintaa, mutta toteutus jäi osittain piippuun. HIFK pystyi pitämään HPK:n poissa aivan vaarallisimmilta maalipaikoilta ja Kerhon kirivaihde ei lähtenyt missään vaiheessa kunnolla päälle. Lopulta helsinkiläiset iskivät pelin lopussa suorasta hyökkäyksestä hyvin rakennetulla hyökkäyksellä pelin lukemiin 4-1 ja ottelu oli täten paketissa. HPK kotimatkalle vailla pisteitä.

Lehdistötilaisuus

Maalikooste

HPK pelaa seuraavan kerran torstaina Jyväskylässä JYPiä vastaan. Kotona Kerho nähdään lauantaina, kun SaiPa saapuu vieraaksi. Ottelu on perhepeli, johon on tarjolla huokeaan hintaan lippupaketteja! Ostettavissa on 2 aikuisten lippua + 2 lasten lippua pakettihintaan 40€ sekä liput yhdelle aikuiselle ja yhdelle lapselle hintaan 34€. Tervetuloa viihtymään perhepeliin, katso ohjelma tästä!

26.12.2023 21:18