Eetu Laurikainen valittiin marraskuun 2021 parhaaksi pelaajaksi

Liiga ja Seiko ovat valinneet marraskuun parhaaksi pelaajaksi HPK:n maalivahti Eetu Laurikaisen.

28-vuotias Laurikainen pelasi vakuuttavasti marraskuun otteluissaan. Hän torjui voittoputkessa olevan HPK:n maalilla kuukauden kuudesta ottelusta viidessä. Laurikainen hankki jaksolla neljä varsinaisen peliajan voittoa ja yhden voiton jatkoaikapelissä.

Laurikainen pelasi nollapelit peräkkäisissä otteluissa Sportia ja Ässiä vastaan. Hän päästi kuukauden otteluissaan vain viisi maalia, ja pelattua 60-minuuttista kohden maalikeskiarvo oli maalivahtivertailun paras, vain 0,98 osumaa. Myös Laurikaisen torjuntaprosentti marraskuussa oli maalivahtien kärkilukema, 95,7.

Muut kärkiehdokkaat Liigan marraskuun parasta pelaajaa valittaessa olivat Pelicansin hyökkääjät Jiri Smejkal ja Lukas Jasek.

HPK-pelaaja on voittanut kuukauden parhaan tittelin aikaisemmin 16 kertaa. Edellisen kerran HPK:n maalivahti valittiin kuukauden pelaajaksi marraskuussa 1998, kun Pasi Nurminen arvostettiin kuukauden ykköseksi.

Eetu Laurikainen palkitaan ennen 2. joulukuuta Hämeenlinnassa pelattavaa Liigan ottelua HPK–Lukko. Liiga palkitsee Kuukauden parhaan pelaajan arvokkaalla pronssipatsaalla, joka on tarkka kopio Kanada-maljan pelaajasta. Seiko palkitsee Kuukauden parhaan pelaajan upealla Seiko 5 Sport –kellolla.

Osta liput torstaille tästä!

01.12.2021 10:00

Jaa artikkeli: