Ei auta itku markkinoilla – Jukurit vie 5-2

5-2 (2-1, 1-1, 2-0)

Puustinen osui Mikkelissä kahdesti, Jukurit viidesti, loppulukemat Mikkelissä 5-2. Kerho sai kokoonpanoon takaisin Mikkelin otteluun Tommi Tikan ja Harri Kainulaisen. Ennen illan ottelua kokoonpanosta kuitenkin vastapainoksi putosi Elmeri Eronen. Ottelun alkupuoliskolla Kerho hallitsi kiekkoa paljon enemmän kuin kotijoukkue mutta Jukurit johti maaleissa pelilä koko pelin. Toisen erän loppu loi uskoa Puustisen toisella osumalla (3-2), mutta kolmas erä oli Jukureiden hallintaa, vaikkakin Kerho pelasi kuusi viimeistä minuuttia ilman maalivahtia hakien kavennusta.

Jukurit rokottaa paikoistaan, Kerho hallitsee kiekkoa

Kerho ei lähtenyt Mikkeliin peruuttelemaan, vaan alusta asti karvattiin kolmella suht korkealta. Ottelun ensimmäinen torjunta merkattiin kuitenkin Voutilaiselle Kerhon maalilla. Samaan päätyyn heilahti myös ottelun ensimmäinen maali ajassa 3.16. Kerhon avaus epäonnistui ja Jesper Piitulainen sai avauksen poikki, pyörähti kiekollisena ympäri ja syötti Rohdinille, joka naulasi avausmaalin.

Tasan viiden minuutin jälkeen pääsi Kerho hakemaan tasoitusta kun Atte Mäkinen joutui koukkimaan Innalaa maalipaikassa. Ylivoima menikin Jukureiden päädyssä, lähes kokonaisuudessaan Kontiolan kentän pyörittämänä. Laukaukset vain jäi blokkeihin tai kilisi laseihin Sami Rajaniemen takana, eikä Rajaniemeä päästy testaamaan kunnolla.

Seuraava maalikin syntyi Jukureiden toimesta, pelikellon pysähtyessä aikaan 13.33. Jukureiden pakki heitti viivasta kohti maalia, laukaus pomppi ruuhkan kautta Voutilaisen selän taakse ja ensimmäisenä siihen ehti Kristian Afanasyev ja pääsi lyömään tyhjiin 2-0.

Kerhokin sai palkintonsa ajassa 17.42. Tarmo Reunanen teki loistavan esityön pitämällä kiekkoa nätisti Jukureiden alueella. Reunanen laski takaisin siniviivaa kohti, heitti lättysyötön Otto Latvalan lapaan ja Latvala laukoi suoraan tolppaan. Kiekko putosi maaliviivalle ja irtokarkin tökkäsi sisään Puustinen. Vajaa minuutti tästä ja Kerho pääsi toista kertaa tänään ylivoimalle. Tämä ylivoima meni hosumiseksi, eikä Kerho saanut kiekkoa kertaakaan rauhoitettua kotijoukkueen päätyyn. Ylivoimaa jäi toiseen erään vielä 37 sekuntia, joten pieni toive ylivoimamaalista vielä elää. Voutilaiselle kirjattiin ensimmäiseen erään kuusi, ja Rajaniemelle yhdeksän torjuntaa.

Puustinen osuu toistamiseen

Ei tullut erän alun ylivoimalla maalia, ainoastaan ylivoiman päättymisen jälkeen sai Juuso Ikonen huitomisesta jäähyn ja Kerholle illan ensimmäinen alivoima. Ei ollut kehumista myöskään Jukureiden ylivoimassa ja Kerho selvitti tämän helpohkosti.

26.50 otti Jukureiden Mikko Kokkonen Tikkaa hihasta kiinni tilanteessa, missä Tikka olisi karannut laidasta kiekolliseksi, sillä seurauksella että taas oli Kerhon ylivoiman vuoro. Kerholta hyppäsi laatikkoon “kakkosylivoima” ja olihan siinä sitä kuuluisaa aihiota joka päättyi lopulta Kannisen laukaukseen, ja Rajaniemen torjuntaan. Kontiolan ylivoima tuli loppuajaksi hakemaan Innalalle vetopaikkaa, Inin laukausket ei vaan löytänyt perille asti ja tilanne pysyi muuttumattomana.

Erän ja ottelun puoliväli oli juuri ohitettu kun Jukurit karkasi jälleen kahden maalin karkumatkalle Samuli Piipposen toimesta. Maalin jälkeen mentiinkin sitten lujaa loppuerä. Ensin rikottiin Ruokosta läpiajossa, Kerholle rankkari ajassa 34.31. Tätä tuli laukomaan Innala, Jeren yritys jäi kuitenkin laihaksi, karkasiko kiekko vai tuliko vain legendaarinen jäätyminen ja Rajaniemen oli helppo torjua Inin yritys.

35.59 lähti kotijoukkueen Atte Mäkinen koukkaamisesta boksiin, Kerhon päästessä jälleen ylivoimalle. Ylivoimalla karkasi Jukureiden Anssi Löfman läpi, Innala polki Löfmanin osittain kiinni, iski koukun kainaloon ja nyt pääsi Jukurit koittamaan pilkkua. Afanasyevin rankkarin puolestaan torjui Voutilainen ja tilanne edelleen 3-1.

Vielä kertaalleen kiekkoa kuitenkin maalista kaiveltiin, ajassa 36.55 ja onneksi Rajaniemen selän takaa. Kerhon kakkosylivoima onnistui saamaan ylivoiman rauhoitettua ja Puustinen antoi ranteella kiekolle kyytiä. Laukaus Rajaniemen päätä kohti ja olkapään yli maaliin, 3-2! Syöttöpiste kavennukseen Santeri Lukalle. Kerhon kavennuksen jälkeen laittoi Jukurit isompaa vaihdetta silmään ja sai juoksutettua Kerhon viisikkoa pahemman kerran pidemmän ajan. Maalia ei kuitenkaan enää nähty ja erätauolle lähdettiin maalin takaa-ajoasemasta. Toisessa erässä molemmille maalivahdeille kirjattiin seitsemän torjuntaa.

Jukurit karistaa oranssit kyydistä

Erän alkupuolella näytti Kerho innostuvan kiriin kun Innala ja Nenonen pääsi kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen, Innalan syötöstä Nessun veto kuitenkin plekseihin. Ajassa 45.17 laukoi Afanasyev Lehtisen jaloista Jukureille 4-2 ja siihen katkesi selkäranka.

Maalin jälkeen ei nähty juuri minkäänlaisia kiekollisia hienouksia. Jukurit teki viidennen osumansa ajassa 53.13. Tiilikainen haastoi tilanteen, mutta tarkistuksen jälkeenkin maali hyväksyttiin ja peli alkoi olla selvä.

54.14 koukki Jukureiden Heikki Huttunen itsensä boksiin. Kerho voitti hyökkäyspään aloituksen, Voutilainen luisteli vaihtoon ja Kerho haki kavennusta kuudella neljää vastaan. Ilman tulosta. Lopulta Kerho pelasi kuudella koko loppupelin, piti kiekkoa hyökkäyspäässä ja sai muutaman laukauksenkin. Loppunumerot kuitenkin Jukureille 5-2 ja tuskainen alkukausi sai jatkoa. Rajaniemelle kolmannessa erässä 10 ja Voutilaiselle seitsemän tojuntaa.

Lauantaina jatketaan kotona Pohjantähti areenalla klo 17.00, vieraaksi saapuu IFK. Tervetuloa hallille!

25.11.2020 21:10