Dramaattiset pisteet kotiin Porista

Ässät – HPK 4-7 (0-0, 3-3, 1-4)

HPK lähti vapautuneessa tilassa Poriin kiusaamaan pudotuspelitaistossa vielä kiihkeästi osallisena olevia Ässiä. Kuten aina näiden joukkueiden kohtaamisissa, myös tässä ottelussa oli tunnetta ja tuoksuja koko rahan edestä. Viihdyttävän ja tapahtumarikkaan kiekkoillan päätteeksi pisteet matkasivat Pallokerhon mukana Hämeenlinnaan lukemin 4-7!

Isännät niskan päällä ottelun alussa

Porilaiset tulivat lauantai-illan huumaan totutun kovalla sykkeellä ja painoivatkin pelin väkisin HPK-päätyyn heti ottelun alussa. Kerhon puolustus piti kuitenkin alkurynnistyksen aisoissa pelaamalla väkevästi maalinedustalla. Ässien pyöritys tuotti myös ylivoiman, kun Henrik ”Peter” Forsberg torppasi kiekottoman Aleksi Saarelan katolleen ja pääsi jäähylle estämisestä. Ylivoimasta ei jäänyt sen enempää lapsille kerrottavaa, vaan HPK:n alivoima ja Samu Perhonen hoitivat leiviskänsä mallikkaasti.

Ässien pyöritys jatkui väkevänä, mutta myös HPK pääsi iskemään ajoittain. Joona Monto pääsi kuin varkain kokeilemaan Ari Ahosen valmiustilaa Ässäpuolustuksen kiekonmenetyksen jälkeen, mutta Ahonen oli hereillä.

Erän loppua kohden HPK pääsi paremmin peliin mukaan, eikä Ässien höyryjunamainen paineistus enää tuottanut yhtä suurta tuskaa. Ottelu aaltoili vauhdikkaasti päästä päähän, mutta kumpikaan joukkue ei onnistunut ohittamaan erinomaisesti torjuneita Samu Perhosta ja Ari Ahosta.

Vielä aivan erän viimeisillä sekunneilla HPK:n Petteri Nikkilä passitettiin jäähyboksiin poikittaisesta mailasta, mutta neljän sekunnin ylivoimalla ei osumia nähty. Erätauolle siirryttiin odottelevissa 0-0 lukemissa.

Verkot tötterölle toisessa erässä

Ässät pääsivät jatkamaan ylivoimaansa toisen erän alkuun, eikä isännillä kauaa nokka tuhissut kun kiekko löytyi Perhosen selän takaa. Kerho-kasvatti Antti Kerälä löysi erinomaisella syötöllä b-pisteen yläkaarella päivystäneen Aleksi Saarelan, joka pyssytti suoraan syötöstä kiekon verkon perukoille. Toista erää oli pelattu osuman syntyessä vain puolisen minuuttia.

Isännät jatkoivat paineistusta ja pääsivät uudemman kerran ylivoimalle kun Joona Karevaara joutui huitomisesta istunnolle. Kerälä-Saarela –akseli olivat jälleen lähellä onnistua, mutta Samu Perhonen veti pidemmän korren.

Välittömästi jäähyn päätyttyä Ässät kuitenkin onnistui lisäämään johtoaan: Petteri Nikkilä lakaisi lumet kiekosta omassa päässä ja Toni Kallela kiitti laukoen kiekon hölmistyneen Perhosen puikoista uuniin.

Kauaa ei Isomäessä osumaa ehditty juhlia, kun vastaava kiekonmenetys sattui isännille. Tällä kertaa puolustuksen kömmähdyksestä kiitti Kerhon kultakypärä Otto Paajanen, joka täräytti makoisalla ranteella kiekon Ässämaalin takakulmaan vain 25 sekuntia Ässien osuman jälkeen.

Mutta ei tässä vielä kaikki: pelikello ehti jälleen pyörähtää vain 25 sekunnin verran, kun Ässät palautti kahden maalin johtonsa. Juuso Walli lähetti matalan ohjurin siniviivasta kohti maalia ja Pat Mullane ohjasi maalinedustalta ottelun neljännen maalin. Kolme maalia alle minuuttiin ja ottelu 3-1.

Kerholle tarjoutui mainio sauma tulla takaisin peliin, kun Matti Kuparinen otti jäähyn korkeasta mailasta. Erinomaisesta ylivoimamyllytyksestä huolimatta lukemat säilyivät muuttumattomana, kun Ari Ahonen venyi kahdesti maagiseen torjuntaan.

Ylivoiman jälkeen peli eteni tasapäisesti, kunnes Ässien yltiöpäisen hyökkäyksen jälkeen HPK karkasi 3 vs 2 hyökkäykseen. Oppikirjamaisesti pelatun ylivoimahyökkäyksen päätti laukaukseen Juha Koivisto ja verkko heilahti Ahosen selän takana. Syöttöpisteen maaliin merkkautti Santeri Saari, mutta vähintään yhtä suuressa roolissa maalin synnyssä oli Otto Paajanen, joka ajoi aggressiivisesti maalia kohti pakottaen Ässäpakit antamaan Koivistolle tilaa.

Maalin jälkeen Ässien ote herpaantui hetkeksi ja Kerho loikin useita maalipaikkoja Ässäpuolustuksen kiekonmenetyksistä, mutta tulosta ei saatu aikaiseksi. Kaiken kukkuraksi Ässien Jake Hansen heitettiin pihalle tuomarin kanssa törmäilystä 26 sekuntia ennen erän loppua ja Kerho pääsi viiden minuutin jatkuvalle ylivoimalle.

Kerho käytti ylivoimansa hyväkseen välittömästi jo toisessa erässä: maalintekijänä jälleen ottelun hahmoksi noussut Juha Koivisto, joka tälläsi illan toisensa lonkkalämärillä ohi Ahosen vain 2 sekuntia ennen summeria. Porilaisyleisön villin protestoinnin saattelemana erätauolle siirryttiin kutkuttavassa 3-3 tasatilanteessa.

Kypärätemppu ja kolme pistettä kotimatkalle

Kerho pääsi jatkamaan ylivoimaansa kolmannessa erässä, mutta pakkopeli ei tahtonut millään lähteä käyntiin. Ylivoiman loppupuolella Otto Paajanen voitti hyökkäyspään aloituksen sata-nolla, Juha Koivisto sai kiekon b-pisteen kaarella ja täräytti kiekon maailmanluokan rannelaukauksella yläpömpeliin vieden Kerhon ensi kertaa johtoon, kun pelikellossa seisoi tasan 44.00. Koivistolle illan kolmas osuma ja uran ensimmäinen kypärätemppu!

Tämäkään ei vielä nälkäiselle Kerholle riittänyt, vaan kiekkoa noukittiin jälleen Ahosen selän takaa vain 31 sekuntia myöhemmin. Verkkoja heilutteli Severi Sillanpää, jonka viivalaukaus upposi helpon oloisesti Ässämaaliin, jonka edustalla Joona Karevaara teki pyyteetöntä liikkuvaa maskia.

Ässien raivo tuntui 3-5 osumasta hieman laantuvan, eikä aikaakaan kun Kerho naulasi viimeisen naulan isäntien arkkuun. Julius Valtonen avasi maalitilinsä Liigassa ja vei Pallokerhon jo 3-6 johtoon ajassa 50.32.

Ässät lähti osuman jälkeen pelaamaan all-in-mentaliteetilla ilman maalivahtia jo seitsemän minuuttia ennen loppua ja riskinotto kannatti: Pat Mullane unohtui yksin maalin kulmalle, siirsi kiekon hallitusti ohi Perhosen ja toi Ässät jälleen kahden maalin päähän ajassa 54.01.

Ottelun loppuun saatiin vielä lisää draamaa ja rytinää, kun reilu kolme minuuttia ennen loppua Antti Bruun otti kiinnipitämiskakkosen Aleksi Saarelan lievän kuolevan joutsenen siivittämänä. Ässät pääsi hakemaan kavennusta kuudella neljää vastaan ja myllyttikin raivokkaasti koko ylivoiman ajan. Maalikehikkoa lähemmäksi eivät porilaiset kuitenkaan hurjasta rumputulesta huolimatta päässeet vaan uhrautuva puolustus ja Samu Perhonen kestivät alivoimaisenakin.

Santeri Saari kaunisteli vielä lukemat 4-7 tyhjään maaliin 20 sekuntia ennen loppua ja pisteet lähtivät huikean jääkiekkonäytelmän jälkeen mukaan Hämeenlinnaan!

Lisää mahtavaa kiekkoviihdettä nähdään keskiviikkona 2.3., kun Kerhon vieraaksi saapuu Espoon Blues. Nähdään hallilla!

#illallahallille

HPK:n otteluraportit tarjoaa:

Pallomeri.net – urheilua ja viihdettä joka päivä!

 

27.02.2016 19:52

Jaa artikkeli: