Daniel Mäkiaho: “Halusin pitkän sopimuksen ja hyvän paikan kehittyä – HPK ekana mielessä!”

Kerholaiset pääsevät nauttimaan alkavalla kaudella vuosien tauon jälkeen Mäkiaho-nimisestä pelaajasta, kun Daniel Mäkiaho teki HPK:n kanssa kolmivuotisen pelaajasopimuksen. Kaudella 2018-2019 Bluesissa pelannut Mäkiaho valittiin B-Nuorten SM-sarjan parhaaksi pelaajaksi ja palkittiin Esa Tikkanen -palkinnolla. Viime kaudella Nuorten SM-Liigassa tahti oli edelleen vakuuttavaa, 52 ottelussa 14 maalia ja 30 syöttöpistettä.

Toukokuussa 19 vuotta täyttävä Mäkiaho kertoo kehittymismahdollisuuksien painaneen vaakakupissa.

– Pohdimme, missä olisi hyvä paikka kehittyä ja ekana tuli HPK mieleen. On hyviä esimerkkipelaajia, kuten Teemu Turunen, joka oli HPK:ssa kauan ja kehittyi paljon. Lisäksi tärkeää, ettei Hämeenlinna ole kaukana oikein mistään, sopivat matkat kaikkialle, joten palautuu pelimatkoista hyvin eikä tule ylimääräistä rasitusta. Tiedän myös, että Hämeenlinnassa hyvät puitteet harjoittelun kannalta, kertoo Mäkiaho.

Pidempi Liiga-diili oli lupaavan laitahyökkääjän mielessä, kun aika etsiä uusi seura tuli ajankohtaiseksi.

– Haluan tehdä rauhassa hommia ja kehittyä, eikä vain niin että menen vuosi kerrallaan aina jonnekin. Kolmen vuoden aikana ehtii rauhassa tekemään töitä ja kehittymään.

Samalla kun Mäkiahon seura muuttuu, vaihtuu myös kotiosoite omaan ja pois vanhemien katon alta. Nuoren miehen elämässä muuttuu siis moni muukin asia kuin pelipaita.

– Onhan se alussa varmaan jännää, kaikki pitää hoitaa nyt itse. Ruuanlaitto ja siivous nyt ensimmäiset, mitkä tulee mieleen. Mutta uskon, vaikka että aluksi on vähän outoa, mutta helpottaa varmasti ajan myötä. Varmaan pitkälti pastapainotteisesti mennään, mutta yritetään loihtia muutakin.

Isän jalanjäljissä

Vaikka nuoren Mäkiahon urapolku vie HPK:n kulttipelaaja Toni Mäkiahon jalanjäljissä, luvassa on ainakin eri pelinumero kuin isällä aikoinaan. Mäkiaho senior oli kuitenkin yksi vaikuttajista poikansa sopimuksen taustalla.

– Isä oli varmasti yksi syy, miksi tulin HPK:hon. Hän oli sitä mieltä, että Kerho on mulle paras paikka nyt, ja olin tietysti samaa mieltä, koska olin kuullut pelkkää hyvää HPK:sta. Numero ei tule olemaan sama, vaikka joukkue onkin sama.

Laitahyökkääjällä on selvä kuva siitä, mitkä ovat hänen vahvuuksiaan ja mistä löytyy vielä kehitettävää.

– Varmastikin mun vahvuudet on hyökkäyspäässä. Ymmärrän peliä ja näen missä kaverit menevät. Näkisin myös, että syötän hyvin ja maalinteko kuuluu myös vahvuuksiin. Kamppailuvoima on sellainen, mitä haluan ehdottomasti parantaa tulevina kausina. Luistelun kehittäminen kuuluu myös ohjelmaan.

Liiga-sopimuksen tehnyt Mäkiaho on ikänsä puolesta vielä käytettävissä HPK U20 -joukkueessa. Myös HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola kommentoi, että Mäkiaho saatetaan nähdä molemmissa joukkueissa alkavalla kaudelle.

– Tavoitteeni on tietysti pelata Liiga-joukkueessa, mutta on ihan ok, jos pelejä tulee myös Nuorten SM-liigassa.

24.04.2020 09:04

Jaa artikkeli: