Cornetille mätkäistiin kahden ottelun pelikielto

Liigan kurinpitodelegaatio määräsi HPK:n Philippe Cornetille kahden ottelun pelikiellon lauantain KalPa–HPK-ottelussa tapahtuneesta huitomisesta.

Cornet on pelikiellossa HPK:n kahdessa seuraavassa ottelussa: 23.1. Lukko–HPK ja 25.1. HPK–Kärpät.

20181207, HÄMEENLINNA, HPK VS. KÄRPÄT, HPK:N PHILIPPE CORNET (51). Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

* * *

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Pelaaja: Philippe Cornet
Ottelu: KalPa–HPK
Peliaika 55.41
Pelipäivä: 19.1.2019

1. Selostus asiasta

KalPa–HPK-ottelun peliajassa 55.41 HPK:n Philippe Cornet huitaisee mailallaan KalPan Eetu Luostarista jalkaan. Ottelun erotuomaristo tuomitsi tilanteesta Cornetille 5 minuutin rangaistuksen ja pelirangaistuksen (5 + PR) huitomisesta.

Tilannehuone on katsonut kyseisen huitomisen ja päävideotuomari on asettanut kyseisen tilanteen edelleen kurinpitokäsittelyyn, koska tilanteesta tulisi määrätä Cornetille ottelurangaistus huitomisesta.

Luostarinen loukkasi itseään tilanteessa eikä enää pelannut ottelussa.

Cornet on antanut kirjallisen lausuman tilanteesta.

2. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Sääntökirjan säännön 159 mukaan huitomisella tarkoitetaan tekoa, jossa pelaaja heilauttaa yhdellä tai molemmilla käsin pitämänsä mailan kohden mitä tahansa kohtaa vastustajan kehossa tai varusteissa. Säännön iii -kohdan mukaan pelaajalle, joka vahingoittaa tai piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa huitomisen seurauksena, tuomitaan iso rangaistus ja pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Kurinpitodelegaatio on tutkinut tilanteen videotallenteelta sekä lukenut Cornetin lausuman. Delegaatio toteaa, että kiekoton Cornet törmää blokkaavaan Luostariseen pyrkiessään kohti kiekollista KalPan pelaajaa. Tämän jälkeen Cornet kääntyy ja huitaisee mailalla Luostarista. Cornetin maila osuu Luostarista polven seudulle. Kurinpitodelegaatio toteaa lisäksi, että kahdella kädellä suoritettu huitaisu on voimakas.

Kurinpitodelegaatio pitää Cornetin edellä kuvattua huitomista vastustajan piittaamattomana vaarantamisena, joka on jo itsessään ottelurangaistuksen arvoinen teko. Lisäksi huitominen on kohdistunut kiekottomaan pelaajaan ja aiheuttaa tämän loukkaantumisen. Ottaen huomioon huitomisen, pelitilanteen ja aiemmat kuluvalla kaudella huitomisista määrätyt pelikiellot, delegaatio pitää oikeana rangaistuksena tilanteesta kahden ottelun pelikieltoa.

3. Ratkaisu

HPK:n Philippe Cornetille määrätään kahden (2) ottelun pelikielto.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Urheilun oikeusturvalautakunnalle sen sääntöjen 9-12 §:ien mukaisella tavalla. Valitus tulee toimittaa oikeusturvalautakunnalle 30 päivän kuluessa tämän päätöksen tiedoksisaannista.

5. Päiväys ja allekirjoitus

21. tammikuuta 2019

Sampo Liusjärvi
Liigan kurinpitodelegaation puheenjohtaja

23.01.2019 11:39

Jaa artikkeli: