Ei idästä ihmeempiä

SAIPA-HPK 3-1 (2-1, 1-0, 0-0)

Kerhon salama-alku ei auttanut voittoon liukkkaasti liikkunutta SaiPaa vastaan. Eniten hämeenlinnalaisia kuritti Simo-Pekka Riikola kahdella maalillaan.

HPK oli joutunut muuttamaan ketjukoostumuksiaan tiistain Lukko peliin verrattuna pienten loukkaantumisten takia. Kokoonpanosta olivat poissa hyökkääjä Jesse Saarinen, sekä puolustaja Jyri Niemi. Loukkaantuneiden tilalle oli nostettu ensimmäiset liiga-ottelunsa tällä kaudella pelanneet Ville-Veikko Eerola ja Jaakko Turtiainen.

Itse otteluun HPK sai unelma-alun, kun Juha Kiilholman nollakulmasta laukoma kiekko ajassa 1,41 kimpoili ilmeisesti SaiPa-vahti Jussi Markkasen varusteista maaliin. Vaikka Kerho-pelaajat nostivatkin kädet välittömästi pystyyn maalin merkiksi, tilanne tarkastettiin vielä videolta.Syöttöpinnat ottelun avausmaaliin ansaitsi Tuomas Santavuori ja Juha Koivisto.

Kokonaisuudessaan kotijoukkue hallitsi ottelun ensimmäistä erää selvästi pirteämmän liikkumisen ansiosta. SaiPa onnistuikin maalinteossa hieman erän puolivälin jälkeen, kun ensin Simo-Pekka Riikola laukoi voitetun b-pistealoituksen jälkeen kiekon maaliin ja miltei heti perään Patrik Davis porhalsi Craig Schiran ohi pahantekoon HPK-maalille. Davisin tekemä osuma pomppi lopulta Schiran ja Frans Tuohimaan kautta maaliin.

SaiPan johto-osuman jälkeen HPK:n peli piristyi hieman mutta tasoitusta ei saatu aikaan avauserässä huolimatta Otto Paajasen loistavasta paikasta ja yhdestä ylivoimasta.

SaiPa lisää johtoaan

Kerho pääsi toisen erän alkuun kokeilemaan ylivoimaa, kun SaiPan Tommi Jokinen komennettiin jäähyaitioon jo kahden peliminuutin jälkeen. Ylivoiman aikana Ville Viitaluomalle avautui hieman onnekkaastikin avopaikka mutta miehellä oli ilmeisesti jopa liikaa aikaa miettiä mitä tehdä kiekon kanssa, eikä tasoitusta nähty.

HPK:n ylivoiman jälkeen kerholaisille tuomittiin kaksi jäähyä minuutin välein ja kotijoukkue pääsi 5-3 -ylivoimalle. Ylivoima tuottikin tulosta, kun Simo-Pekka Riikola napautti kiekon Kerho-maalin yläkulmaan samaan aikaan, kun Schira hyppäsi takaisin kaukaloon.

Riikolan illan toisen osuman jälkeen ottelussa nähtiin rauhallisempi jakso, eikä kumpikaan joukkue päässyt kunnolla maalintekopaikoille ylivoimista huolimatta.

Ottelun kolmas erä pelattiin maaleitta. Lähimpänä maalintekoa oli kotijoukkueen Jaakko Rissanen, jonka varmalta näyttäneen maalin nollasi Tuohimaa niin sanotulla eurosport-torjunnallaan, mikä menee varmasti Liigan top-5 torjuntoihin.

Kolmannen erän aikana Kerho pääsi kolmesti yrittämään kavennusta ylivoimalla ja viimeisen kerran 6-4 -vastaan mutta ylivoima jatkui tehottomana, eikä kauden ensimmäistä ylivoimaosumaa saatu aikaan.

HPK:n valmennusjohdolla on kotimatkan verran aikaa miettiä uudet kuviot, sillä seuraava peli pelataan jo huomenna lauantaina, kun Rinkelinmäen areenalle vieraaksi saapuu tänään huilannut Tappara. Tulethan kannustamaan HPK:n takaisin voittojen tielle!!